مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

روش کاشت و شرایط تکثیر گل حنا

Picture of به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



معرفی گیاه حنا




حنا از زمانهای دور در مصر باستان، شمال و غرب آفریقا و جنوب آسیا به عنوان یک ابزار آرایشی مورد استفاده بوده است. برگهای حنا در صورتی رنگ حنایی تولید می کنند که کاملا ساییده شده و با یک محلول اسیدی رقیق مخلوط شود. برای این مایع اسیدی از آب لیمو یا چای غلیظ هم استفاده می شود. حنای مخلوط شده باید 6 تا 24 ساعت باقی بماند تا قابل استفاده باشد. استفاده از اسانسهای دیگر مانند اوکالیپتوس، مورد و .. می تواند به بهتر شدن رنگ کمک کند. حنا معمولا به صورت پودر شده به فروش می رسد زیرا تبدیل آن به پودر کار نسبتا مشکلی است. حرارت دادن حنا، چه وقتی بر روی پوست گذاشته شده است و چه قبل آن باعث پر رنگ شدن آن می شود. از سویی دیگر ترکیبات قلیایی مانند صابون و آبهای کلردار باعث کم رنگ شدن آن می شود.




البته، با ریختن سلولهای مرده روی پوست که به صورت طبیعی رخ می دهد، رنگ حنا هم به تدریج کم می شود. حنا به عنوان یک محصول آرایشی از 6000 سال قبل استفاده می شد. در اروپا هم به سبب طرحهای ظریفی که با این گیاه ایجاد می شود محبوبیت داشته است. در بین آسیایی ها از حنا برای رنگ کردن ناخنها هم استفاده می شد. در هند، الجزیره، عربستان سعودی، اسرائیل، تونس، ترکیه و ایران از حنا در جشنهای عروسی استفاده می شود.




حنا از گیاهان آپارتمانی همیشه سبز است که بیشتر اوقات سال گل خواهد داشت و دوام زیادی دارد، همچنین کاشت این گل در فضای باغچه و فضای باز نیز امکانپذیر است و در فضای سبز برای نقشههای گلکاری، کاشت در جعبه ها و گلجاها استفاده می‌شود. برای آشنایی با روش نگهداری گل حنا، شرایط محیطی مورد نیاز و نحوه تکثیر آن با ما در مجله دلگرم همراه شوید.

بیشتر بخوانید  لیست شعب بانک رفاه کارگران در اراک به همراه آدرس و تلفن


گل حنا


شرایط تکثیر گل حنا




گل حنا برای پرورش نیاز به محیط پرورشی ایده آل ندارد. شرایط دمایی برای پرورش گل حنا باید بین ۱۶ تا ۲۳ درجه سانتی گراد در فصل تابستان و ۱۲ تا ۱۳ درجه در فصل زمستان باشد.


دمای محیطی بالا این گیاه را وادار به گلدهی می کند. به همین دلیل بهتر است فصل زمستان را به استراحت گیاه اختصاص دهید و این فرصت را از گیاه دریغ نکنید.


برای تکثیر حنا به دنبال خاک خوب با زهکشی مناسب باشید. این خاک ابداً نباید حالت باتلاقی داشته باشد. برای زهکشی عالی این خاک، مخلوطی از کود دامی را با خزه ترکیب کنید. چنین بافتی به راحتی آب را از خود عبور می دهد و محیط پرورشی عالی برای تکثیر گل حنا ایجاد می کند.این گل در دمای بالا واکنش خوبی نشان نمی دهد و با ریزش گل، نارضایتی خود را از دمای بالا نشان می دهد.


مسلماً در زمستان شرایط نوردهی برای گیاه مقدور نیست. بنابراین بهتر است این گیاه را در فصل زمستان در معرض نور آفتاب به مدت ۲ تا ۳ ساعت قرار دهید. در فصل تابستان این نور باید برای گیاه به شکل غیر مستقیم تامین شود.


تعویض گلدان در نگهداری گل حنا خیلی اهمیت ندارد. بنابراین بهتر است گلدان را در زمان پر شدن و ازدحام شدید ریشه ها تغییر دهید.


آبیاری این گیاه را در روزهای گرم تابستان به شکل روزانه انجام دهید و در فصل زمستان بازه زمانی هر دو هفته یک بار را برای آبیاری انتخاب کنید.


گل حنا در محیط هایی با رطوبت کافی بهتر رشد می کند. از این رو بهتر است رطوبت فضای داخلی محیط را برای تکثیر گل حنا تامین کنید. برای بهره مند شدن حنا از این رطوبت، بوته گیاه را به هیچ عنوان آب پاشی نکنید.

بیشتر بخوانید  علف باش


تکثیر حنا


خصوصیات گیاه شناسی حنا


  • گل حنا به شکل های مختلفی رویت می شود و از گیاهان آپارتمانی به حساب می آید. این نوع گیاه در دو نوع پا کوتاه با ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر و پا بلند با ارتفاع بیش از ۹۰ سانتی متر دیده می شود و متعلق به قاره آسیا می باشد.

  • گلدهی آن در بیشتر سال دیده می شود. گل حنا در رنگ های صورتی، نارنجی، عقیقی، سفید، قرمز، بنفش و ارغوانی با طرح خال خال و ابلق رویت می شود.

  • ساقه و برگ های خشک شده و جدا شده را از اطراف گل حنا بچینید. این کار گل شما را از آفات و بیماری ها محافظت می کند. بهتر است برگ های این گیاه را از هر گونه آلودگی پاکسازی کنید.

  • گل حنا در دمای سرد آزار می بیند. اگر این گیاه را در باغچه کاشته اید، در فصول سرد آن را حتماً به داخل بیاورید.


روش های تکثیر کردن گل حنا




تکثیر گل حنا به دو روش کاشت بذر و قلمه انجام می شود:


کاشت گل حنا از طریق بذر


بذر را باید در فصل رویش بکارید. این گیاه دارای سرعت زیادی از نظر رشد می باشد. البته اگر شما فصل پاییز یا تابستان را برای پرورش گل حنا انتخاب کنید، باید منتظر گلدهی آن در فصل زمستان باشید.


حداقل دما برای برقراری شرایط مطلوب ۱۶ تا ۱۸ درجه سانتی گراد است و بهتر است ماه اسفند را برای این کار انتخاب کنید. بعد از ماه اسفند و بهبود شرایط دمایی می توانید گل را به باغچه منتقل سازید.


کاشت گل حنا از طریق قلمه


برای ریشه کردن قلمه باید سایز مناسب برای آن انتخاب کنید. خاکی از پیت، لوم، آب و ماسه مرطوب تهیه و قلمه را در آن بگذارید. این قلمه باید اندازه ای برابر با ۵.۷ تا ۱۰ سانتی متر داشته باشد. نگران قلمه ها نباشید. چون ظرف مدت کوتاهی شاهد ریشه دار شدن آن ها خواهید بود. البته به شرطی که خاک این قلمه مرطوب باشد.


گل های این گیاه به علت بافت نازک و حساسی که دارند، گاهی با کوچکترین ضربه دست شکوفا می شوند. به همین خاطر این گل، لقب گل بی تاب یا بی تحمل را از آن خود کرده است.


گلدان حنا


آفات و بیماریهای حنا


به علت بافت حساس ساقه و برگ دارای آفت مشترکی با حسن یوسف می باشد و شپشک و کنه دو آفت مهم برای گل حنا به حساب می آیند. برای از بین بردن این آفات از سموم سیستمیک و کنه کش استفاده می شود.


کاربردها و خواص دارویی حنا




در گذشته از حنا برای درمان اسهالهای شدید با منشا میکروبی و آمیبی، سرطان، بزرگ شدن طحال، سردرد و یرقان استفاده می شد. امروزه از حنا برای درمان زخمهای دستگاه گوارش و دل درد از حنا استفاده می شود. از حنا به صورت موضعی برای درمان شوره سر، اگزما و عفونتهای قارچی هم استفاده می شود. در صنایع لوازم آرایش هم از حنا برای تهیه رنگ مو و لاک ناخن استفاده می شود.


separator line


بیشتر بخوانید:


اصول کاشت و نگهداری گل آگلونما در خانه


از پرورش گل ابری چه می دانید؟؟


با روش کاشت گل نرگس آشنا شوید


separator line


بیشتر بخوانید  آدرس مراکز تعویض پلاک بردسیر استان کرمان
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *