بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد
سوراخ کردن گوش در کودکانی که موهای کم پشتی دارند یک نشانه دختری است و والدین می پندارند در سنین پایین این عمل راحت تر است.عده ای هم معتقدند بعد از چند ماهی و در حدود یک سالگی بهترین زمان برای انجام این کار است زیرا کودک می تواند درد را ابراز کند.اما آیا تا به حال فکر کرده اید که از نظر روان شناسی و طبق نظر متخصصین چه زمانی بهتر است؟سوراخ کردن گوش در نوزادی و یا کودکی کار صحیحی نیست.برای دانستن بهترین زمان برای سوراخ کردن گوش نوزادان با دلگرم همراه باشید.
سوراخ کردن گوش نوازد از دید روانشناسان
- اولا” کودک دلبند شما چیزی از گوشواره نمی داند فقط متوجه درد و اذیتی که به او می رسد می شود و فکر می کند والدین اورا اذیت و تنبیه می کنند .
- ثانیا” اگر به دلیل کوچکی نمی تواند ابراز درد بکند به معنای نداشتن نداشتن درد نیست .بهتر است تا زمانی که کودک علت این درد کشیدن و سوراخ کردن گوش را متوجه بشود و آن را به جان و دل بخرد و از شما بخواهد که گوش هایش را سوراخ کنید و به درکی رسیده است که به گوشهایش تا بهبودی کامل دست نمی زند این کار را به تعویق بیاندازید .
اصولا از لحاظ سیر رشد,رشد لاله گوش حداکثر تا 9 سالگی تمام می شود، یعنی بعد از این سن اندازه لاله گوش تغییر نمی کند. به همین دلیل بهتر است بعد از 6 سالگی کار سوراخ کردن گوش انجام شود، ولی اگر خانواده های اصرار دارند تا زودتر این کار را انجام دهند، ضرر چندانی برای کودک ندارد.
برخی از والدین معتقدند که هر چه سریع تر بعد از تولد بهتر است گوش های کودک را سوراخ کنند چرا که نوزاد کمتر درد می کشد و اذیت می شود .از طرفی چون نمی تواند دست به گوشهایش بزند روند بهبودی سریع تر است. روانشناسان کودک در این زمینه اعلام کردند که سوراخ کردن گوش نوزادان صحیح نیست. زیرا نوزاد هیچ تصوری از گوشواره ندارد و تصور می کند دردی که می کشد به دلیل تنبیه یا آزار اوست.از اینرو روانشناسان توصیه می کنند بهتر است تا زمانی که کودک علت این درد کشیدن و سوراخ کردن گوش را متوجه بشود و از شما بخواهد که گوش هایش را سوراخ کنید و به درکی رسیده است که به گوشهایش تا بهبودی کامل دست نمی زند به تعویق بیاندازید.
سوراخ کردن گوش و ابتلا به عفونت در نوزادان
مجله آمریکایی مراقبت بالینی از پوست طی یک مطالعه ای که انجام داده بیان کرد که 20 درصد سوراخهایی که در بدن ایجاد می شود مثل سوراخ گوش می تواند عامل سرایت عفونت باشد . حفره های اضافی که در پوست ایجاد می شود می توانند آلودگی را از طریق پوست به داخل بدن منتقل کنند یا حتی به افراد دیگر سرایت دهند.این مجله در توصیه ای به والدین نوشت : سوراخ کردن گوش نوزادان حداقل تا 6 ماهگی ایده مناسبی نیست چرا که سیستم ایمنی بدن نوزاد تا این زمان هنوز به صورت کامل مجهز نشده و احتمال اینکه نتواند با عفونت احتمالی سوراخ کردن گوش مبارزه نکند را دارد.
توصیه برای پیشگیری از عفونت
آکادمی بیماریهای کودکان آمریکا برای پیشگیری از عفونت و سایر عوارض پس از سوراخکردن گوش، توصیههای جالبی برای همه والدین دارد. این توصیهها در تمامی کشورهای دنیا مورد توجه والدین قرار گرفته و اگر به طور دقیق آنها را رعایت کنید، میتوانید مطمئن باشید که پس از سوراخکردن گوش فرزندتان مشکلی برای او پیش نخواهد آمد.کودکتان را برای سوراخکردن گوش، نزد پزشک، پرستار یا تکنسین ماهر در این کار ببرید. لذا سوراخکردن گوش در خانه با نخ و سوزن و به وسیله مادربزرگ و یا یکی از اطرافیان کودک کاملا غیربهداشتی است.
گوش پیش از سوراخ کردن باید با الکل یا محلولهای مشابه کاملا ضدعفونی شود. اگر شما کودکتان را به یکی از مراکز بهداشتی برای سوراخکردن گوش ببرید، کارکنان این مراکز، مواد ضدعفونی کننده را با غلظت مناسب، پیش از سوراخکردن گوش کودک مورد استفاده قرار می دهند.بهتر است ابتدا از گوشواره طلای ساده استفاده کنید تا از احتمال بروز واکنش حساسیتی کاسته شود. این گوشوارههای طلای ساده، اغلب میخی شکل هستند و میتوانید آنها را از طلافروشیها تهیه کنید. بنابراین انواع گوشوارههای میخی و نگیندار، که در محل سوراخکردن گوش فروخته میشوند و اغلب از فلزات بدل ساخته شدهاند، برای استفاده بلافاصله پس از سوراخ کردن گوش کودک مناسب نیستند.
عوارض سوراخ كردن گوش
با وجودي كه گوش يكي از رايجترين نواحي بدن براي نصب آويزهاست؛ اما سوراخ كردن گوش نيز ممكن است عوارضي را به همراه داشته باشد، از جمله اين عوارض مي توانيم به عفونت ها، حساسيت به فلزهاي مختلف گوشواره ها، تشكيل يك بافت برجسته در ناحيه نرمه گوش و نيز پارگي گوش در اثر ضربه اشاره كنيم.
ايجاد چند سوراخ روي گوش شايع است؛ اما سوراخ كردن لاله گو ش (قسمت غضروفي بالاي گوش) خطرناك است زيرا اين منطقه غضروفي است و رگ خوني ندارد، در نتيجه التهابي كه اطراف سوراخ ايجاد شده ديرتر بهبود پيدا ميكند و احتمال ايجاد عفونت و تاول معمولا در ماههاي اول بعد از سوراخ كردن به خصوص در ماه هاي گرم سال زياد است. علامت ايجاد اين عفونت در قسمت لاله گوش، تورم دردناك، گرمي و قرمزي است كه معمولا نرمه گوش را درگير نميكند.
چند نكته مهم درباره گوشواره ها
قبل از اقدام به سوراخ كردن گوش كودكتان با پزشك خود مشورت كنيد تا از نظر سلامت عمومي بدن مشكلي وجود نداشته باشد. در ضمن از پزشك خود در مورد مراكز مجاز و مطمئن براي اين كار راهنمايي بخواهيد.بعد از سوراخ كردن گوش، احتمال عفونتهاي سطحي نرمه گوش وجود دارد كه اين عفونتها معمولا به خوبي به درمان موضعي پاسخ ميدهند. بنابراين محل سوراخ شده را با يك حوله گرم و مرطوب كمپرس كرده و در صورت نياز از يك پماد آنتيبيوتيك استفاده كنيد.
از گوشواره هاي سنگين به مدت طولاني استفاده نكنيد، زيرا اين گوشواره ها ممكن است سوراخ گوش كود ك را گشاد وحتي پاره كرده و نرمه گوشه را به 2 قسمت تقسيم كنند.اگر پشت (گل ميخ) گوشواره شما بلند است يا گوشواره شما قسمت نو كتيزي دارد كه در هنگام خواب شما را اذيت مي كند، بايد گوشواره خود را هنگام خواب خارج كنيد زيرا اين نواحي نو كتيز ممكن است زخم هاي فشاري يا آزردگيهاي پوست قسمت پشتي لاله گوش را ايجاد كنند.
اگر كودك كم سن و سال شما گوشواره دارد مراقب باشيد كه قفل گوشواره اش محكم باشد و كودك نتواند خودش آن را باز و بسته كند زيرا در اين صورت ممكن است كودك گوشواره اش را از گوش خارج كرده، آنرا به دهان ببرد و ببلعد كه خطر خفگي وجود دارد.هنگام انجام ورزشهاي پربرخورد بهتر است گوشواره ها از گوش خارج شوند، زيرا احتمال پارگي گوش در اثر كشيده شدن و ضربه خوردن وجود دارد.يكي از عوارض شايع استفاده از گوشواره ها حساسيت پوستي به فلزهايي است كه گوشوار ه از آن ساخته شده است. اين حساسيت ها به صورت خارش، قرمزي و التهاب ديده ميشود.
معمولا افراد به گوشواره هايي از جنس نيكل حساسيت دارند؛ اما حساسيت به طلا يا نقره نيز گزارش شده است.براي برطرف شدن حساسيت بهتر است گوشواره خود را عوض كنيد و اگر مشكل برطرف نشد شايد لازم باشد مدتي گوشواره را از گوش خود خارج كنيد.پاره شدن نرمه گوش سوراخ شده در اثر ضربه يكي از عوارض شايع است. ممكن است در اثر تصادف رانندگي، افتادن، نزاع، ورزشهاي پربرخورد يا كشيده شدن يك گوشواره به صورت تصادفي، نرمه گوش پاره شود. اگر چنين اتفاقي افتاد ظرف حداكثر 24 ساعت به پزشك مراجعه كنيد، پزشك اين ناحيه را بخيه ميزند و محل پاره شده معمولا در مدت 3 ماه ترميم مي شود. بعد از اين زمان ميتوان نرمه گوش را مجددا سوراخ كرد.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد
در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
—————————————————————————————
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی