سوپ عدس قرمز و سماق را برای شما عزیزان و کاربران محترم مجله دلگرم قرار داده ایم , با مجله دلگرم همراه باشید.
تهیه سوپ عدس قرمز و سماق
این سوپ یكی از معروف ترین سوپ های كشور تركیه است و در ایران و به خصوص نواحی اذربایجان هم طبخ میشود.این سوپ بسیار خوشمزه و لذیذ است.
مواد اولیه : برای 2 نفر
پیاز 1عدد
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
نمك به میزان لازم
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
زیره 1 قاشق چایخوری
عدس قرمز 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی 1ونیم قاشق غذاخوری
آب 6 پیمانه
نعنا 1 و نیم قاشق غذاخوری
سماق 1قاشق غذاخوری
فلفل قرمز یك چهارم قاشق چایخوری (نساییده و پرك)
طرزتهیه:
روغن یا کره را در قابلمه گرم می کنیم و پیازرا داخل آن تفت می دهیم تا طلایی شودفلفل قرمز، زیره و رب گوجه و فلفل قرمز پرک را اضافه می کنیم و تفت می دهیم..درب ظرف را می گذاریم وحدود 5 دقیقه صبر میكنیم.عدس قرمز را اضافه می کنیم. و مخلوط می کنیم تا عدس با رب و ادویه ها مخلوط یكدست شود.
حالا آب یا آب گوشت را اضافه می کنیم و اجازه میدهیم عدس بپزد تا کاملاً باز شود .این كار حدودا نیم ساعت زمان میبرد. حالا با گوشکوب برقی یا مخلوط كن سوپ را میکس می کنیم. نعنا داغ كرده و آن را به سوپ اضافه میكنیم.سوپ رو از روی حرارت برمی داریم سماق را اضافه می کنیم و به هم می زنیم و سرو می کنیم.
نكات:
1)اگر دوست ندارید میتوانید سوپ را میكس نكنید.
2)روی سوپ را می توانید با نعنا داغ ،سماق و یا نعنا تازه تزیین کنید.
3)سوپ بعد از سرد شدن سفت می شود. برای گرم کردن مجدد با مقداری آبجوش رقیقش کنید.
خواص عدس قرمز:
۱- عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .
۲- عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .
۳- عدس منبع غنی پروتئین گیاهی است؛ به طوری که مقدار پروتئین موجود در ۱۵گرم عدس، بسیار بیشتر از ۱۵ گرم گوشت گاو است.
۴- عدس حاوی اسیدهای آمینه مختلف، ویتامینهای گوناگون از جمله ویتامین B و مواد معدنیای همچون آهن، کلسیم و فسفر است.