به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، رئیس بیست و نهمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران درباره افزایش تعداد بیماران سکته مغزی در دوران ویروس کرونا مطلع.
محمدرضا کائینی رئیس بیست و نهمین کنگره بین المللی نورولوژی بالینی و الکتروفیزیولوژی ایران در نشست خبری که در بیمارستان سینا برگزار شد، سکته مغزی را یکی از بارزترین عوارض کووید 19 عنوان کرد و افزود: انواع تظاهرات این بیماران چیست. در بیماران مبتلا به ویروس کرونا طولانی مدت است و در برخی موارد باعث ناتوانی می شود.
او بیان کرد: ویروس کرونا سیستم انعقادی را فعال می کند، رگ های خونی مغز و قلب را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث سکته می شود، البته مراجعه دیرهنگام افراد به دلیل همه گیر شدن این بیماری و ترس از مراجعه به پزشک برای تشخیص و درمان این اواخر. 2 سال در کشور باعث افزایش تعداد مبتلایان به سکته مغزی شده و در واقع درمان این بیماری به تاخیر افتاده است.
این متخصص مغز و اعصاب درباره تاثیر واکسن کرونا در ایجاد سکته مغزی اظهار داشت: تحقیقات نشان داده تزریق واکسن آسترازنکا و اسپوتنیک در جوانان سیستم ایمنی را درگیر کرده و باعث لخته شدن خون می شود، بنابراین به جوانان به ویژه خانم ها توصیه می شود از این نوع واکسن استفاده نکنند. واکسن
کاینی در ادامه کمبود خواب و استرس به ویژه در افراد مبتلا به دیابت و فشار خون را در ایجاد سکته های مغزی بسیار موثر دانست و گفت: تعدادی از اختلالات خواب به ویژه در افراد چاق باعث سکته مغزی می شود زیرا راه های هوایی این افراد در طول زمان بسته می شود. بخوابد و بیمار فلج شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: سکته خواب نیز عامل کاهش حافظه و ذهن است و درمان به موقع این بیماری بسیار مهم است.
به گفته کاینی، ایران یکی از کشورهایی است که سکته در آن در سنین پایین اتفاق می افتد و به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، حدود 100 تا 150 مورد سکته مغزی قبل از دوران کرونا رخ می دهد که افزایش یافته و بهترین زمان برای درمان بیماران زیر 3 سال بوده است. ساعت و اورژانس در بیمارستان هایی که این بیماران را می پذیرند موجود است و مرحله بعدی داروهایی مانند آسپرین است که به راحتی در اختیار بیماران سکته مغزی نیز قرار می گیرد.
وی با اشاره به بیماری پارکینسون گفت: این بیماری دیر تشخیص داده می شود و در دنیا هیچ درمانی برای بازگشت پارکینسون وجود ندارد و در ایران نیز شاهد نوع خوش خیم آن هستیم و درمان هایی که داریم در حد درمان ها است. در کشورهای مختلف.”
گرمازدگی باعث سکته می شود
وی ادامه داد: افرادی که در معرض گرمای شدید هستند به دلیل افزایش توانایی لخته شدن مغز دچار سکته می شوند و برای جلوگیری از بروز این بیماری نباید در معرض هوای گرم قرار بگیرند.
اما اصغر آخوت، متخصص مغز و اعصاب نیز در این نشست گفت: دستورالعمل های تشخیصی بیماری های اعصاب صادره از سوی وزارت بهداشت در درمان این بیماری ها در کشور استفاده می شود.
هیچ ارتباطی بین تزریق دوز چهارم واکسن کرونا و بیماری های مغزی و عصبی وجود ندارد
وی با اشاره به ارتباط تزریق دوز چهارم واکسن کرونا با بیماری های مغزی و عصبی، افزود: تحقیقات نشان می دهد ارتباطی بین تزریق دوز چهارم واکسن کرونا و سکته مغزی پیدا نشده است.
اخوت تصریح کرد: کنگره بین المللی نورولوژی بالینی و الکتروفیزیولوژی ایران از 14 تا 19 مردادماه در هتل المپیک برگزار می شود و این کنگره دارای 201 سخنران، 14 پنل و 13 کارگاه آموزشی با محوریت دمانس، سکته مغزی، ام اس، اختلالات حرکتی، سردرد، عوارض عصبی کرونا و…
وی گفت: پیشرفت علم مغز و اعصاب بسیار سریع است. به روز رسانی دانش اعصاب و روان در کشور ضروری است و امیدواریم کنگره امسال پس از گذشت دو سال از برگزاری مجازی کنگره با توجه به اپیدمی کرونا مثمر ثمر باشد. “