سفره هفت سین و فلسفه سفره هفت سین در گذشته


یکی از آداب جشن نوروز که خوشبختانه تا امروز باقی مانده است. البته این رسم نیز مانند دیگر آداب و رسوم کهن با اندکی تغییر به دست ما رسیده است. در مورد بنیاد و فلسفه وجودی آن در اینجا به مواردی اشاره می شود مجله تشویق آنها را بیان می کند.

سفره هفت سین و فلسفه سفره هفت سین در گذشته

سفره هفت سین و فلسفه سفره هفت سین در گذشته

در سفره هفت سینعلاوه بر اقلامی مانند سرکه، سنجد، سبزی، سماق، سیر که نماد هفت گناه است و علاوه بر آینه و شمعدان با شمع روشن، سوزن و نخ، کتاب آسمانی، نان، گل و عکس معشوق. گمشده یا دور به عنوان پناهگاه و برکت استفاده می شود.

در میان زرتشتیان سفره هفت سین بعید نیست، اما به نیت هفت امشاسپندان (فرشتگان مقرب اهورامزدا) می کوشند هفت نوع برکت اهورامزدا را به سفره بیاورند.

برخی معتقدند که هفت گناه، سابقاً هفت چین بود. گروهی دیگر قبل از اسلام معتقدند به جای هفت سین هفت شین آن را به صورت (شمع، شیرینی، شیر، شربت، شکر، شانه) می گذاشتند و چون شراب در دین اسلام حرام است، هفت شین هفت سین می شود. اگر این آهنگ در گذشته در اطراف هفت شین محبوب بود:

عید نوروز در زمان کیان برای مردم ایران جشن گرفته می شد
شهد، شیر، شراب، شکر خالص، شمع، شمشاد و شانه

سفره هفت سین و فلسفه سفره هفت سین در گذشته
در زمان ساسانیان مرسوم بود سفره هفت سین نان گرد از هفت محصول گندم، جو، ارزن، ذرت، نخود، برنج و لوبیا تهیه شود و هر دانه هفت دانه، هفت خوشه، یک قطعه سکه، یک دینار و یک شاخه گردو باشد. چیدن میز. از هفت شاخه درختی که دیدن آنها خوب است، بید، زیتون، راش، انار، سیب، انجیر، بیدمشک و آزالیا بودند.

بیشتر بخوانید  ما یک عکس از پرونده داشتیم

سفره هفت سین و فلسفه سفره هفت سین در گذشته

گردآوری شده توسط مجله تشویق


دیدگاهتان را بنویسید