سینوفارم یا استرازنکا کدام بهتره ؟
پس از انتخاب ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور کشور ، شاهد ورود سیل واکسن های وارداتی به کشور بودیم و واکسیناسیون کرونا در کشور تسریع بخشیده شد.
صدا و سیما در گزارشی به سوال پرتکرار این روزهای مردم که بین واکسن های وارداتی به کشور تردید انتخاب دارند پاسخ داد.
واکسن کووید-۱۹ آکسفورد–آسترازنکا (به انگلیسی:Oxford–AstraZeneca COVID-19 vaccine)، با شناسهٔ (AZD1222)، یک واکسن کووید-۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق میشود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx1 شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شدهاست.
اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد میرسد.
بیبیآیبیپی-کروی (به انگلیسی: BBIBP-CorV) که در ایران به واکسن سینوفارم معروف است، یکی از دو واکسن ویروس غیرفعال کووید-۱۹ است که توسط گروه دارویی ملی چین تولید میشود. سازمان بهداشت جهانی واکسن سینوفارم را تایید کرده است.
از دسامبر ۲۰۲۰، این آزمایشها در فاز ۳ در آرژانتین، بحرین، مصر، مراکش، پاکستان، پرو و امارات متحده عربی با بیش از ۶۰٬۰۰۰ شرکتکننده در حال انجام است.
تا نوامبر ۲۰۲۰، نزدیک به یک میلیون نفر این واکسن را از طریق برنامه استفاده اضطراری چین مصرف کرده بودند.
تا دسامبر ۲۰۲۰، تقریباً ۱۰۰٬۰۰۰ نفر در امارات متحده عربی نیز واکسن را به عنوان بخشی از یک برنامه داوطلبانه دریافت کرده بودند.