به گزارش سلام نو به نقل از مشرق، حمیدرضا جماعتی در حاشیه نشست کمیته علمی کشوری کوید 19 گفت: بر اساس این مطالعه مشخص شد که در 10 بیمارستان دانشگاهی و 43 هزار بیمار بستری در این 10 بیمارستان، 100 درصد بیماران حداقل یک آنتی بیوتیک و 50 درصد از آنها حداقل 3 آنتی بیوتیک مصرف کرده اند که بیش از حد تلقی می شود. رایج ترین آنتی بیوتیک مورد استفاده در بخش های عمومی آزیترومایسین و مروپنم در بخش ها بود. هزینه استفاده از آنتی بیوتیک های بدون نسخه در این مدت حدود 2.2 میلیون دلار بوده است.
وی افزود: این مطالعه همچنین نشان داد که بیمارستان هایی که آنتی بیوتیک بیشتری مصرف می کنند، میزان مرگ و میر بیشتری را گزارش کرده اند که علل مختلفی از جمله عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها و تداخلات دارویی در این زمینه دارد، بنابراین لازم است به پزشکان اطلاع رسانی شود. مصرف غیرانتخابی آنتی بیوتیک ها نمی تواند مرگ و میر عروق کرونر را کاهش دهد و ممکن است به دلیل عوارض جانبی و تداخلات دارویی اثر معکوس داشته باشد. از سوی دیگر نشان دهنده بار بزرگی برای اقتصاد کشور است. بنابراین باید از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها در درمان بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب جلوگیری کرد.
دبیر کمیته علمی کشوری تاج ادامه داد: در این جلسه مقرر شد کمیته های اقتصادی درمان که در بیمارستان ها و دانشگاه ها تشکیل شده و معاونت درمان احیا شود. همچنین هیات مدیره ای که در خصوص مصرف آنتی بیوتیک ها اقدامات مناسبی را انجام داده و قبل از فوران عروق کرونر شروع به کار کرده است احیا شود و پروتکل های آنها در جایگزین درمان بازنگری شود و جهت پیشگیری به بیمارستان ها اطلاع رسانی شود. استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها جلوگیری از بیوتیک ها در بیمارستان ها و هزینه هایی که برای بیمار و اقتصاد کشور دارد تا حد زیادی می شود.
تاج احتمالا به اوج خود خواهد رسید
وی در خصوص استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی گفت: با توجه به گزارش برخی کشورها مانند کشورهای آفریقایی و آمریکا مبنی بر ظهور سویه های جدید B.1.1.7 از کووید-19 در این کشورها. و همچنین در برخی از خاورمیانه، مجدداً سویههای ترکیبی دلتا و اومیکرون وجود دارد که این نگرانیها را افزایش میدهد که ممکن است در آینده دوباره با امواج کروناویروس مواجه شویم. بنابراین، کمیته علمی توصیه می کند که پروتکل ها و روش های بهداشتی به ویژه در گروه های پرخطر رعایت شود.
افراد در معرض خطر دوز چهارم را تزریق می کنند
وی ادامه داد: توصیه دوم ما این است که به گروههای پرخطر مانند سالمندان، افراد یا بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و یا افرادی که داروهای سرکوبکننده سیستم ایمنی مصرف میکنند، دوز چهارم واکسن کرونا تزریق شود. کودکان 5 تا 11 ساله ای که واکسن کرونا تایید شده اند نیز باید واکسینه شوند، زیرا کودکان ممکن است مبتلا شوند، بنابراین اگر واکسینه نشوند، سویه های جدید منتقل شده و بیماری گسترش می یابد. افرادی که هنوز نوبت سوم را تزریق نکرده اند مراجعه کنند و مراحل واکسیناسیون را تکمیل کنند زیرا بسته به شرایط در آینده نزدیک و با فرا رسیدن فصل های سرد پاییز و زمستان ممکن است با سویه ها و اوج های جدیدی مواجه شویم.
فکر نکنید که تاج تمام شده است!
وی گفت: ما در جهان و ایران پایان همهگیری تاج را ندیدهایم و وارد فاز آندمیک نشدهایم. از مکان های عمومی، فضاهای داخلی، حمل و نقل عمومی، کنفرانس ها، کنسرت ها، خیابان ها و ماسک ها حذف شده است.
سویه های جدید در برخی کشورها نگران کننده است
وی ادامه داد: در حال حاضر در اکثر کشورهای جهان میزان بروز و بروز بیماریهای عروق کرونر قلب نسبت به شرایط قبلی کاهش یافته است، اما سویههایی که در کشورهای آفریقایی اشغالی، ایالات متحده، اسرائیل و فلسطین میتواند هشدار دهنده و مقدمهای برای موارد جدید باشد. امواج در جهان بنابراین باید آمادگی لازم را از قبل تهیه کنیم و این آماده سازی با تزریق واکسن و تکمیل مراحل واکسیناسیون امکان پذیر است.