زندان به همراه راه های مقابله با آن
دلایل زیادی برای یبوست وجود دارد و صرف نظر از علت آن، باید به فکر درمان باشید. در این مقاله روش هایی برای حل این مشکل خلقی ناخوشایند ارائه می دهیم. با ما بمان.
مقدار زیادی فیبر بخورید
برای جلوگیری از یبوست باید روزانه 25 تا 50 گرم فیبر بخورید. به عنوان مثال، یک فنجان (250 میلی لیتر) انگور، دو برش نان سبوس دار، نصف فنجان (125 میلی لیتر) تمشک، یک فنجان لوبیا پخته شده و یک سیب در مجموع 25 گرم فیبر می دهد. اما اکثر ما به طور متوسط روزانه فقط 10 گرم فیبر دریافت می کنیم.
غذاهای غنی از فیبر عبارتند از غلات مانند جوانه، سبوس گندم، آرد گندم سیاه و سبوس دار، میوه های تازه به ویژه مغز، میوه های خشک مانند انجیر و آلو، سبزیجات و حبوبات مانند نخود و عدس. توصیه می کنیم اگر روده های حساسی دارید، به تدریج این غذاهای غنی از فیبر را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از مشکلاتی مانند نفخ، اسهال یا بدتر از آن یبوست جلوگیری کنید.
به طور منظم تمرین کن
فقط خوردن غذا برای مبارزه با یبوست کافی نیست، باید فعالیت بدنی داشته باشید. شما باید حداقل 3 بار در هفته به مدت 30 دقیقه یا بیشتر ورزش کنید. فعالیت بدنی منظم ماهیچه های روده را تحریک کرده و آنها را فعال تر می کند. ورزش زمان تخلیه روده و مرطوب تر و لغزنده شدن مدفوع را کاهش می دهد.
نوشیدن مقدار زیادی آب
متخصصان نوشیدن هشت لیوان آب در روز را برای مبارزه با یبوست توصیه می کنند. آب روده ها را روان می کند و غذای پخته شده را مرطوب می کند. به این ترتیب اجابت مزاج راحت تر می شود.
استرس را کاهش دهید
استرس تاثیر مهمی بر هضم غذا دارد. به گفته برخی از متخصصان، روده ها مخچه بدن انسان هستند. مغز و روده ارتباط نزدیکی دارند. حرکات روده پاسخی به تبادل سیگنال ها و سیگنال های پیچیده بین این دو اندام است. وقتی مغز تحت استرس است، روده ها نیز مضطرب می شوند. علاوه بر این، افراد مضطرب معمولاً فعالیت بدنی کافی ندارند و توجه زیادی به رژیم غذایی خود ندارند. به همین دلیل است که مشکل آنها چند برابر می شود.
به موقع به دستشویی بروید
حرکات روده با ساعت بیولوژیکی بدن شما مرتبط است. اگر این علائم را نادیده بگیرید، روده بزرگ شما مدفوع را خشک می کند که دفع آن را سخت تر می کند. به محض اینکه احساس کردید نیاز به رفتن به دستشویی دارید به این سیگنال گوش دهید.
در صورت لزوم از ملین اما با تعادل استفاده کنید
اکثر قرص ها و محصولاتی که به صورت آزاد در داروخانه ها و عطاری ها به فروش می رسند مشکل اساسی ایجاد نمی کنند اما باید دستورالعمل ها را به درستی رعایت کنید. به خاطر داشته باشید که اگر از این گونه ملین ها بیش از حد استفاده کنید، روده شما کند می شود. بهتر است به شیوه زندگی خود نظم بدهید. هر از چند گاهی از ملین های حاوی مخاط استفاده کنید. این ملین ها به صورت پودر یا دارو هستند. این محصولات باعث افزایش میزان آب و فیبر در مدفوع می شود که این امر باعث تسریع روند دفع می شود. توصیه می کنیم هنگام مصرف این داروها آب فراوان بنوشید.
یبوست بیماری است که در آن فرد در اجابت مزاج مشکل دارد و دفع مدفوع را کاهش می دهد. مدت زمان طبیعی اجابت مزاج و فاصله بین آنها از فردی به فرد دیگر متفاوت است. با این حال، مدفوع کمتر از سه بار در هفته معمولاً یبوست نامیده می شود. اگرچه حبس گاه به گاه و موقت بسیار رایج است، اما برخی از افراد دچار یبوست مزمن هستند که زندگی را با مشکل مواجه می کند و توانایی انجام کارهای روزانه را نیز دشوار می کند. یبوست مزمن می تواند باعث مدفوع زیاد و مشکلات دیگر شود. درمان یبوست مزمن به همین دلیل متفاوت است.
علائم
علائم و نشانه های یبوست مزمن عبارتند از: اجابت مزاج کمتر از 3 بار در هفته در مدفوع بزرگ یا سفت و فشار و فشار زیاد در هنگام اورژانس احساس اینکه چیزی مانع روده یا مقعد شما شده است احساس اینکه روده یا مقعد شما ادرار می کند کاملاً تخلیه نشده است. مدفوع از مقعد، مانند فشار دادن شکم یا استفاده از انگشت برای تمیز کردن مقعد از مدفوع، زمانی که حداقل 2 مورد از این علائم را در 3 ماه گذشته داشته باشید، یبوست مزمن نامیده می شود. اگر تغییرات مداوم و غیرقابل توضیحی را در مدفوع خود تجربه کردید، باید به پزشک مراجعه کنید.
دلایل
یبوست معمولاً به دلیل اختلال در عملکرد روده رخ می دهد. برخی از علل شایع این اختلال و یبوست عبارتند از: مصرف کم و ناکافی آب مصرف کم و ناکافی فیبر تغییر در رژیم غذایی عادی یا سبک زندگی به دلیل موارد زیادی مانند مسافرت، فعالیت و ورزش ناکافی و کم تحرکی مصرف مقادیر زیاد لبنیات استرس کم پرکاری تیروئید بیماری های عصبی مانند بیماری پارکینسون یا ام اس، آسیب نخاعی یا سکته مغزی آنتی اسیدهای حاوی کلسیم یا آلومینیوم برخی از انواع داروها (به ویژه مسکن های قوی مانند داروهای مخدر، داروهای ضد افسردگی یا آهن) افسردگی اختلالات خوردن سندرم روده تحریک پذیر، سرطان، سرطان بارداری
مردم در خطر
عواملی که خطر یبوست مزمن را افزایش می دهند عبارتند از: پیری و پیری زن خشک و کم آب است رژیم غذایی کم فیبر کم تحرکی یا کم تحرک مصرف برخی داروها مانند آرام بخش ها، مواد مخدر یا داروهای کم فشار خون بالا می آورد.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم