خانواده: Liliaceae
نام علمی: Hiacinthus Orientalis
گیاه پیازی که اغلب برای استفاده از گل در ایام نوروز از قبل برداشت می شود و در رنگ های بنفش، آبی، صورتی و سفید موجود است.
نیاز دارد:
مکان باز و آفتابگیر یا نیمه سایه و خاک سبک با زهکشی خوب. از اوایل آبان می توان پیازهای سالم را در زمین یا سنگریزه یا در ظرف شیشه ای مخصوص کاشت. اگر از ظروف سنگریزه ای یا شیشه ای با آب استفاده می کنید، برای جلوگیری از پوسیدگی، سطح آب باید ۱ تا ۲ میلی متر کمتر از بدنه پیاز باشد. چند هفته طول می کشد تا در مکانی خنک و تاریک با دمای حدود 9 درجه سانتیگراد ریشه بزند. زمانی که ریشه ها ظاهر شد و ساقه در بالای پیاز ظاهر شد، به تدریج دما و نور را افزایش دهید و پس از جوانه زدن کامل برگ ها، گیاه را در دمای اتاق و نور معمولی قرار دهید. ریشه های تولید شده نباید بدون آب بماند.
اندازه بالا:
از طریق جوانه های کنار پیاز مادر در اواخر تابستان یا اوایل پاییز امکان پذیر است.
منبع: گلستان علی