روش استعلام دهک‌بندی خانوارها برای دریافت یارانه ها/ یارانه این افراد حذف شد


به گزارش سایت طلا، در طرح پرداخت یارانه‌های نقدی، تمام مردم کشور به چند قسمت تبدیل شده و هر قسمت به عنوان یک دهک شناخته می‌شوند. اطلاعات درآمدی این افراد از طریق بانک‌های اطلاعاتی دولت دریافت و مورد بررسی قرار گرفته است. طبق مصوبه جدید دولت خانوار‌هایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می‌شوند:

۱- خانوار‌های دارای املاک و مستغلات از جمله (باغ ویلا‌های مجلل و لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)

۲. خانوار‌های دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کابین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد ریال

تبصره – برای خانوار‌های بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵، ۰۰۰، ۰۰۰) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.

۳. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه

۴. خانوار‌هایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله دارند.

اما از کجا می توانیم به دهک بندی یارانه اعتراض کنیم؟

دهک بندی یارانه چیست؟

از لحاظ آماری دهک به معنای یک دهم جمعیت کل کشور و یک مفهوم نسبی و جمعیتی است. به عبارت دیگر دهک ۱۰ معدل ۱۰ درصد از جمعیت کشور خواهد بود که در مجموع و پس از ترکیب آیتم های وسع سنجی نسبت به مابقی جمعیت کشور وضعیت رفاهی بالاتری دارد.

لازم به ذکر است هر دهک از لحاظ جمعیتی همواره ثابت و به طور متوسط شامل ۸.۵ میلیون نفر است. بنابراین در صورتی که در هر مرحله از وسع سنجی افراد از دهک ۱۰ خارج شده و به دهک های پایین تر بروند، دقیقا معادل تعداد همان افراد از دهک های پایین تر به دهک ۱۰ اضافه می شوند.

بیشتر بخوانید  ما باید به سراغ تخصصی شدن وقایع شتابان برویم

اگر می‌خواهید بدانید که خانوار شما در کدام دهک یارانه‌ای قرار دارد و یارانه معیشتی به حساب شما واریز می‌شود یا خیر، می‌توانید از طریق سامانه مخصوص یا با تماس با شماره گویای اعلام شده، این اطلاعات را به دست آورید.

در مرحله جدید دهک‌بندی خانوارها برای دریافت یارانه، وزارت رفاه معیارهایی جدید را برای شناسایی وضعیت اقتصادی خانوارها معرفی کرده است. در این سیستم، شناسنامه اقتصادی خانوارها بر اساس شاخص‌های مختلفی مانند مدل خودرو، میزان تراکنش‌های بانکی و درآمدها به صورت صدک‌بندی تعیین می‌شود. در نهایت، این صدک‌ها به یک میانگین کلی تبدیل می‌شود که وضعیت اقتصادی هر خانوار را مشخص می‌کند.

طبق این معیارها، تمامی خانوارها بر اساس درآمد و شاخص‌های اقتصادی‌شان در دهک‌های مختلف قرار می‌گیرند. بر اساس این تصمیمات، سه دهک پردرآمد جامعه از دریافت یارانه حذف شدند و یارانه فقط به هفت دهک کم‌درآمد پرداخت می‌شود. حالا، سوالی که برای بسیاری از مردم به وجود آمده، این است که چگونه می‌توانند متوجه شوند که در کدام دهک قرار دارند؟

برای پاسخ به این سوال، سه روش برای استعلام وضعیت دهک‌بندی خانوارها وجود دارد:

استعلام از طریق سامانه آنلاین : با مراجعه به سامانه “حمایت” وزارت رفاه به آدرس hemayat.mcls.gov.ir، می‌توانید با وارد کردن کد ملی خود، از دهک‌بندی خانوار مطلع شوید.

تماس با شماره گویا : با شماره‌گیری ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار و شماره تلفن همراه او، می‌توانید وضعیت دهک خود را به راحتی بررسی کنید.

استفاده از کد دستوری : با شماره‌گیری کد دستوری #کد ملی۴۳۸۵۷۴ * از طریق تلفن همراه، می‌توانید به راحتی اطلاعات مربوط به دهک‌بندی خانوار را دریافت کنید.

بیشتر بخوانید  پیش بینی بورس فردا چهارشنبه 28 مرداد 1401 / آیا بازار صعودی است؟

در این سامانه‌ها، علاوه بر اطلاع از دهک، وضعیت قبولی یا رد درخواست یارانه و دلایل آن نیز قابل مشاهده است.

همچنین، دولت در قالب اصلاح نظام یارانه‌ای، اقدام به پرداخت یارانه‌های جدید به خانوارها کرده است. یارانه‌ نقدی برای دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و برای دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان تعیین شده است. با توجه به حذف دهک دهم (پردرآمد)، حدود ۷۲ میلیون نفر از این یارانه بهره‌مند شده‌اند.

برای دسترسی به این اطلاعات و ثبت‌نام در سامانه، می‌توانید به سایت hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنید.


دیدگاهتان را بنویسید