ترفندهایی برای جلوگیری از سیاه شدن موز
خرید موز با رنگ مناسب، نگه داشتن موز بیرون از یخچال تا قبل از رسیدن، آویزان کردن و جداکردن آن از سایر میوه ها باعث جلوگیری از سیاه شدن آن می شود. هنگامی که برشی بر روی موز خورده می شود اکسیژن باعث اثر گذاشتن روی آنزیم های موز می شود که به رنگ قهوه ای در می آید.دلیل اینکه پوست موز قهوه ای و سیاه می شود شکسته شدن رنگ دانه های زرد بر روی پوست موز می باشد که باعث ایجاد رنگ قهواه ای می شود. موز را باید به گونه ای نگه داری کنیم که هنگام خوردن تازه و خوشمزه باشند. در این مقاله روش هایی به شما آموزش می دهیم که برای نگه داری موز به صورت تازه بسیار کاربردی می باشد و می توانید با به کارگیری این روش ها از سیاه و لکه دار شدن موزها، تا حداقل ممکن بکاهید.
راه هایی برای جلوگیری از سیاه شدن موز
بی جهت به آن ها خوشه نمی گویند، برخلاف سیب ، پرتقال و میوه های دیگر موز ها به صورت خوشه ای هستند . اگر چه این میوه با هزینه کم باعث شادی و خوشحالی می شود و می تواند برای رفع بی حالی و افسردگی مفید باشد ، ولی در مدت زمان کمی به موزهای سیاه و وا رفته ای تبدیل می شود مگر اینکه راه و روش جلوگیری از سیاه شدن موز را بدانید.روش هایی که در این بخش از نکات خانه داری در دلگرم خواهیم گفت. خوشبختانه می توانید به راحتی بر این مشکل قدیمی غلبه کنید و با روش های گوناگون به جای این که موز را داخل کیسه زباله بگذارید ، داخل سبد میوه قرار دهید .
جلوگیری از سیاه شدن موز در خانه
ترفندهای جالب برای جلوگیری از سیاه شدن موز
بسته بندی برای تازگی : به دلیل اینکه گاز اتیلن از میان ساقه میوه منتشر می شود، موزها سیاه می شوند ، که این باعث می شود بر اثر تماس گاز اتیلن با پوست میوه، میوه سریعتر برسد این گاز مضر حتی ممکن است موجب شود که میوه هایی که در نزدیکی موزها قرار دارند نیز زودتر برسند.برای کندتر کردن این فرآیند و حفظ رنگ زرد موز برای مدت طولانی تر، موزها را از یکدیگر جدا کنید و با مشمای آشپزخانه محکم بپیچید. این ترفند برحسب دمای آشپزخانه تا یک هفته ، موزها را از سیاه شدن حفظ می کند.
جلوگیری از سیاه شدن موز با مشمای آشپزخانه
موزها را کنار میوه های دیگر قرار دهید
شما می توانید با قرار دادن میوه های بیشتر در ظرف میوه، از انتشار گاز اتیلن به نفع خود استفاده کنید ؛ میوه هایی که سفت هستند و دیر می رسند مانند آووکادو، شلیل، آلو، هلو و گلابی را همراه با موز در ظرف میوه قرار دهید، خواهید دید که موزها دیرتر سیاه می شوند ، در حالی که میوه های دیگر سریعتر می رسند.از نگهداری موز همراه با سبزیجات و میوه هایی مانند خیار، هویج، بادمجان، نخودفرنگی ، فلفل، کدو، سیب زمینی شیرین و هندوانه که زود می رسند، خودداری کنید.
روش اساسی جهت جلوگیری از سیاه شدن موز
موزها را داخل یخچال قرار دهید
زمانی که موزها به حدی که دوست دارید رسیدند، آنها را داخل مشما گذاشته و داخل فریزر قرار دهید. اگرچه پوستش همچنان سیاه است، اما داخل میوه نمی رسد و می تواند برای دو تا سه ماه به صورت یخ زده باقی بماند.در یخچالهای سرد تر یا مناطق خنک تر از یخچال ، موز تا 5 روز باقی می ماند و همچنین می توانید موز نیمه خورده شده را نیز به همین روش نگه داری کنید. تا زمانی که موزها نرسیده اند آنها را داخل یخچال قرار ندهید زیرا در اینصورت زودتر از زمانی که در دمای اتاق هستند، سیاه می شوند.
حتماً بخوانید:
جلوگیری از سیاه شدن موز در یخچال
موزها در یخچال به مدت 5 روز سالم می مانند. برای اینکه از سیاه شدن موز ها جلوگیری کنید از مقداری آبمیوه استفاده کنید. میوه های زیادی هستند که می توانید از آنها استفاده کنید مثل لیموشیرین، پرتقال، کنسرو آناناس، گریپ فروت و حتی لیموترش را می توان ذکر کرد که از میوه های اسیدی هستند و به همین دلیل نمی گذارند رنگ موز سیاه شود. برای این منظور کافیست که سطح موز ها را با مقداری از آب این میوه ها آغشته کنید و دیگر نگران سیاه شدنشان نباشید.
جلوگیری از سیاه شدن موزهای خرد شده
اگر موز ها را خرده کرده اید اما حواستان نبوده به آن ها آبمیوه بزنید، باز هم راه برگرداندن رنگ روشن به موز ها مقداری آبمیوه است:آب کنسرو آناناس یا گریپ فروت تا حد زیادی می تواند این تغییر رنگ موز را جبران کند.
حتماً بخوانید:
راه های جالب و کاربردی برای جلوگیری از سیاه شدن موز
وقتی که تمام این ترفندها شکست می خورند:
-
بعضی وقتها نمی توانید از سیاه شدن موزها جلوگیری کنید. وقتی که میوه ها کاملا رسید آنها را برای استفاده در غذاهایی مانند اسموتی یا کیک موز ، فریز کنید. -
برای نگهداری طولانی مدت آنها را پوست بکنید و پوره کنید، چند قطره لیمو و آب به آن اضافه کنید و داخل فریزر قرار دهید. می توانید با این پوره دسرهایی مانند نان شیرین و پودینگ بپزید.