رژیم غذایی در چه سنی مناسب است؟
علاوه بر فشاری که در جامعه برای کاهش وزن همه افراد به خصوص نوجوانان وجود دارد، صحبت از روش های مختلف کاهش وزن و انواع رژیم های غذایی برای کاهش وزن نیز زیاد است و این سوال به والدینی که نوجوانانشان اضافه وزن دارند تحمیل می شود. اینکه آیا نوجوانان مجاز به رژیم گرفتن هستند یا نه. معمولاً وقتی صحبت از کاهش وزن می شود، همه فکر می کنند که برای کاهش وزن باید کمتر غذا بخوریم.
برخی از کودکان به طور خاص مصرف یا عدم مصرف گروه خاصی از غذاها را تایید می کنند و بر اساس آن رژیم غذایی طراحی می کنند. رژیم هایی مانند رژیم های کم کربوهیدرات، رژیم های کم چرب، رژیم های کتو و غیره. در این نوع رژیم ها قرار می گیرند. از سوی دیگر، نوجوانانی که رژیم لاغری دارند، معمولاً فقط به فکر رسیدن به اندام مورد نظرشان هستند و به این نکته توجه نمی کنند که این رژیم چقدر به سلامتی آنها اهمیت می دهد یا بر رشد آنها تأثیر می گذارد.
سن مناسب برای غذا خوردن از دیدگاه یک متخصص تغذیه
تحقیقات جدید متخصصان تغذیه حاکی از یک رژیم غذایی سخت برای دختران و پسران نوجوان در فواصل مسافت است سن از 10 تا 15 سال باعث کاهش رشد آنها می شود.کودکان و نوجوانانی که اضافه وزن دارند والدین باید بسیار مراقب باشند و در بین اعضای خانواده رژیم غذایی جداگانه ای برای آنها فراهم کنند.
نوجوانان باید سعی کنند با ورزش زیاد وزن خود را کاهش دهند، فعالیت بدنی را افزایش دهند و تعداد میان وعده ها را افزایش دهند، اما کالری کمی داشته باشند، در غیر این صورت رشد آنها کاهش می یابد و در بزرگسالی به دلیل ضعف سیستم ایمنی، وزن خود را به سرعت کاهش می دهند. همچنین بدن در برابر هر بیماری مقاومت خود را از دست می دهد و دچار این بیماری خواهد شد.نتایج مطالعه همچنین نشان می دهد که نوجوانانی که از رژیم های غذایی غیر اصولی و سخت برای کاهش وزن استفاده می کنند دچار پوکی استخوان می شوند و جذابیت ذهنی و محیطی آنها بسیار کاهش می یابد.
حقایقی در مورد نوجوانان و تغذیه
تحقیقات نشان می دهد که نیمی از نوجوانان و یک چهارم پسران نوجوان حداقل یک بار سعی کرده اند رژیم غذایی خود را تغییر دهند تا به شرایط یا بدن مورد نظر خود برسند. بسیاری از این نوجوانان با توجه به شاخص توده بدنی در رده افراد تناسب اندام و سالم قرار داشتند، اما برای کاهش وزن و رسیدن به اندامی شبیه قهرمان یا بازیگر مورد علاقه خود، سعی در کاهش وزن داشتند. نوجوانانی که احساس خوبی در بدن خود ندارند بیشتر به رژیم غذایی می روند. به طور کلی، نوجوانانی که رژیم می گیرند این ویژگی ها را دارند:
اضافه وزن دارند.
از وزن خود ناراضی هستند.
آنها عزت نفس پایین تری دارند.
آنها از مدرسه و شرایط زندگی ناراضی هستند.
مشکل رژیم غذایی در نوجوانان چیست؟
اگر به عنوان یک نوجوان می خواهید به وزن ایده آل خود برسید و آن را حفظ کنید، معمولاً هیچ رژیم کاهش وزن نمی تواند این کار را برای شما انجام دهد. با گذشت زمان، اثرات این رژیم حتی می تواند بر روی شما تأثیر معکوس بگذارد، زیرا محرومیت از غذای مورد علاقه تان، میل شما را به خوردن افزایش می دهد و این امر منجر به پرخوری و اضافه وزن می شود. تأثیر رژیم غذایی بر نوجوانان را می توان به صورت زیر بیان کرد:
- آنها به دلیل گرسنگی طولانی مدام به فکر غذا هستند.
- آنها خسته هستند و انرژی کافی ندارند.
- غمگین و بی حرکت می شوند.
- آنها ضعیف و گیج می شوند.
برخی از رژیم های غذایی نه تنها به سلامت و کاهش وزن افراد کمکی نمی کنند، بلکه حتی می توانند به سلامت آن ها آسیب بزنند. عیب این نوع رژیم غذایی که نه تنها کمکی به نوجوانان نمی کند بلکه به بدن آنها نیز آسیب می رساند این است که در این نوع رژیم غذایی نوجوانان به دلیل محرومیت از برخی مواد غذایی مواد مغذی کافی را دریافت نمی کنند. بدن نوجوانان رشد می کند و باید هر روز مواد مغذی لازم را دریافت کند. در غیر این صورت دچار سوء تغذیه و مشکلات عدیده ای خواهد شد.
چرا نوجوانان به وزن خود اهمیت می دهند؟
نوجوانی سنی است که تغییرات قابل توجهی در بدن انسان رخ می دهد. نوجوان دچار تغییرات ظاهری مختلفی می شود که نه تنها می تواند برای او ناخوشایند باشد، بلکه باعث ایجاد حس بدی نسبت به خودش شود. از سوی دیگر، نوجوانان تغییرات روانی را تجربه می کنند و در یافتن خود با چالش هایی مواجه می شوند. بنابراین کاملاً طبیعی است که یک نوجوان به ظاهر و وزن خود حساس شود و تحت تأثیر تبلیغات بخواهد برای رسیدن به اندام مورد نظر رژیم بگیرد. برخی از نوجوانان، حتی افراد چاق، ممکن است هنگام غذا خوردن مضطرب شده و احساس گناه کنند که می تواند منجر به محرومیت از مقدار غذای طبیعی مورد نیاز هر نوجوان شود.
باید بخوانید:
از طرفی وقتی نوجوان احساس خوبی در بدن ندارد و فکر می کند که خیلی چاق یا لاغر است، این موضوع روی بسیاری از قسمت های زندگی او تاثیر می گذارد و باعث کاهش عزت نفس او می شود. توجه به تناسب اندام خوب است، اما اگر به سلامتی شما آسیب می رساند، رژیم لاغری کاملا اشتباه است و باید از آن اجتناب کرد. مراقبت از بدن با رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی انجام می شود و دیگر نگران کاهش وزن نیستید. مهم ترین نکته برای یک نوجوان در رژیم غذایی این است که به کیفیت غذا و آنچه نوجوان می خورد توجه کند و بیش از حد به غذا وسواس نداشته باشد. برای اینکه رژیم غذایی نوجوانان از نظر تغذیه ای سالم باشد، باید موارد زیر را در نظر گرفت:
- تنوع غذایی
- صبحانه میخورم
- فقط زمانی بخورید که احساس گرسنگی می کنید
- از نوشیدن نوشابه خودداری کنید
- مصرف فست فود را کاهش دهید
- غذاهای غنی از فیبر مصرف کنید
- به مقدار غذا توجه کنید
فعالیت بدنی نقش مهمی در روند رشد جسمانی نوجوانان دارد. پس اگر در دوران نوجوانی می خواهید خوش اندام شوید یا وزن کم کنید، علاوه بر تغذیه خوب، باید فعالیت بدنی کافی نیز داشته باشید.
برنامه غذایی مناسب برای نوجوانان چیست؟
بهترین راه برای حفظ وزن سالم نوجوانان رژیم غذایی غنی از غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، لبنیات کم چرب یا کم چرب، لوبیا، تخم مرغ، ماهی، آجیل و گوشت کم چرب است. رژیم غذایی سالم به معنای تامین متعادل و مناسب مواد مغذی در بدن است. یک نوجوان برای رشد و افزایش مواد مغذی کلیدی از جمله پروتئین، کلسیم و آهن به کالری بیشتری نیاز دارد. اینکه یک نوجوان چقدر باید بخورد به نیازهای فردی و جسمی هر فرد بستگی دارد. به طور کلی، نوجوانان باید رژیم غذایی متنوعی داشته باشند که شامل موارد زیر باشد:
باید بخوانید:
ویژگی های یک رژیم غذایی مناسب
ویژگی های یک رژیم غذایی مناسب 1. رژیم لاغری باید به گونه ای تنظیم شود که سلامت فرد را بهبود بخشد و سلامت فرد را به خطر نیندازد. کودکی که باعث سردرد می شود…
مصرف روزانه میوه و سبزیجات. یک نوجوان باید هر روز 2 واحد میوه و 2 واحد سبزی بخورد. این 2000 کالری برای رژیم است.
مصرف روزانه 1300 میلی گرم کلسیم. یک نوجوان باید سه وعده غذایی کم چرب یا بدون چربی در روز همراه با کلسیم بخورد. منابع خوب کلسیم ماست یا شیر هستند. پنیر نیز منبع خوبی از کلسیم است و آن دسته از نوجوانانی که ماست یا شیر دوست ندارند می توانند از پنیر استفاده کنند.
مصرف روزانه پروتئین مصرف پروتئین برای ساخت عضلات و اندام های نوجوان ضروری است و نوجوان باید در برنامه غذایی روزانه خود از غذاهای غنی از پروتئین استفاده کند. منابع خوب پروتئین عبارتند از: گوشت بدون چربی، مرغ یا ماهی.
مصرف روزانه غلات کامل. مصرف غلات کامل برای انرژی نوجوانان کاملا ضروری است. نوجوانان باید روزانه 200 گرم غلات مصرف کنند. این مقدار شامل یک تکه نان سبوس دار، یک فنجان پاستا سبوس دار یا برنج قهوه ای، 1 فنجان بلغور جو دوسر یا 1 فنجان غلات صبحانه است.
مصرف روزانه غذاهای غنی از آهن. وزن بدن پسران در سنین 10 تا 17 سالگی دو برابر می شود و برای رشد و رسیدن به وزن مناسب به آهن نیاز دارند. دختران نیز برای رشد و جایگزینی آن در دوران قاعدگی به آهن نیاز دارند. منابع خوب آهن شامل گوشت گاو بدون چربی، غلات و نان غنی شده با آهن، لوبیا خشک و نخود یا اسفناج است.
چربی را محدود کنید. نوجوانان باید مصرف چربی روزانه خود را به 25 تا 35 درصد از کل کالری روزانه خود محدود کنند و تا آنجا که ممکن است، چربی های اشباع نشده را جایگزین چربی های اشباع کنند. چربی های سالم و غیر اشباع شامل روغن هایی مانند روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن سویا هستند. ماهی های چرب مانند سالمون، سالمون، ماهی تن، ماهی سفید، آجیل و غلات کامل نیز منابع خوبی از چربی های سالم هستند.
سلامت افراد به ویژه نوجوانان به طور مستقیم تحت تأثیر برنامه و رژیم غذایی آنهاست. همانطور که یک رژیم غذایی خوب می تواند به سلامتی کمک کند، رژیم غذایی ناسالم نیز می تواند بر سلامت تاثیر منفی بگذارد و حتی آن را به خطر بیندازد. من و رژیم غذایی برای سلامت انسان با ارائه رژیم غذایی مناسب برای این منظور به شما کمک می کنیم تا سلامت خود را در کنار رژیم غذایی مناسب حفظ کنید.
به طور کلی، هر انسانی برای اینکه در طول زندگی خود سالم باشد، باید به نوع رژیم غذایی خود توجه کند. بسیاری از رژیم هایی که برای کاهش یا افزایش وزن ارائه می شوند، ممکن است برای همه مناسب نباشند، بنابراین قبل از اینکه به دنبال راه هایی برای کاهش وزن باشید، ابتدا باید به سلامت بدن خود توجه کنید و آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید. مواد مغذی لازم من و رژیم غذایی به منظور سلامت ایرانیان و کمک به حفظ سلامتی شما با کمک متخصصین همراه شما هستم تا هر فرد متناسب با شرایط جسمانی خود برنامه غذایی و تغذیه ای داشته باشد.