ساخت استخر برای نجات گاومیش از خوزستان



به گزارش ایرنا ، هودرهام امیری زاده روز یکشنبه در جلسه کاری گروه کنترل خشکسالی در سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: عملیات ساخت حوضه در حمیدیه آغاز شده و در دشت های آزادگان و هویزه نیز در حال انجام است.

وی گفت: همچنین برای گاومیش ها ایجاد تیرگی توصیه می شود که به خنک شدن گله های گاومیش کمک می کند.

مدیرکل دامپزشکی خوزستان نیز در این نشست با اشاره به وجود حدود 90 هزار گاومیش در استان گفت: زندگی گاومیش به عنوان ذخیره ارزشمند ژنتیکی به آب و پیمایش این حیوان در آن بستگی دارد.

مصطفی كناركوهی گفت: سه پروژه احداث مخازن و آبرسانی ، دوشش گاومیش ها و انتقال و استفاده از گل حاصل از لایروبی سطح رودخانه و انتقال آنها به دام ها ، پروژه های پیشنهادی ما برای بقای گاومیش در خوزستان است.

وی واکسیناسیون گاومیش در مناطق حمیدی و هورالعظیم برای مبارزه با بیماری های پوستی و تهیه مواد اولیه بهداشتی مانند سموم و داروهای ضد انگلی را از دیگر اقدامات دامپزشکی در این مناطق عنوان کرد.

کنارکوهی به بازگشت آب دریا و شوری در مسیر کارون به ویژه در شهرهای آبادان و هورامشهر اشاره کرد و افزود: آبزیان نیز به دلیل شوری تهدید می شوند و با افزایش شوری آنها با مشکلات جدی تنفسی روبرو می شوند.

وی همچنین گفت: در گاوهای سبک ، کمبود آب ، بیماری های گوارشی و انگلی ، تضعیف سیستم ایمنی بدن و طیور علاوه بر موارد فوق ، منجر به کاهش وزن و بیماری های مساعد می شود.

بیشتر بخوانید  در این روستاهای ایران، گنج‌های بی‌پایان پیدا می‌کنید

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در ادامه جلسه گفت: خشکسالی شدید و بی سابقه خسارات جبران ناپذیری به بخش کشاورزی استان وارد کرده است.

امیری زاده افزود: خشک شدن بیشتر تالاب هورالعظیم در هفته های اخیر به دلیل عدم تأمین آب کامل به دام ساکنان شاخ و همچنین به آبزیان این تالاب آسیب رسانده است.

وی ادامه داد: ما به دلیل کشاورزی هور نمی خواهیم خشک شود و اگر امسال برنج کشت نکنیم ممکن است تحت فشار قرار بگیریم اما سال آینده باران می بارد و جبران می شود اما خشک شدن هور می تواند جبران نمی شود “

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: خشکسالی در تابستان امسال موجب ممنوعیت برنج در خوزستان شد و مدل کشت ما که سال گذشته حدود 300 هزار هکتار بود به 88 هزار هکتار کاهش یافته است.

امیری زاده گفت: امسال در هیچ یک از حوضه های دس ، کارون ، کره و مارون مجوز برنج انگور صادر نشده است و هرکسی که اقدام به کاشت کرده باشد مجاز است.

تولید سالانه بخش کشاورزی در خوزستان 5/17 میلیون تن است. پیش بینی می شود با شروع خشکسالی شدید ، میزان تولیدات کشاورزی خوزستان طی سال فرهنگی جاری 20 تا 2 درصد کاهش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید