علیرغم اینکه از آن زمان این ماجرا به کلی به فراموشی سپرده شده و تاریخ جدیدی برای انتقال اقدامات عدالت اعلام نشده است.
بازماندگان این بخش هنوز امیدوارند
داستان سرمایه به انتشار آن محدود نمی شود. در سال 1395 مرکز پژوهش های مجلس پیشنهاد داد که به بازماندگان سهام عدالت داده شود، اما ناموفق بود. اما در ۲۳ خرداد ۱۳۹۸ و یک ماه پس از انتشار این سهام، پیشنهادی برای باقی مانده سهام در مجلس اعلام شد.
این طرح در حالی از سوی نمایندگان اعلام شد که دولت دوازدهم از ابتدا اعلام کرده بود به مشمولانی که سهمی از سرمایه دریافت نکرده اند، سهمی برای تخصیص وجود ندارد! اما اهالی بهارستان که تعداد بازماندگان این حادثه را 20 میلیون نفر تخمین زدند، اصرار داشتند که به آنها سهام بدهند.
31 فروردین امسال بود که رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از آغاز واگذاری اقدامات دادگستری به بازماندگان امسال خبر داد. بر اساس اظهارات وی دعوتنامه انتقال سهام به این کاربران باید از خرداد ماه ارسال می شد. وی بار دیگر با اشاره به تدوین آیین نامه سهام مالکیت از تخصیص سهام بازماندگان تا اردیبهشت یا نیمه خرداد ماه سال جاری خبر داد.
طبق بررسی های انجام شده کارگروه تدوین آیین نامه سهام مالکیت حدود دو ماه تعطیل بود و جلسه ای تشکیل نشد. طبق آخرین اظهار نظر، افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در اولویت گرفتن سهام هستند.
کاهش ارزش سهام به دلیل ریزش شاخص کل
رضا گلستانی کارشناس بازار سرمایه می گوید: ارزش سهام عدالت در دو سال اخیر نوسانات زیادی داشته است. روزهای اوج بازار سرمایه بود که ارزش این سهام به بیش از 38 میلیون تومان رسید و افرادی که 60 درصد سهام آزاد شده را فروختند به نوعی سود کردند.
وی ادامه داد: پس از توقف فروش سهام در بورس، ارزش سهام نیز مفهوم خود را از دست داد. سهام نیز مانند بسیاری دیگر از سهام در بازار سرمایه تحت تاثیر ریزش یا صعود بازار سهام قرار دارند. در هفته گذشته کاهشی در ارزش سهام رخ داد که نتیجه افت قیمت سهام شاخص بورس است.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: وضعیت بازار به گونه ای رقم خورده است که قیمت این سهم به شدت کاهش یافته است، بنابراین طبیعی است که نتوانیم دنبال مقصر حرکت قیمت آن باشیم. دولت باید تکلیف بازماندگان و نحوه آزادسازی این سهام را زودتر مشخص کند تا ارزش این سهام بیشتر از این کاهش پیدا نکند.