یک کارشناس روابط بین الملل گفت: “رفتار طالبان در گذشته تغییری نکرده است.” اگر بخواهیم به طالبان چراغ سبز برای دستیابی به قدرت مطلق در افغانستان ببخشیم ، تصور اینکه آنها تغییر کرده اند ، اشتباه است. ”
سید جلال ساداتیان در گفت وگو با ایسنا ، با اشاره به وقایع افغانستان و تشدید تحلیل های قدرت گرفتن طالبان در این کشور و تأثیر این تحول بر ایران ، اظهار داشت: از مدت ها قبل گفته می شد که گرگ در نهایت گرگ می شود. ماهیت طالبان به هیچ وجه تغییر نمی کند.
وی با اشاره به سیاست های ایران در قبال طالبان طی هشت سال گذشته گفت: به نظر می رسد زمین دادن به طالبان به ضرر ما تمام شود. درست نیست که فکر کنیم از آنجا که آقای اشرف غنی به ایالات متحده تمایل دارد ، طالبان جانشین خوبی خواهد بود.
وی گفت: “تا زمانی که دولت افغانستان سقوط نکند ، این سیاست می تواند اصلاح شود.” ما می توانیم به پاکستان متعهد شویم تا آنها از روند در حال ظهور پشتیبانی نکنند و ما نیز از آن پشتیبانی نکنیم تا دولت مرکزی افغانستان قویتر شود.
ساداتیان گفت: “جنبش های افراطی توسط طالبان نزدیک گوش ما انجام شد.” طالبان به دنبال یک دولت اسلامی هستند و متأسفانه برخی در ایران دوست ندارند در این چارچوب حرکت کنند ، در حالی که حتی افغانها نیز چنین قانونی را نمی خواهند. آنها وقتی با مردم خودشان چنین رفتاری دارند چگونه رفتار خواهند کرد؟ رفتار آنها در گذشته تغییری نکرده است و امروز اشتباه است که ایران چراغ سبز را برای حاکمیت مطلق بر کشور همسایه به طالبان نشان دهد.
وی افزود: طالبان به عنوان یک نیروی قابل توجه در دولت و بخشی از دولت قابل توجه است ، اما اینکه بخواهیم کل دولت را داشته باشیم و حکومت قانونی و قانونی را سرنگون کنیم کار اشتباهی است. من معتقدم که ایران باید با حساسیت بیشتری نسبت به آنچه اکنون اتفاق می افتد واکنش نشان دهد. حتی اگر دولت فعلی افغانستان برای عقب راندن طالبان از ایالات متحده برای پس گرفتن نیروهای خود از این کشور پناهنده شده باشد ، ایران هنوز هم نیاز به حمایت از دولت مرکزی دارد. البته اوضاع پیچیده تر شده است و ما از اینکه دولت افغانستان اینقدر به ایالات متحده وابسته است خوشحال نیستیم ، اما دولت مستقر در طالبان در افغانستان بسیار خطرناک است. از طرف دیگر ، نباید فکر کنیم که اگر طالبان به قدرت برسند ، روابط خوبی با عربستان سعودی یا اسرائیل که با دولت ریاض معامله دارند ، ندارند. هر یک از این شرایط می تواند اوضاع را برای ایران بدتر کند.
این کارشناس روابط بین الملل گفت: “اما از یک دیدگاه بسیار ساده ، من معتقدم که دولت فعلی افغانستان که یک دولت مستقر است باید مورد حمایت قرار گیرد تا سقوط نکند و طالبان که ما آنها را با یک خاص می شناسیم ایدئولوژی ، با ایران حکومت نکنید و با آن مرز نروید. “
وی در مورد تشکیل گروه های مردمی علیه حمله طالبان در شهرهای مختلف گفت: “طالبان سال هاست که جنگ می کنند اما گروه های مردمی مجهز نیستند و ابزار لازم برای مقاومت را ندارند. در عین حال آنها می دانند چه اتفاقی برای آنها خواهد افتاد. ورود طالبان. “بنابراین ، آنها همه تلاش خود را می کنند تا مقاومت کنند. با این حال ، باید بدانیم که هر چه این مقاومت بیشتر طول بکشد ، افراد بیشتری به تغییر وضعیت امیدوار هستند ، اما در کوتاه مدت این گروه ها کار نخواهند کرد و در برابر فشار ، برنامه ، ابزارهای نظامی و پشتیبانی بین المللی طالبان مقاومت خواهند کرد. خسارات زیادی وارد شده است.
انتهای پیام