سبزی آش شامل چه سبزهایی میشود
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید سبزی آش رشته انتخابی ما نقش موثری در طعم آن دارد. پس برای یک انتخاب خوب با دلگرم همراه شوید .
سبزی آش رشته برای طبخ آش خوشمزه
یکی از غذاهای سنتی ایرانی که بسیار پرطرفدار است و معمولا به عنوان عصرانه در دورهمی ها سرو می شود، آش رشته است.
مهم ترین ماده مورد استفاده در آش رشته که نقش چشمگیری در طعم و مزه آن دارد، سبزی آن است. اگر سبزی آش به اندازه و نسبت درست، استفاده نشود مزه غذا تغییر می کند و به همین دلیل است که بعضی از آش ها خوشمزه ترند و بعضی زیاد چنگی به دل نمی زنند.
بنابراین آگاهی از نوع سبزی مورد استفاده در آش رشته و میزان استفاده از هر کدام، می تواند به شما کمک کند تا در سرمای زمستان یک آش رشته داغ و خوشمزه طبخ کنید و از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
همین مساله ما را بر این داشت تا در این مطلب در مورد آشنایی با نوع سبزی آش رشته، میزان و نسبت هر کدام، و خواص هر سبزی صحبت کنیم.
یک کیلو سبزی آش رشته شامل چیست؟
-
تره 200 گرم -
جعفری 200 گرم -
گشنیز 200 گرم -
شوید 200 گرم -
اسفناج 200 گرم
نعنای مورد استفاده در آش معمولا به صورت خشک است و از آن برای تهیه نعنا داغ و تزئین آش استفاده می شود.
گشنیز: یکی از پرکاربردترین سبزی ها در پزشکی سنتی است و در ایران بیشتر از برگ و ساقه آن در غذاها استفاده می شود. تخم گشنیز عطری بسیار قوی دارد و از آن به عنوان ادویه استفاده می شود و حتی ریشه آن نیز در آشپزی تایلندی کاربرد دارد. از خواص این گیاه می توان به کاهش اضطراب و بی خوابی، کاهش فشار خون، دفع سنگ کلیه و مثانه، رفع تجمع آب در بافت ها نام برد.
جعفری: یک نوع سبزی از خانواده چتریان است و از نظر ظاهری بسیار شبیه گشنیز است. جعفری گیاهی دو ساله است که ارتفاع آن به 30 سانتی متر تا یک متر می رسد. برگ های این گیاه شفاف و دارای رنگ سبز تیره است و بریدگی هایی به شکل مثلث یا لوزی دارد. جعفری منبع ویتامین های A، C، K، و الاحی چون آهن و اسیدفولیک است و به کاهش فشار خون و اسید اوریک کمک می کند.
شوید : گیاهی یک ساله یا دو ساله است و ارتفاع آن گاهی به یک متر هم می رسد. این گیاه دارای آثار درمانی زیادی است و از دم کرده آن برای درد و ورم معده استفاده می شود، و در درمان استفراغ شدید، و کمردردهای ناشی از گرفتگی عضلات کاربرد دارد. همچنین استفاده از برگ و ساقه شوید در کاهش چربی خون مفید است.
تره : گیاهی دو ساله و دارای برگ های دراز و باریک به رنگ سبز تیره است. تره دارای منافع زیادی است و برای درمان بیماری های کبدی و روماتیسم بسیار موثر است. از نظر خواص غذایی شبیه سیر و پیاز است ولی طعم و بوی ملایم تری دارد.
اسفناج: گیاهی یک ساله است که دارای ساقه ای راست است و ارتفاع آن به نیم متر هم می رسد. برگ های آن پهن و نرم و به شکل مثلث و سبز رنگ است. برگ اسفناج دارای طبیعت متعادل است و منبع ویتامین های A، B3، C، و املاح آهن و پتاسیم است.
نعنا: یک گیاه بوته ای چند ساله با برگ های سبز و پهن است که بسیار پرمصرف می باشد و عطر و اسانسی قوی دارد. نعنا دارای خواص ضد تهوع و استفراغ، ضد ویروس، بازکننده برنش، صفراآور و دفع کننده سموم بدن است.
بیشتر بخوانید :
بهترین و آسان ترین روش برای گرفتن تلخی زیتون
بهترین روش ها برای نگهداری برنج تازه در منزل
غذاهای فریز شده مصرف نکنید
نحوه ی خشک کردن گوجه فرنگی و کاربرد آن در آشپزی