به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، با فرا رسیدن نوروز سال 1401، با کاهش تعداد تاج های کشور، سفر به استان های گردشگری مانند گذشته ادامه یافت. مازندران که یکی از استان های هدف گردشگری است نیز از این قاعده مستثنی نبود و شاهد ترافیک عظیم و ورود مسافران نوروزی بود. اوج ترافیک در مازندران در نیمه دوم تعطیلات رخ داد که منجر به افزایش ابتلا به بیماری عروق کرونر و بستری شدن بیماران در بیمارستان شد.
این مشکل باعث شده است که بر اساس آخرین اطلاعات از رنگ آمیزی تاج در مناطق مختلف کشور توسط مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، یک شهر مازندران (شهر رامسر) در رنگ تاج قرمز و 3 شهر به رنگ آبی (بابلسر) ، جویبار و نوشهر) ) 18 شهر دیگر نیز تاج زرد را خواهند داشت. هیچ شهری در مازندران حکم تاج نارنجی را ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این خصوص با اشاره به روند شیوع ویروس کرونا گفت: وضعیت استان از نظر تعداد بیماران سرپایی کرونا رو به افزایش است.
عباس علیپور با تاکید بر اینکه بخش قابل توجهی از بیماران مبتلا به بیماری تاج سر از همین استان هستند، گفت: تعداد بیماران سرپایی از مهمانان و مسافران ورودی به استان به لحاظ آماری کمتر از 20 درصد است.
وی در مورد تعداد بیماران بستری در بیمارستان های مازندران نیز گفت: میزان بستری شدن روند رشد کمتری دارد اما در مقایسه با ترخیص ها تعداد موارد زیادی را نشان می دهد به طوری که می توان گفت بیماران بستری شده بودند. مرخص نشده و از آمار سرپایی فراتر رفت؛ «قبل از سال جدید تعداد به کمتر از یک نفر کاهش یافت و ترخیص ها بیشتر شد و تعداد تخت های اشغالی کاهش یافت، اما اکنون روند بستری شدن در بیمارستان رو به افزایش است.
علیپور با اشاره به اینکه روند کلی فوران تاج در استان نمودار صعودی دارد، گفت: در قله ششم نموداری با 2 قله دیدیم و هنوز تثبیت نشده و به قله ششم هم نرسیده ایم که به قله ششم رسیده ایم. دوباره در حال افزایش است و این روند نگران کننده است.
وی با اشاره به سویه غالب فعلی در استان مازندران خاطرنشان کرد: سویه Omicron پیشرو و نوع غالب آن در استان Omicron YES.2 است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پاسخ به علائم سویه DA.2 اظهار داشت: این سویه همان سویه DA.1 است که در ابتدای تاج در مازندران وجود داشت و از نظر علائم بالینی تفاوتی با Omicron ندارد. در موارد گوارشی شایع تر است.
علیپور افزود: Omicron شامل A.1، DA.2 و DA.3 است که نوع دوم آن در حال حاضر در مازندران غالب است و نوع سوم هنوز شناسایی نشده است، علائم نوع دوم مانند گوارشی و گوارشی است. علائم تنفسی
وی با بیان اینکه امکان تشخیص نوع سوم در استان وجود ندارد و در کشور در حال بررسی این موارد است، تصریح کرد: در صورت مشاهده نمونه ها به مرکز ارسال می شود تا در صورت نیاز کیت های شناسایی به استان ها ارسال شود، اما مواردی از نوع سوم هنوز گزارش نشده است و در استان وجود ندارد.
این مسئول همچنین به تزریق واکسن اشاره کرد و گفت: اهمیت موضوع واکسیناسیون بر هیچکس پوشیده نیست، در شرایطی که تاب آوری انسان کاهش یافته و سفر و فعالیت های اجتماعی ادامه دارد، مهم ترین مورد تزریق واکسن باید انجام شود. 59 درصد از افراد بالای 18 سال را دریافت کرد.
وی در پاسخ به عدم تمایل مردم به تزریق نوبت سوم واکسن، گفت: شاید دلیل کاهش تعداد تزریق دوز سوم در بین افراد کاهش نگرانی آنها برای تاج دندان باشد، اما باید گفت که روند کرونری با واکسیناسیون کنترل می شود، باید غیرفعال باشد نه واکنشی.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با اشاره به ایمنی واکسن بیان کرد: بحث ترس از مصونیت نباید منجر به عدم واکسیناسیون شود. واکسنهایی که در داخل و خارج تولید میشوند، محصولات ایمنی خوبی هستند و کسانی که دوز سوم تزریق میکنند، یا آلوده نیستند یا وزن کمتری دارند.
علیپور گفت: این واکسن مصونیت موقت ایجاد می کند و بسته به رفتار ویروس، تزریق دوزهای جدید واکسن ضروری می شود. “واکسیناسیون به خصوص مضر نیست. با ایمن سازی ایجاد شد. در هر دو مورد، افراد واکسینه خواهند شد.
233233