رسمی شدن فعالیت دست فروشان/بازگشت غرفه های خیابان 30 تیر تابستان


مدیرعامل شرکت ساماندهی ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران گفت:‌ برای اولین بار پس از سال‌ها مجوز مشاغل سیار و بدون کانون را در درگاه ملی مجوزها رونمایی کردیم که از طریق آن افراد با ثبت نام شناسنامه‌دار می‌شوند و می‌توانند به صورت رسمی اجازه فعالیت داشته باشند.

سعید بیگی در نشستی خبری در خصوص حوزه مقابله با سدمعبر گفت: موضوع سد معبر فقط به دستفروشان و بساط‌گستران برنمی‌گردد و بیش از ۶۰ درصد سد معبر در تهران به واحدهای صنفی بر می‌گردد و از سوی دیگر موجودیت خود دستفروشان که از جنبه‌های مختلف نیازمند توجه است باید مدنظر قرار گیرد، لذا تلاش کردیم موضوع دستفروشی و سد معبر را تفکیک کنیم البته در این فضا برخی سوء‌استفاده‌ها نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در سال جاری رفع سد معبر در چند نقطه بحرانی به عنوان اولویت کاری ما قرار گرفت که از ۲۰ نقطه شناسایی شده ۱۲ نقطه ساماندهی شد که از جمله آن می‌توان به تجریش، تهرانسر، خیابان اردستانی، ۱۵ خرداد و … اشاره کرد.

مدیرعامل شرکت ساماندهی ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با تاکید بر این‌که باید از پلیس و شرکت شهربان و دادستانی برای تحقق این مهم قدردانی کنم، اظهار کرد: موضوع دستفروشی در تهران سابقه طولانی دارد لذا نیازمند کار عمیقی است که برهمین اساس جلسات متعددی با مدیریت شهردار تهران با دستگاه‌های ذیربط برگزار شده است.

بیگی گفت: برای اولین بار پس از سال‌ها مجوز مشاغل سیار و بدون کانون را در درگاه ملی مجوزها رونمایی کردیم که از طریق آن افراد با ثبت نام شناسنامه‌دار می‌شوند و می‌توانند به صورت رسمی اجازه فعالیت داشته باشند. قطعا اجرای طرح‌های مختلف در شهرهای مختلف باید به صورت همزمان باشد تا ساماندهی دستفروشان در یک شهر موجب مهاجرت افراد به شهرهای اطراف نشود.

بیشتر بخوانید  فال روزانه جمعه ۱۱ آذر ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت ساماندهی ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در تشریح ساماندهی خیابان ۳۰ تیر با تأکید بر بازگشت غرفه‌های عرضه غذا با شکل و شیوه جدید به این خیابان، گفت: خیابان ۳۰ تیر معضلات زیادی داشت و در حقیقت علاوه بر معضلات بهداشتی و فرسوده شدن غرفه‌ها، برخی نگرانی‌ها برای ذینفعان این خیابان ایجاد شده بود.

وی اضافه کرد: برای مثال بیمارستان سینا در این محدوده نگرانی‌هایی از دود و بوی غذا داشت و وزارت امور خارجه نیز در خصوص ترددها و دسترسی‌ها با مشکلاتی مواجه شده بود که نسبت به آن نگران بودند. از حدود سه ماه پیش مزایده این خیابان را برگزار کرده بودیم و قرارداد قبلی حدود دی‌ماه به اتمام رسیده بود. بنابراین با توجه به اینکه قرارداد را تمدید نکرده بودیم، پیمانکار موظف بود غرفه‌ها را جمع‌آوری کند.

مدیرعامل شرکت صنایع و ساماندهی مشاغل شهر تهران با اشاره به اینکه طرح مزایده‌ای که گذاشته شده به چندین جلسه تخصصی نیاز داشت که در همین راستا با میراث فرهنگی و ذینفعان این محدوده جلسات برگزار شد، افزود: چیدمان و شکل غرفه‌ها باید همخوانی با خیابان ۳۰ تیر داشته باشد و در همین راستا غرفه‌های صنایع دستی را به موزه‌های ملی نزدیک کردیم و غرفه‌های عرضه غذا را از این موزه فاصله دادیم و در نهایت ۳۰ غرفه در این خیابان دایر خواهد شد که ۱۰ غرفه به عرضه صنایع دستی و مابقی به عرضه غذا می‌پردازد.

وی ادامه داد: در مورد بیمارستان سینا و در خصوص دود و بوی غذا نیز با توجه به جلسه مشترکی که برگزار شد، مقرر شد با جابه‌جایی غرفه‌ها و استفاده از فر معکوس این مشکل را حل و فصل کنیم که ظرف روزهای آینده ابلاغ قرارداد خیابان ۳۰ تیر به پیمانکار انجام می‌شود و از آن پس پیمانکار حدود چهار ماه فرصت دارد که کار را انجام دهد. به این ترتیب نهایتا ظرف چهار الی پنج ماه آینده این غرفه‌ها در خیابان ۳۰ تیر مستقر خواهند شد.

بیشتر بخوانید  افتتاح مدرسه 9 کلاسه شهدای بانک ملی ایران در گواور گیلانغرب

بیگی در پاسخ به سوالی در خصوص ساماندهی دستفروشان خیابان ولیعصر (عج) و استقرار آنها در محلی در نزدیکی چهارراه ولیعصر که پیش‌تر مقرر بود این دستفروشان پیش از عید در آن محل مستقر شوند نیز افزود: مقرر شده این اقدام و استقرار دستفروشان در بازارچه‌ای که در نزدیکی چهارراه ولیعصر احداث شده بعد از ایام نوروز و در سال آینده انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید