روش تهیه ی ترشی سیر شمالی با شیره انگور



طرز تهیه سیر ترشی با شیره انگور


به گزارش دلگرم : سیر ترشی یکی از ترشیجات خوشمزه و خوش رنگ بوده که در فرهنگ ایرانی جایگاه ویژه ای دارد، در ایران سیر ترشی را به همراه انواع غذا مصرف می کنند و بهتر است بدانید که سیر ترشی فواید و خواص زیادی برای بدن دارد. با ما همراه شوید.


آموزش درست کردن سیر ترشی اصل شمالی


مواد لازم برای تهیه سیر ترشی


  • سیر 1 کیلوگرم

  • نمک 1 قاشق غذاخوری

  • شیره انگور 1/2 پیمانه

  • نبات چند تکه

  • سرکه به میزان لازم


طرز تهیه 2 نوع سیر ترشی


دستور تهیه سیر ترشی با شیره انگور


  1. ابتدا بطری‌های شیشه‌ای که قصد دارید در آن‌ها ترشی درست کنید تمیز شسته و خشک کنید.

  2. بوته‌های سیر را درسته بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند.

  3. پوسته‌های رویی بوته‌های سیر را جدا کنید، طوری که فقط یکی دو لایه از پوسته سیر باقی بماند.

  4. بوته‌های سیر را در بطری‌های شیشه‌ای بچینید و تکه‌های نبات را لا به لای آن‌ها قرار دهید.

  5. سرکه، شیره انگور و نمک را در ظرفی مخلوط کنید و سپس آن را روی سیر‌های موجود در بطری‌های شیشه‌ای بریزید، طوری که روی سیر‌ها را کاملا بپوشاند.

  6. یک تکه نایلون تمیز را روی درب بطری‌ها قرار داده و سپس درب بطری‌ها را محکم ببندید.

  7. بطری‌ها را در محلی خنک و تاریک قرار دهید تا سیر‌ها برسند.

  8. سیر ترشی تهیه شده به این روش پس از چند سال قابل استفاده است و معمولا صبر می‌کنند تا بسته به مدت زمان رسیدن سیر، سیر ترشی پنج ساله یا هفت ساله حاصل شود.

حتماً بخوانید:


سیر ترشی با شیره انگور فوری


بوته‌های سیر را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند.پوسته‌های رویی سیر را جدا کنید، طوری که فقط یکی دو لایه از پوسته سیر باقی بماند.بوته‌های سیر را در بطری‌های شیشه‌ای بچینید و تکه‌های نبات را لا به لای آن‌ها قرار دهید. سرکه، شیره انگور و نمک را در ظرفی مخلوط کنید و سپس آن را روی سیر‌های موجود در بطری‌های شیشه‌ای بریزید، طوریکه روی سیر‌ها را کاملا بپوشاند.درب بطری‌ها را محکم ببندید.در قابلمه‌ای آب را به جوش آورید و سپس بطری‌ها را در قابلمه آب جوش قرار دهید، طوریکه تا دو سوم ارتفاع بطری‌ها در آب جوش قرار گیرد.اجازه دهید آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد، سپس حرارت را خاموش کرده و بطری‌ها را پس از خنک شدن از آب خارج کنید.بطری‌ها را در جای تاریک و خنک قرار دهید و فرصت دهید حداقل ۴۰ روز بمانند تا سیر‌ها رسیده و آماده مصرف شوند.


دو نکته مهم


1. استفاده از شکر در تهیه سیر ترشی با شیره انگور اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را از دستور فوق حذف کنید.


2. در افزودن نمک به ترشی احتیاط کنید، زیرا تمر هندی شور بوده و اضافه کردن نمک زیادی باعث شور شدن ترشی سیر خواهد شد.


بیشتر بخوانید  روش تهیه لازانیا ایتالیایی کلاسیک در منزل

دیدگاهتان را بنویسید