به گزارش ایرنا ، پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان ، هادی طحان نظیف ، صبح یکشنبه ، با پخش مستقیم از سلام تهران ، شبکه 5 ، گفت: “هر جا قانون اساسی وجود دارد ، نهادی محافظت می کند که از قانون اساسی محافظت کند. البته ، ممکن است در کشورهای مختلف نام این موسسه متفاوت باشد ، اما از آنجا که در قانون اساسی کشورها ارزش های پذیرفته شده توسط مردم وجود دارد ، بنابراین نهادی که از این قانون مهم حمایت می کند و همچنین مادر در همه موارد ارائه می شود کشورها.
سخنگوی هیئت امنا افزود: در برخی کشورها قوه قضاییه مسئول این حمایت است و در برخی کشورها دادگاه یا دادگاه قانون اساسی وجود دارد که از قانون اساسی آن کشور محافظت می کند ، به عنوان مثال در آلمان دادگاه قانون اساسی فدرال مسئول این قانون است. برای این کار در برخی کشورها مانند کشور ما ، یک نهاد غیر قضایی و البته تخصصی وظیفه محافظت از قانون اساسی را بر عهده دارد ؛ در کشورهای اروپایی برخی کشورها مانند فرانسه دارای یک نهاد غیر قضایی اما تخصصی هستند ، مانند هیئت مدیره متولیان ، که مسئول حفاظت از قانون اساسی است.
طحان نظیف گفت: صلاحیت ها و مأموریت های این شورا در کشورهای مختلف عناوین مختلفی دارد اما از نظر عملکرد نهادهای مشابه در سایر کشورها ، در واقع همه این نهادها یک وظیفه دارند و آن حمایت از قانون اساسی است. آنچه مهم است عنوان نیست ، بلکه واقعیت این است که این وظیفه محافظت از قانون اساسی است.
وی در مورد سابقه عضویت در شورای نگهبان در پاسخ به سوالی گفت: من در سن 37 سالگی به عضویت شورای نگهبان درآمدم و در طی این دو سال سعی کردم از طریق فضای مجازی و مصاحبه با اقشار مختلف با مردم ارتباط برقرار کنم. فکر می کنم ما می توانیم مشكلات موجود در هيئت امنا را براي مردم توضيح دهيد و در مورد مصوبات هيئت امنا با آنها صحبت كنيد ، براي مثال ، اگر در مورد مسائلي مانند بازبيني قطعنامه هاي پارلماني ، هيئت امنا نظري داد يا مردم عزیز را رد یا تأیید می کنند ، به ما اطلاع دهید که این نظر مطابق با حمایت از حقوق بشر و حمایت از قانون اساسی و شرع است و ثانیا ، ما به راحتی می توانیم در مورد رأیی که داده ایم با مردم صحبت کنیم و بحث کنیم.
سخنگوی هیئت امنا با بیان اینکه تأکید من بر حقوق بشر به این دلیل است که شرع و قانون اساسی به دنبال احترام به حقوق بشر است ، گفت: هیئت امنا یک گروه تخصصی و حرفه ای و بزرگان حوزه و دانشگاه در این نهاد دارند. آنها حضور دارند ، اما این استدلال است که حرف اول و آخر را در هیئت امنا می زند و در واقع آنچه در هیئت امنا مهم است بحث است ، نه سن.
طحانظیف افزود: به عنوان مثال ، اگر من با مصوبه ای مشكل داشته باشم ، آن را پیشنهاد می كنم و اگر 6 عضو دیگر (حد نصاب 7 نفر باشد) به این بحث بپیوندند ، این استدلال تأیید می شود و اگر 6 نفر با استدلال من موافق نباشند ، تصویب خواهد شد “موضوع تأیید نشده است.
وی در پاسخ به این س ifال که آیا گفتند نظر آیت الله جنتی توسط هیئت امنا مورد بررسی قرار می گیرد ، نه اعضا ، گفت: هر کس در هیئت امنا یک رأی دارد ، خواه من جوانترین عضو باشم یا آیت الله جنتی به عنوان بزرگترین عضو هیئت امنا “همیشه شایعات وجود دارد ، اما آنچه من از نزدیک دیدم این است که همه اعضای شورا یک رأی دارند و این استدلال این است که آنها حرف آخر را می زنند. البته من بنده آیت الله جیانتی را در بسیاری از مسائل می بینم ، اما گاهی ممکن است که او نظر دارد ، اما نظر او رأی داده نشده است.
سخنگوی هیئت امنا در پاسخ به سوالی درباره چگونگی انتخاب اعضای هیئت امنا گفت: هیئت امنا متشکل از یک دبیر ، معاون مدیر و سخنگوی است که هر ساله با رای گیری انتخاب می شوند. امسال نیز اعضای هیئت امنا به دلیل اعتماد به آیت الله جیانتی وی را بازداشت کردند و سیامک رهپیک که معاون بود بازداشت شد و من عباسعلی کددایی را جایگزین کردم.