زندگی شهری را برای پر کردن آن صرف نکنید



گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر نامه ای خطاب به اعضای منتخب ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای کشور منتشر کرد که طی آن بر تغییر دیدگاه ها از توسعه کمی به بهبود کیفی تأکید کرد.

به گزارش ایسنا ، با اشاره به روابط عمومی فرهنگستان هنر ، متن نامه به شرح زیر است:

“به نام خدا
اعضای محترم شوراهای اسلامی شهر
همانطور که می دانید ، انتخاب شدن یا منصوب شدن در هر سمتی به معنای پذیرش بار سنگین حقوق مردم و حمایت از آنها است و این امر مستلزم مراقبت مداوم و زندگی فردی و جمعی و تلاش برای این کار است. گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر انتخاب و عضویت اعضای جدید شوراهای اسلامی شهر در کشور را تبریک می گوید و آرزوی برکت و موفقیت برای این اعضای محترم در کار جدی و صادقانه ای که انجام داده اند.
یکی از اولین و مهمترین وظایف شورای شهر انتخاب شهردار است. ویژگی های شهردار ، از بینش و تجربه تا دانش و توانایی های وی ، تأثیر گسترده و قابل توجهی بر سرنوشت شهر ، معماری و زندگی مادی و معنوی شهروندان دارد. بنابراین ، گروه معماری و شهرسازی آکادمی هنر وظیفه خود می داند که نکات مهمی را در این زمینه ، در دو مقوله اصلی “تغییر دیدگاه از توسعه کمی به بهبود کیفی” و “صلاحیت شهر” مطرح کند.

تغییر دیدگاه از توسعه کمی به بهبود کیفی

پیش از این ، شهروندان انتظار داشتند مدیران شهری بیشتر بر توسعه کمی مانند عملیات شهری و ساخت و ساز شهری تمرکز کنند. اکنون به دلیل تغییرات فرهنگی و اجتماعی که در جامعه شهری ایران رخ داده است ، آنچه این جامعه از دولت شهر انتظار دارد ، بیش از هر چیز توجه به کیفیت ها و ارتقاء کیفیت فضای شهری است.
توسعه کمی به منابع مالی عظیمی نیاز دارد ، به ویژه هنگامی که به هم ریخته و دست نیافتنی شود. برای تأمین این منابع در طول سالها ، مدیریت شهری مجبور بوده است سیاستهایی را اتخاذ کند که با بهبود کیفیت شهر مغایرت داشته باشد. به عبارت دیگر ، کیفیت شهر به فروش می رسد تا درآمد حاصل از آن صرف توسعه کمی شهر شود. این گسترش کمی ، حتی در مکانهایی که موفقیت آمیز بوده است ، به خودی خود بحران های کیفی را دامن می زند و این حلقه باطل ادامه دار به ضرر کیفیت شهر ادامه می یابد.
مشکلات شهرهای امروز ایران بیشتر نرم افزاری است تا سخت افزاری. ارتقاء نرم افزار و بهبود کیفیت شهرت به منابع فکری بیشتری نسبت به منابع مالی نیاز دارد که بسیار ارزان تر هستند. بنابراین ، پیگیری سیاست بهبود کیفیت فضای شهری ، دولت شهر را از حلقه معیوب منابع نامحدود مالی رهایی می بخشد و به آن اجازه می دهد تا نگاه متفاوتی به شهر داشته باشد. شخصی که توسط شورای محترم شهردار انتخاب می شود باید چنین بینشی داشته باشد و زندگی شهری را صرف پر کردن آن نکند. در این زمینه شهردار و شورای شهرداری باید به نکات زیر توجه کنند:

بیشتر بخوانید  تشریح شاخصه های حضور در انجمن عرضه کنندگان محصولات فرهنگی/«رویای هم بازیت رو بساز» پویشی برای کودکان کم برخوردار است

آ. تا کنون ، بخش قابل توجهی از درآمد شهر از طریق فروش بخش هایی از شهر ، صدور مجوز نقض قوانین شهر در قبال پرداخت و هزینه از کیف آینده شهر ایجاد شده است. مدارای شهر در این زمینه به پایان رسیده است و شهرها دیگر نمی توانند چنین فشاری را تحمل کنند. مدیریت شهری باید از اتکا به فروش شهر و قانونگذاری و فروش آتی نجات یابد.
ب- دولت شهر باید به جای اتکا به فروش شهر و آینده ، بر درآمد منطبق با قانون تمرکز کند. دارایی های شهر را صرف هزینه های جاری نکنید و برای آینده شهر ثروت ایجاد کنید.

ج. ارتقای کیفیت شهر با هدف توسعه پایدار شهر به جای توسعه کمی و ناپایدار است. توسعه پایدار مستلزم حفظ تعادل بین ارکان اکولوژیکی ، اجتماعی و اقتصادی شهر است. به عنوان مثال ، نمی توان ستون های اکولوژیکی شهر را فدای توسعه اقتصادی شهر کرد و نمی توان انتظار توسعه پایدار را داشت. استفاده از اقتصاد چرخه ای و استفاده از انرژی های تجدیدپذیر برای کاهش آلودگی نیز از ملزومات توسعه پایدار است.

صلاحیت شهری

اگر از نظر کیفی به شهرها نگاه کنیم ، هیچ دو شهر یکسان نیستند. کیفیت و استعدادهای هر شهر از محیط تاریخی ، بقایای تاریخی شهر ، محیط طبیعی و چشم انداز ، بافت و سیستم اجتماعی شهر ، فرهنگ مردم ، زبان ، گویش و شفاهی و رفتاری ناشی می شود. آداب و رسوم مردم آن شناخت این ویژگیها مستلزم آن است که فرد به این شهر افتخار کند و شخصیت او در آن شکل بگیرد ، تاریخ و مردم شهر را بشناسد و به شهر تعلق داشته باشد. هر یک از شهرهای ایران دارای ویژگی ها و استعدادهای کیفی خاص خود هستند. درک این استعدادها و ویژگی ها برای بهبود کیفیت شهرت ضروری است. و پیش نیاز درک این استعدادها سابقه طولانی زندگی در این شهر و تعلق به آن است. شهردار آینده باید اهل شهر موردنظر باشد و بتواند ویژگی های آن شهر را تشخیص دهد. شایستگی شهر حس مکان را تقویت می کند و در بین شهروندان تعلق خاطر به مکان ایجاد می کند. چنین وابستگی به تقویت روحیه شهروندی و ایجاد و تقویت روحیه جمعی مردم در شهر برای حفظ و ارتقاء کیفیت شهر کمک می کند.

بیشتر بخوانید  یک سبد 10 میلیون واکسنی از چین تکمیل شده است

دپارتمان معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر ، با آرزوی موفقیت و سربلندی برای شورای شهرهای جدید و شهرداران منتخب آنها ، آماده ارائه مشاوره و مشاوره تخصصی در مورد تصمیمات و سیاستهای مهم در زمینه معماری و شهرسازی است تا شاهد باشیم یک نقطه عطف در مدیریت شهر “بیایید شهرهای کشور باشیم.”

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید