روش تیز کردن چاقو در خانه



آنچه دیگران می خوانند:

چاقو یکی از ابزارهای کاربردی در آشپزخانه است، اما تیز نگه داشتن آن برای انجام کارهای مهم بسیار مهم است. بهترین راه برای تیز نگه داشتن چاقو استفاده از چاقو تیز کننده است. سرآشپزها در این مورد نظرات متفاوتی دارند و بهترین روش استفاده از این تیغه ها برای آنها یکسان نیست.

آموزش های مختلفی نیز در این رابطه وجود دارد که از طریق آن می توان لبه های چاقو را تیز کرد و تمام لبه چاقو را کاملا تیز کرد. اما اینکه مثلاً برای تیز کردن چاقو باید از انتهای چاقو شروع کرد یا از نوک چاقو، همچنان سوالی است که بسیاری از سرآشپزها بر سر آن اختلاف نظر دارند و برخی از آنها نیز معتقدند که باید از مواد نرم کننده استفاده کرد. در این فرآیند

برخی از کارشناسان معتقدند جهت حرکت چاقو بسیار مهم است، اما به نظر شما چاقو تیزکن چگونه باید استفاده شود؟

لوازم مورد نیاز

چاقو: حتماً باید چاقویی در دست داشته باشید تا بتوانید آن را تیز کنید. بسیاری از سرآشپزها بر این باورند که چاقوی کند دست شما را بیشتر می برد زیرا باید به آن فشار بیشتری وارد کنید و در نتیجه خطرناک تر است.

چاقو تیز کن: برای تیز کردن لبه های چاقو حتما به چاقو تیزکن نیاز دارید. نوعی سنگ تراش است که دو طرف دارد. یک طرف خشن و طرف دیگر نرمتر است. ابتدا باید از قسمت زبر شروع کنید و با قسمت نرم چاقو تیزکن کار را تمام کنید.

بیشتر بخوانید  هریس و ترامپ با مناظره موافقت کردند

حوله: قرار دادن حوله در زیر سنگ تیزکن برای جلوگیری از لیز خوردن چاقو در حین کار بسیار مهم است.

روش صحیح استفاده از چاقو تیزکن

سنگ تیزکن چاقو را به مدت 10-15 دقیقه در آب نگه دارید.

حوله را روی یک سطح صاف قرار دهید.

سنگ تیز کن را به صورت عمودی روی حوله قرار دهید. بنابراین بخش ناهموار پیش روی شماست.

انتهای چاقو را با زاویه 20 درجه به سمت بالا و سمت چپ تیغه چاقو نگه دارید. برای تشخیص بهتر این زاویه ابتدا چاقو را با زاویه 90 درجه روی سنگ تیز کن قرار دهید سپس آن را روی 45 درجه نگه دارید و در نهایت به 20 درجه تغییر دهید. حالا می توانید چاقوی خود را روی سنگ تیز کنید.

چاقو را از بالا به پایین روی چاقو تیزکن حرکت دهید. آنقدر تیز کنید تا نوک چاقو به سمت راست و انتهای چاقو برسد.

سپس چاقو را برگردانید تا طرف دیگر آن تیز شود. این بار باید از بالا شروع کنید تا بعد از کشیدن چاقو روی تیزکن به حالت اول برگردید: یعنی دقیقا سمت بالا و سمت چپ تیغه. حالا باید این حرکت را دو بار تکرار کنید تا چاقوی شما تیزتر شود. پس از چند ضربه، سنگ را برگردانید. سپس این کار را برای طرف دیگر چاقو تیزکن انجام دهید. این بار با قسمت نرم چاقو تیز کن کار کنید.

نکته مهم: یکی از مهم ترین عوامل برای تیز کردن چاقو این است که زاویه چاقو 20 درجه باشد.

ساده ترین راه برای تیز کردن چاقو در خانه روش صحیح استفاده از چاقو تیز کننده که نمی دانستید

بیشتر بخوانید  بازدید معاون رییس جمهور از غرفه ایران‌خودرو

تکنیک های تیز کردن چاقو

برای جلوگیری از لیز خوردن تیغه از یک پارچه مرطوب و خشک استفاده کنید.

در صورت لزوم، چاقو تیزکن را با روغن یا آب نرم کنید.

هنگام کشیدن چاقو روی سطح تیز کن، فشار کافی به آن وارد کنید.

در حین کار دقت کنید که لبه های چاقو به شما نزدیک نباشد.

برای هر لبه چاقو، همان تعداد ضربه را روی چاقو تیزکن بگذارید. ابتدا تیز کردن را از قسمت زبر شروع کنید، سپس با قسمت نرم آن را تمام کنید.

قبل از استفاده حتما چاقو را بشویید.

تیغه های چاقو فولادی

میله های فولادی برای متعادل کردن لبه های چاقو مناسب هستند. فولادها هنگام تیز شدن توسط چاقو تیزکن حرکت نمی کنند و در نتیجه کیفیت تیغه چاقو حفظ می شود.

تیغه های چاقو برقی

این چاقو تیزکن ها سطحی ساینده دارند و چاقوی شما را با سرعت بالا تیز می کنند. البته باید مراقب باشید که به خود آسیب نزنید اما در هر صورت می توانند عمر چاقوی شما را کوتاه کنند.

منبع: Iskanevs


دیدگاهتان را بنویسید