زمان ماندگاری روغن زیتون چقدر است؟



طول عمر و مدت ماندگاری روغن زیتون چقدر است؟


انقضا روغن زیتون ، به گزارش دلگرم بعد از تمیز کردن آشپزخانه تان احتمالاً در مورد بطری های زیبای روغن زیتون که در گوشه قرار دارد؛ نگران شده اید. شاید فکر کنید آیا روغن زیتون بعد از مدتی فاسد می شود یا می توانید به آسانی آن را مدت ها نگه دارید؟این مقاله راجع به روغن زیتون تحقیق کرده که آیا تاریخ انقضا دارد یا خیر؛ یا عوارض مصرف روغن زیتون فاسد چیست.از لحاظ گیاه شناسی زیتون یک میوه در نظر گرفته می‌شود. میوه‌ها تاریخ انقضا دارند(همانند روغن زیتون)و ممکن است فاسد شوند یا به راحتی طعم خوبی ندهند.بیشتر روغن زیتون ها از ۱۸ تا ۲۴ ماه می مانند.روغن زیتون های خالص که طبیعی تر هستند کمتر می مانند،حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه( از زمانی که داخل بطری می‌شوند)علاوه بر زمان،روغن زیتون می‌تواند گس و تند یا تلخ شود که احتمالاً باعث می‌شود در پخت و پز هم از آن لذت نبرید.بعضی از روغن زیتون ها تاریخ دارند یا روی بطری اطلاعات مربوط به آن ها نوشته شده است. اگر آن ها را ندیده اید بهتر است تاریخ خرید خود را روی بطری بچسبانید. این می‌تواند به شما کمک کند بدانید روغن تا چه زمانی در آشپزخانه شما بوده است.


چگونه روغن زیتون را نگهداری کنیم؟


شما باید روغن زیتون را در محلی تاریک و خنک قرار دهید،مثل یک آشپزخانه که در دارد یا یک کابینت یا در یخچال. به یاد داشته باشید اگر آن را در یخچال بگذارید شاید کمی تیره شود.این یک عکس العمل نرمال به دمای پایین است و نشان‌دهنده فاسد شدن آن نیست.عموما این به شما کمک می کند که اگر بطری شما شیشه ی تیره دارد مثل رنگ سبز یا زرد کهربایی،سبب می‌شود نور به داخل آن نیاید و اکسیداسیون اتفاق بیفتد.وقتی به مغازه برای خرید روغن زیتون می‌روید؛ حتماً به این مسئله توجه کنید.اکسیداسیون یک پروسه سلولی است که می‌تواند سبب کاهش طول عمر شود. در روغن زیتون این عامل به شکستن مولکول های چربی سرعت می‌بخشد.در کنار روشنایی و نور،روغن زیتون می‌تواند در تماس با اکسیژن یا گرما با اکسیژن ترکیب شود. به این دلیل یک مکان تاریک و خنک برای نگه داری روغن زیتون مناسب خواهد بود.مطمئن شوید زمانی که آن را باز کردید آن را با درپوش پوشانده باشید.سرانجام اگر روغن زیتون شما در یک ظرف پلی اتیلن پلاستیکی باشد و بخواهید مدتی آن را نگه دارید،احتمالاً انتقال آن به یک ظرف شیشه ای تیره یا قلع مانند عاقلانه تر باشد.چون به این طریق بهتر نگه داشته می‌شود. اگر اغلب با روغن زیتون پخت و پز نمی کنید؛پس بهتر است بطری کوچکی از آن را خریداری کنید،مخصوصا اگر یک روغن زیتون بهتر می خواهید.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه عصاره پای مرغ + روش قطعه کردن و پاک کردن مرغ


انقضا ​​روغن زیتون


چگونه متوجه شویم روغن زیتون ما فاسد شده است؟


بهترین راه برای این که بفهمیم روغن زیتون فاسد شده یا خیر چشیدن آن است.نگران نباشید،چشیدن مقدار کمی از آن باعث بیماری شما نمی شود.اگر روغن زیتون تلخ، ترش یا مانده شده باشد، پس فاسد شده است.هم چنین اگر بوی مداد رنگی مومی‌ یا بتونه به جای بوی روغن زیتون تازه بدهد، پس فاسد شده است.

حتماً بخوانید:


تاثیرات مصرف روغن زیتون فاسد شده


روغن زیتون فاسد شده سبب بیماری شما نمی شود. به هر حال می‌تواند غذای شما را خراب کند و طعم عجیبی به آن بدهد.هم چنین روغن زیتون اغلب به خاطر مزایای زیادی که دارد؛طرفدار بیشتری هم خواهد داشت.روغن زیتون فاسد شده خواص ضد اکسیدان خود را از دست خواهد داد. این به خاطر این حالت اتفاق می‌افتد که در تماس با اکسیژن بوده است.در همین حین مولکول های اکسیژن تحت تاثیر واکنش های شیمیایی قرار می‌گیرند که آنتی اکسیدان های روغن را از بین می‌برد.روغن زیتون فاسد شده فواید روغن زیتون تازه را ندارد،اما شما را بیمار نمی کند. پس برای دریافت خواص آنتی اکسیدانی آن بهتر است روغن زیتون تازه مصرف کنید.


نکته : تنها می توانید با چشیدن مقدار کمی از آن به فاسد بودن روغن زیتون پی ببرید. اگر تلخ شده یا طعم خود را از دست داده یعنی فاسد گردیده است.این عامل سبب بیماری شما نمی گردد اما شاید طعم خوبی به غذاهای شما ندهد.


به طور کلی : روغن زیتون از میوه ساخته شده(میوه زیتون)میوه ها تاریخ انقضا دارند.پس روغن زیتون هم دارد. بیشتر روغن زیتون ها ۱۸ تا ۲۴ ماه از زمانی که داخل بطری می‌شوند؛ باقی می‌مانند در حالی که روغن زیتون خالص تر طول عمر کمتری دارد؛مثلا از ۱۲ تا ۱۸ ماه و در طول این زمان می‌تواند فاسد شود.

بیشتر بخوانید  طرز تهیه آش کرفس معجزه ای برای فشار خون + فیلم


به نکته توجه کنید : برای جلوگیری از این اتفاق آن را در مکانی تاریک و خنک قرار دهید و زمانی که تاریخش گذشت، آن را دور بیندازید.می‌توانید با چشیدن آن بفهمید آیا فاسد شده یا خیر. می تواند تلخ یا ترش شده باشد و بوی مداد رنگی بدهد. درست است که شما را بیمار نمی کند اما غذای شما را خراب می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید