روش استفاده از اینترنت ماهواره ای چگونه است ؟



اینترنت ماهواره‌ای (به انگلیسی : Satellite Internet) یکی از انواع دسترسی به اینترنت، از راه ماهواره است. اینترنت ماهواره‌ای بیشتر در مواردی به‌کار می‌رود که دسترسی معمولی به اینترنت (کابلی،فیبرنوری،دایال-آپ، بی‌سیم،Xdsl) امکان‌پذیر نیست (مانند جاهای دورافتاده)، یا از کیفیت پایینی برخوردار است. این سرویس معمولا در مدار زمین‌ایستا داده می‌شود، و در بعضی مناطق مانند مناطق قطبی، به علت کم‌شدن زاویه دید ماهواره از روی زمین، کیفیت خوبی ندارد.


اینترنت ماهواره ای


استفاده ار اینترنت ماهواره ای


انواع روش های راه اندازی اینترنت ماهواره ای


همانطور که اشاره شد، راه اندازی اینترنت ماهواره ای، روش ها و راهکارهای متنوعی را دارد، که هر کدام ویژگی ها و خصوصیات خاص خود را دارا می باشد. به طور کلی اینترنت ماهواره ای به دو نوع آفلاین و آنلاین تقسیم می شود که خود نوع آنلاین نیز به دو بخش یک طرفه و دو طرفه تقسیم می شود که در ادامه به توضیح کامل آن ها خواهیم پرداخت.


1. اینترنت ماهواره ای آفلاین


اینترنت ماهواره ای آفلاین که به اینترنت ماهواره رایگان نیز معروف است، نوعی روش دسترسی به اینترنت است که در آن به خرید اکانت و پرداخت پول در ازای دریافت خدمات اینترنتی نیاز نبوده و نوعی اینترنت رایگان را در اختیار کاربران خود قرار می دهد.


البته به دلیل ماهیت اینترنت ماهواره ای آفلاین، نمی توان روی اینگونه سرویس، نام مشخص اینترنت را قرار داد چرا که در این نوع از اینترنت، کاربران مجبورند فقط اطلاعاتی را دریافت کنند که توسط دیگر کاربران اینترنت ماهواره ای آنلاین، دانلود شده است. به عبارت دیگر، شما با استفاده از یک کارت DVB و دیش و LNB ، قادر به استفاده از خدماتی خواهید بود که دیگر استفاده کنندگان اینترنت ماهواره ای از آن استفاده برده اند، می باشید.


این روش به دانلود آفلاین نیز معروف است. اصول کار این روش به این صورت است که ابتدا یک کارت DVB تهیه کرده و سپس دیش و LNB خود را به سمت ماهواره مربوطه تنظیم می نمایید. حال شما به یک سری نرم افزار ویژه این کار، مثل نرم افزار Skynet نیاز خواهید داشت تا از طریق آن بتوانید فایل هایی را که دیگران با استفاده از اکانت اینترنت ماهواره ای خود دریافت نموده اند، دریافت نمایید.

بیشتر بخوانید  فواید آشپزی در ظروف مسی


با استفاده از این ابزار و به ویژه این نرم افزار شما خواهید توانست بدون پرداخت هزینه اینترنت و اتصالات ADSL یا وای فای، تنها از طریق کارت DVB و دیش ماهواره ای، اقدام به دریافت صدها گیگ فایل، اعم از صوت، تصویر، ویدیو و یا هر چیزی را که انتخاب کرده باشید، با سرعتی بالای 4 مگابایت در ثانیه دریافت نمایید. البته این سرعت دریافت، بستگی به اکانتی دارد که یوزر مربوطه از آن استفاده می کند.


به عبارت دیگر در این نوع از اینترنت ماهواره ای ، شما با استفاده از ترفندی خاص از مک آدرس هایی استفاده می کنید که کاربران اصلی و دارای اکانت استفاده می کنند و فایل هایی را که آن ها دانلود می کنند را دانلود می کنید. به همین دلیل است که استفاده از واژه اینترنت، برای این سرویس، چندان درست نیست و دانلود آفلاین گزینه مناسب تری می باشد.


2. اینترنت ماهواره ای آنلاین یک طرفه (One Way)


این روش دسترسی به اینترنت فقط به صورت دریافت یا ریسیو بوده و برای ارسال یا سند، نیاز به داشتن یک خط اتصال دایل آپ یا ADSL می باشد. مشکل اصلی این نوع از اینترنت ماهواره ای دقیقا همین مورد می باشد که باید برای ارسال و سند از اینترنت معمولی استفاده نمود که از سرعت کمتری برخوردار می باشد. اما در دریافت داده ها و ریسیو، از سرعت خوبی برخوردار خواهیم بود. مورد دیگری که در استفاده از این نوع اینترنت وجود دارد، این است که برای استفاده از آن باید از قبل اقدام به تهیه یک اکانت نموده باشید.


شرکت های زیادی در این زمینه وجود دارند که اقدام به ارائه اکانت های دسترسی به اینترنت ماهواره می نمایند. شما برای برقراری اتصال به اینترنت با استفاده از این روش، نیاز به دیش، LNB ، کارت DVB، اتصال ADSL و اکانت مربوطه، دارید که چندان مقرون به صرفه نمی باشد. چراکه اکانت های اینترنت ماهواره ای بسیار گران بوده و به سادگی قابل دریافت نیست.


البته شرکت هایی در این خصوص پدید آمده اند که اینترنت ماهواره ای یک طرفه را در ایران با قیمت های بسیار کمتری راه اندازی می کنند. استفاده از این نوع اینترنت ماهواره ای برای کسانی که نیاز به دانلود با سرعت بالایی دارند، بسیار کاربردی خواهد بود. برخی از شرکت های ارائه دهنده این نوع اینترنت، سرعت دانلود ارائه شده را بین 30 تا 60 مگابایت بر ثانیه اعلام می کنند که رقمی بسیار بالا می باشد و کاربران زیادی را نیز به خود جذب می کند.

بیشتر بخوانید  نابغه هایی که در دوران خود کودن شمرده


3. اینترنت ماهواره ای آنلاین دو طرفه (Two Way)


آخرین نوع اینترنت ماهواره ای که در این مطلب در رابطه با آن بحث خواهیم نمود، اینترنت ماهواره ای دو طرفه می باشد که برای راه اندازی آن نیاز به فراهم آوری ابزار و همچنین اخذ مجوزهای لازم می باشد. این نوع از اینترنت ماهواره ای ، معمولا برای استفاده های شخصی به کار نمی رود و بیشتر در دستگاه های دولتی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.


اینترنت ماهواره دو طرفه ، نیاز به دیش و LNB مخصوص داشته و برای استفاده از آن باید از مجوزهای لازم را از مراجع قانونی ذیربط، تهیه کرده باشید. در این نوع از اینترنت ماهواره ای ، نیازی به خط ADSL برای قسمت سند داده نمی باشد و هر دو بخش سند و ریسیو از طریق ماهواره انجام پذیر است.


استفاده از این نوع اینترنت، اگرچه از سرعت و کیفیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود، اما از آنجا که برای راه اندازی آن، نیاز به تهیه ابزاری بسیار گران قیمت می باشد، چندان به صرفه نخواهد بود و معمولا به دلیل محدودیت های قانونی در این خصوص، در استفاده خانگی و شخصی، چندان کاربردی نمی باشد.


اینترنت ماهواره ای چیست


نحوه خرید اینترنت ماهواره ای


قیمت اینترنت ماهواره ای چقدر است؟


از سوالات اساسی دیگری که در مورد اینترنت ماهواره مطرح می‌شود، قیمت این خدمات است. زیرا اینکه این سرویس چه قیمتی دارد و گران یا ارزان است، در اینکه امکان استفاده توسط عموم مردم را داشته باشد و در دسترس همگان قرار گیرد که در نهایت کاربردی شود، تاثیر به سزایی خواهد داشت.


برای روشن شدن این موضوع، می‌توان به ایمیلی که شرکت اسپیس ایکس به کاربران خود ارسال کرده استناد کرد. این شرکت قیمت خدمات خود را برای کاربران آمریکایی متشکل از ۵۰۰ دلار هزینه ثابت و اولیه خرید تجهیزات ارسال و دریافت اینترنت و ۹۹ دلار هزینه ماهانه سرویس اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید  حقایقی خواندنی در رابطه با کره ماه


در حال حاضر گوشی هایی که در جامعه و در بازار وجود دارند قابلیت دریافت خدمات اینترنت ماهواره‌ای را ندارند. بنابراین کاربر برای استفاده از خدمات اینترنت ماهواره ای چند راه پیش رو دارد که یکی از مرسوم ترین روش‌ها، خریداری گیرنده‌های این سرویس است. گیرنده یک ابزار بشقاب مانند به قطر ۳۰ سانتیمتر است که روی پایه‌هایی وصل و به سمت ماهواره های ارسال تنظیم می ‌شود.


البته باید این موضوع را هم در نظر داشت که پروژه اینترنت ماهواره‌ای فعلا در مراحل ابتدایی راه اندازی است و همچنان که این تجارت در چند سال آینده به جلو می‌رود، احتمالا رقبایی به این بازار اضافه خواهند شد. در نتیجه احتمالا پروژه اینترنت ماهواره‌ای از اینکه هست رقابتی‌تر، ارزان‌تر و اقتصادی‌تر شود.


هم اکنون هم در آمریکا و کانادا با بسته‌های تشویقی شرکت اسپیس ایکس برای اینترنت ماهواره‌ای، قیمت این سرویس از اینترنت همراه آنها به صرفه‌تر شده است. برای مثال ممکن است هزینه اولیه راه اندازی از ۵۰۰ دلار به ۵۰ یا ۱۰۰ دلار کاهش یابد و هزینه ماهانه از ۹۹ دلار به نزدیک ۹ دلار تقلیل پیدا کند.


سرعت اینترنت ماهواره‌ای چقدر است؟


در سرویسی که در حال حاضر شرکت اسپیس ایکس به کاربران خود ارائه می دهد سرعتی معادل ۵۰ مگابیت بر ثانیه تا ۱۵۰ مگابیت بر ثانیه دریافت شده است.


البته با وجود ارائه سرعت حدود ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ای باید این نکته را یادآور شویم که اسپیس‌ایکس در نامگذاری این پروژه از عنوان better than nothing یا «بهتر از هیچی» استفاده کرده است؛ به این معنی که اعلام کرده سرویس آزمایشی و هدف آن تحت پوشش قرار دادن مناطق دور دست و صنایع دور افتاده مانند صنایع مرتبط با کشتی و هواپیما است.


شرکت با این کار، درباره قطعی و اختلال های احتمالی سرویس با کاربران اتمام حجت کرده است. با این حال، حدود ۷۰۰ هزار نفر ظرف دو ماه در این طرح ثبت نام کردند و تجربه کاربری نشان می‌دهد که آنها تجربه های خوبی از این سرویس را ثبت کرده اند.


دیدگاهتان را بنویسید