روستای بوژان یکی دیگر از ماسوله های نیشابور است



به گزارش سلام نو، نیشابور در فاصله 120 کیلومتری مشهد در استان خراسان رضوی قرار دارد و دارای طبیعت و تمدنی بکر است که مسافران زیادی را به مشهد وا می دارد تا از این شهر زیبا دیدن کنند. این شهر علاوه بر طبیعت بکر و زیبا، آرامگاه هنرمندان و شاعران نامی کشورمان از جمله عطار نیشابوری و خیام است.

روستای بوجان (بوجان) یکی از روستاهای زیبای نیشابور است که به دلیل خانه های پلکانی به ماسوله نیشابور معروف است. بوژان در 13 کیلومتری شمال شرقی نیشابور و در دامنه ارتفاعات جنوبی رشته کوه بینالود قرار دارد. طبیعت بکر، آبشارها، چشمه ها و دیگر پدیده های طبیعی بر جذابیت این روستا افزوده و آن را به یکی از مقاصد گردشگری تبدیل کرده است.

بویان در میان تپه های سرسبز پر از گل و گیاهان دارویی قرار گرفته و چشم انداز دره سرسبز روستا و رودخانه روان آن به همراه چشم انداز مزارع و باغ های وسیع بسیار زیبا و دیدنی به نظر می رسد. این روستا در شیب ملایمی در دو طرف دره در میان باغ ها قرار دارد و در این شیب خانه ها به صورت پلکانی چیده شده اند.

رودخانه و آبشار Bujanska

رودخانه بوژان یکی از زیباترین رودخانه های این منطقه است که در انتهای آن آبشار بوژان قرار دارد که از بالای شیرباد سرچشمه می گیرد. طول رودخانه بویانسکا حدود 10 کیلومتر است و در طول مسیر آن آبشارهای کوچک و بزرگی وجود دارد. یکی از این آبشارها آبشار بوژان است که در 6 کیلومتری روستا و در انتهای دره بزرگی به نام بوژان قرار دارد. ارتفاع این آبشار به حدود 15 متر می رسد و برای رسیدن به آن حدود 2 ساعت پیاده روی در کنار رودخانه لازم است.

بیشتر بخوانید  ایران باید از حمایت از حماس خودداری کند

تخت هلاکوهنا

در انتهای روستا و در ورودی دره و رودخانه ای به نام درخانه به منطقه ای از کنگلومرا یا ماسه سنگ می رسیم. بر اساس منابع تاریخی هلاکوکان، در حمله مغول به نیشابور و ویرانی شهر، وی با اسبی برای حمل آب رودخانه وارد این منطقه شد تا گندم و جو کاشته شده بر خرابه های نیشابور را آبیاری کند.

بقعه امامزاده سلیم

مقبره این امامزاده در شرق روستا زیارتگاه اهالی روستاهای بوژان و بجاباد است که اصل آن به امام زین العابدین (ع) می رسد.

امام زاده خواجه گل علی

مقبره این امامزاده که در قسمت جنوبی و کمی دورتر از روستا قرار دارد، آرامگاهی ندارد. مردم روستا به این امامزاده ایمان زیادی دارند.

دره ها و چشمه های معروف بوجان

بوجان یکی از مقاصد عالی برای طبیعت گردی و طبیعت گردی است و دره ها و چشمه های آن زبانزد خاص و عام است. از جمله این مکان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد؛

شکاف در قفسه سینه: دره ای در ابتدای ورودی بوینا در قسمت شرقی که در انتهای آن درخت کاج خشک شده ای چند ساله وجود دارد.

مرغزاردره: دره ای در شمال غربی بویان که درختان گردو فراوان دارد، آب فراوان و کوه های شیب دار از دلایل زیبایی آن است. اینجا خانه ای است معروف به خانه سام که برای فرار از سرما محل سکونت چوپان ها بوده است.

دره و چشمه شوکراب: دره ای در مسیر قله شیرباد که به دلیل قرار گرفتن چشمه شکراب در آن به این نام اطلاق شده است. چشمه شوکراب معروف ترین چشمه بوژان است که در 5 کیلومتری روستا قرار دارد.

بیشتر بخوانید  اقدامات بیمارستان مسیح دانشوری همزمان با افزایش تعداد بیماران کرونر مراجعه کننده به پیک پنجم

چشمه کلاغ چینی: چشمه ای که امروزه به چاچارچامه معروف است و در ۴ کیلومتری بویان قرار دارد. علت نامگذاری این چشمه به دلیل استقرار پرندگانی چون کلاغ در اطراف آن به دلیل وجود درختان گردو است. موقعیت این منبع می تواند نقطه شروعی برای پیاده روی در منطقه باشد.

موارد دیگر: گوری دره، باز نادر، دره بویان، دره پلاسو، چشمه باغ ملا، چشمه دوم کمر.

کوهنوردی

به دلیل موقعیت مناسب بویان در میان رشته کوه بینالود، از این منطقه می توان به ارتفاعات قله شیرباد، کالمیش، دریاچه مرتفع چسمه سبز، خط الراس پاجور و … دسترسی داشت. به همین دلیل کوهنوردان زیادی از چشمه شکراب به قله شیرباد صعود می کنند. رشته کوه بینالود در منطقه بویان دارای چشمه های فراوانی است که در سطح زمین جاری است و تقریباً در تمام مسیرهای کوهنوردی خود به آب دسترسی دارد.

بهترین زمان برای سفر

روستای بویان به دلیل آب و هوای کوهستانی دارای زمستانی سرد و یخبندان و در تابستان تابستانی معتدل و مطبوع دارد که برای سفر به بویان فصل بهار و تابستان را پیشنهاد می کنیم.

در روستای بوژان اقامت کنید

شما گزینه های زیر را برای اقامت در این روستا دارید؛

  • استفاده از خانه معلم روستا با ارائه شناسنامه
  • اقامتگاه های بوم گردی روستایی
  • هتل در شهر نیشابور در 22 کیلومتری روستا
  • کمپینگ در طبیعت

امکانات روستا

از جمله امکانات رفاهی این روستا است که در دسترس مسافران و گردشگران است. از کافه، رستوران، مسجد و اکو ایوان می توان نام برد.

چگونه به این روستای زیبا برویم؟

برای رفتن به روستای بویان باید به نیشابور رفت و از این شهر عبور کرد. پس از عبور از نیشابور وارد جاده آسفالته می شوید و در مسیر باید از روستاهای حمیدآباد، فوشانیان و حصار بویان عبور کنید تا به روستای بویان برسید.

بیشتر بخوانید  قیمت خودروهای سایپا امروز سه شنبه 5 مرداد 1400 + جدول

نشانی: استان خراسان رضوی، 13 کیلومتری شمال شرقی نیشابور

دیدگاهتان را بنویسید