سلام جدید – خدمات اجتماعی: این روزها به زودی تشخیص داده شد که به سرطان پانکراس مبتلا هستم. این خبر تلخی است که هادی هانیکی در شماره 5189 روزنامه اعتماد روز دوشنبه 29 فروردین 1401 داده است. البته این خبر روز قبل با ویدئویی منتشر شد، فیلمی که نشان می دهد زن خانه دار روی تخت بیمارستان منتظر شروع شیمی درمانی است.
دکتر هانیکی استاد درجه یک و البته دانشجوی رشته ارتباطات و رسانه است. وی از شاگردان برجسته و ممتاز کاظم معتمدنژاد پدر ارتباطات ایران و از اساتید مشهور و محبوب ارتباطات است.
خانیکی هم سیاستمدار است. او از اعضای عالی حزب مشارکت بود و در سال های بعد عضو شورای مرکزی حزب وحدت ملی بود.
نکته خارقالعاده در مورد هادی هانیکی این است که او به معنای دقیق کلمه، دانشگاهی و عضو فرهنگستان است و حضورش در دانشگاه پیامد موقعیت سیاسی، شوراهای ریاستجمهوری یا سایر روابط سیاسی او نیست. علاوه بر این، حضور او در سیاست تنها به دانش آکادمیک او بستگی ندارد، او یک فعال سیاسی فعال و خلاق است که به کار سیاسی به معنای محدود کلمه مشغول است.
هادی هانیکی منادی گفتگو، زندگی، همزیستی و شادی در جامعه، سیاست و دانشگاه بود. او همیشه از ضرورت گفت و گو می گفت و در راس دفاع از حقوق افغان ها قرار داشت. خانیکی در این باره می گوید: هر جا که می توانستم، چه در دانشگاه، چه در سیاست، چه در فرهنگ و چه در اندیشه، سعی کردم موضوع افغانستان را در ایران و جهان بفهمم و نگاه من به وجود آنها و چگونگی بازگشت آنها و حتی نادیده گرفتن دنیای آنها همیشه یک دیدگاه است. به همدلی نگاه کن
درباره هادی هانیکی سه نکته مهم را می توان گفت، سه نکته ای که این روزها گوهر کمیاب است.
اول اینکه او یک دنیای عامل است. یعنی هادی هانیکی حرف و حرفه و اعتقاداتش را زنده می کند. در مورد دیالوگ و گفتگو صحبت می کند. او از هنر گوش دادن می گوید و شنونده خوبی است.
دوم اینکه او یک بازیگر فعال است. او خود را نظریه پردازی نمی داند که فقط باید بگوید یک فعال است و به طرق مختلف عمل کرده است، از تنظیم دین گرفته تا توصیه به سیدمحمد خاتمی، نخست وزیر اصلاح طلب.
ثالثاً هادی هانیکی در متن جامعه حضور دارد. بسیاری از نخبگان اجتماعی – یا نخبگان – از جامعه دور می شوند و دستور العمل های غیرواقعی برای جامعه می سازند. هانیکی در میان مردم و در متن جامعه است. در دسترس شاگردانش است و با مشکلات روزمره جامعه آشناست. قابلیتی که این روزها کمیاب است.
امیدواریم این استاد برجسته ارتباطات و این سیاستمدار پاک سرطان را ریشه کن کند و با تکیه بر استادی دانشگاه و سیاست خود هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورد.