چگونه ماست پر چرب خانگی درست کنیم؟
ماست خانگی فواید زیادی داره و صد درصد از ماست های صنعتی بهتره چون مواد نگه دارنده نداره. به عنوان مثال ماست خانگی شیر خشک ، نشاسته ، مواد نگهدارنده و افزودنی های دیگه نداره . فواید ماست برای سلامت و پوست و موی ما بسیار زیاد است.
اگر شما هم جزو افرادی هستید که این سوال برای شما پیش آمده که چطور ماست خانگی درست کنم ؟ و مهمتر از همه چگونه ماست پرچرب و سفت درست کنم؟ ماست من چرا آبکی میشه؟ طعم ماست چرا بد مزه میشه؟ پس با ما همراه شوید.
طرز تهیه ماست خانگی پرچرب و عالی
مواد لازم برای تهیه ماست خانگی
-
یک لیتر شیر و یک قاشق ماست به همین راحتی
نکته مهمی که در تهیه ماست وجود داره همین یک قاشق ماست هست. بهتره یک قاشق ماست شما از ماست های سنتی و خانگی باشه تا ماستی که از اون درست میشه خوش طعم بشه.
ماست های پاستوریزه چون از ژلاتین و نشاسته و … تهیه میشن برای ماست های خانگی مایه ماست خوبی به حساب نمیان.
آموزش طرز تهیه ماست خانگی به ۳ روش ساده + عکس
اگر در دسترستون شیر محلی هست حتما از شیر محلی استفاده کنید چون شیرهای پاستوریزه هم دیگه قابل اعتماد نیستند.
طرز تهیه ماست خانگی : مرحله اول
شیر رو می جوشونیم (بعد از اینکه شیر جوشید حرارت زیرش رو کم می کنیم و 15 دقیقه میگذاریم شیر به آرومی بجوشه تا آب اضافی داخل شیر تبخیر بشه)
موقعی که شیر رو برای جوشیدن روی شعله قرار میدید بهتره شیر رو هم بزنید تا ته نبنده این کار باعث میشه روی ماستتون یه لایه ضخیم ببنده و مثل ماست های قدیمی بشه. موقعی که شیر شروع به جوشیدن کرد دیگه نیازی به هم زدن شیر نیست.
طرز تهیه ماست خانگی : مرحله دوم
حالا شیر رو داخل ظرفی که قراره توی اون ظرف ماست رو تهیه کنید می ریزیم و اجازه میدیم کمی خنک بشه. (موقعی که می خواید ماست رو اضافه کنید شیر باید درجه حراراتش به اندازه باشه که انگشتتون رو نسوزونه و فقط شما احساس گرما بکنید)
اگر شیر بیشتر از دمای مورد نظر داغ باشه باعث میشه ماستی که درست کردین شل بشه و زود ترش بشه. مقدار از شیر رو داخل کاسه ای میریزیم و با ماست مخلوط می کنیم (نکته ای که هست باید ماست رو حدود 2 ساعت قبل بیرون قرار بدین تا هم دمای محیط بشه)
علت شل شدن ماست + ترفندهای جلوگیری از شل شدن ماست
بعد از اینکه ماست و شیر با هم خوب مخلوط شدند اون رو به بقیه شیر اضافه می کنیم و با قاشق به آرومی هم می زنیم تا خوب ترکیب بشن.
طرز تهیه ماست خانگی : مرحله سوم
حالا در ظرف رو می بندیم و با حوله کامل ظرف رو می پوشونیم و به نسبت گرمای محیط حدود 3-4 ساعت طول می کشه تا ماست به اصطلاح خودش رو ببنده. زمستان ماست کمی دیرتر خود را میبندد پس کمی بیشتر باید صبر کنید.
طرز تهیه ماست خانگی : مرحله نهایی
برای اینکه بفهمید ماست خودش رو بسته یا نه ظرف ماست رو تکون ندید چون باعث خراب شدن ماست میشه و دیگه خودشو نمیبنده. اگه تازه کار هستین با یه چوب کبریت میتونید تشخیص بدین اگر چوب کبریت رو در ماست فرو کردین و وایساد یعنی ماستتون آماده است ولی اگه افتاد پس زمان بیشتری رو نیاز داره.
اگه ماست رو دیرتر از زمانش هم بردارین باعث میشه اطراف ماست آب بندازه و موقع استفاده ماست شل داشته باشید.
بعد از اینکه ماست خودش رو بست ظرف ماست رو یک شب در یخچال قرار میدیم تا ماست سرد بشه (دقت کنید که ماست بعد از اینکه سرد بشه سفت تر میشه). زودتر از یک روز ماست رو تکون ندین چون ماست وا میره.
نکته های مهم برای تهیه ماست خانگی
1. به شیر می توانین خامه اضافه کنید یا شیر رو اینقدر بجوشونید که آبش کامل بخار بشه و ماست کره ای در بیاد.
2. اگه ماست آب انداخت و تکه تکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده و یا ماست خیلی سرد بوده و یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده. هر چقدر چربی شیر بیشتر باشه ماست سفت تر میشه.
3. برای تهیه ماست شیرین وانیلی مخصوص دسر و … می تونید همزمان با اضافه کردن ماست به شیر، مقداری شکر و وانیل هم به شیر اضافه کنید.
4. فکر نکنید که هر چی ماست بیشتر بریزین بهتره بر عکس ماستتون وا میره.
5. دقت کنید که اگه شیر سرد باشه ماست نمی بنده و وا میره و اگه شیر داغ باشه ماست ترش می شه و آب میندازه دمای شیر باید 45 درجه باشه تقریبا.
راهنمای استفاده از آب روی ماست : آب روی ماست را چکار کنیم؟!
6. هر چی بیشتر ماست بیرون بمونه ترش تر میشه.
7. توی جای گرم نذارید آب میندازه در ضمن دور ظرف رو بپوشونید و درش رو هم بذارید.
8. اگه مایه ماست ترش باشه ماست شما هم ترش از آب درمیاد.
9. اگر میخواید روی ماستتون چربی ببنده باید مایه رو با ملاقه به کف ظرف شیر ببرید و در ته شیر خالی کنید. به این ترتیب تبدیل شیر به ماست از پایین شروع میشه و تا بالا بیاد مقداری سرشیر به سطح شیر میاد و چربی روی ماست ایجاد میشه.
10. اگه مایه رو با تمام شیر با هم مخلوط کنید شیر یک جا شروع به غلیظ شدن میکنه پس دیگ خودتون انتخاب کنید که ماست با چربی می خواید یا ماست بدون چربی )
11. اگر دور ماستتون کمی آب انداخته بود نگران نباشید بعد از اینکه در یخچال قرار دادین و زمان مورد نظر گذشت با خم کردن ظرف آب اضافی رو جدا کنید.
12.برای ماست بهترین ظرف ظروف سفالی لعابدار است. که هم سالم هستند و هم ماست عالی و سفت می شود و بعد از آن ظرف استیل را برای بستن ماست انتخاب کنید.
طرز تهیه ماست چکیده از ماست خانگی
اگر ماست خیلی شل شد و دوست ندارید که اینجوری باشه، می توانید یک پارچه نخی تمیز داخل آبکش پهن کنید و ماست را در وسط آن بریزید و آن را گره بزنید.
نیم تا یک ساعت صبر کنید تا آب ماست خالی شود. به همین راحتی می توانید ماست چکیده عالی درست کنید. اگر نعناع خشک هم به آن بزنید عالی تر می شود.
در ضمن آب ماست رو دور نریزید چون سرشار از کلسیم هست هم میتونید به عنوان شیر ازش استفاده کنید و هم ازش قره قروت درست کنید.
طرز تهیه قره قروت از آب ماست
آب ماست رو با حرارت کم بجوشونید تا رنگ آن به سیاهی بزنه و بعد روی دیس پهن کنید تا خشک بشه . قره قروت شما آمادست.
طرز تهیه دسر ماست و کدو + خواص ماست و کدو
خواص علمی و با ارزش ماست یونانی + طرز تهیه
ماست بستنی | طرز تهیه دسر ماست بستنی خوشمزه خانگی