سد اسکندر باش


هرگاه بخواهند کسی را به مقاومت در برابر دشمن یا حوادث تشویق کنند از ضرب المثل فوق استفاده می کنند یا به عبارت دیگر: مثل سد اسکندر بمان

الکساندر دو آل کارنین پس از بازگشت از تاریکی به شهر سرسبز و آراسته در دامنه کوهی مرتفع رسید. بزرگان شهر با عجله به خدمت رفتند و از خرابکاری قومی به نام یأجوج و ماجوج شکایت کردند: «کالوا یا ذوالکرنین. یأجوج و مأجوج در روی زمین مفسدند.» و برای توضیح بیشتر گفتند که این حیوانات دارای بدن و دندانهای مودار مانند گراز هستند. گوش هایشان آنقدر گشاد است که وقتی استراحت می کنند، یکی را با تخت می پوشانند و دیگری را با پتو! در بهار دسته دسته از کوهستان فرود می آیند و خواب و آسایش ما را تباه می کنند.

سد اسکندر باش

اسکندر چون ماجرا را شنید غافلگیر شد و با جمعی از دانشمندان متعهد به گردنه یأجوج و ماجوج شتافت و تنگه بین دو کوه را که دروازه ای برای وحشیان بود به دقت بررسی کرد.

 مثل سد اسکندر پایدار باش

سپس دستور داد در دو طرف کوه دو دیوار به ارتفاع پانصد طاق و عرض صد طاق بنا کنند و سپس سنگ و گچ و آهن و مس و روی و گوگرد و روغن و قیر را در گرمای آتش مخلوط کنند. بین آن دو کاملاً دیوار را با این دو ماده مخلوط پر کردند و بدین ترتیب ساکنان جنوبی سد را برای همیشه از تهاجم و آسیب مردم یأجوج و ماجوج محافظت کردند.

 مثل سد اسکندر پایدار باش


بیشتر بخوانید  بیوگرافی محمدجواد جعفرپور بازیگر جوان کشور + عکس و فیلم

دیدگاهتان را بنویسید