راه های پیشگیری از فتق ناخن



لایه لایه شدن ناخن چیست ؟


لایه لایه شدن ناخن موضوع مورد بحث ماست. Onychoschizia یا لایه لایه شدن ناخن ها فتق ناخن های دست است.


Onychoschizia یا فتق ناخن های دست یکی از شایع ترین مسائل مربوط به متخصصین پوست است. این وضعیت شامل خرد شدن، شکستگی، ناخن های نرم یا نازک و ناخن هایی با برآمدگی است. این امر در خانم ها شایع تر از آقایان است.


لایه‌ لایه شدن ناخن‌ ها می‌تواند باعث مشکلات داخلی و یا آسیب‌های خارجی شود. البته به ندرت پیش می‌آید که این عارضه علت داخلی و یا پاتولوژیکی داشته باشد. شش ماه طول می‌کشد تا یک ناخن به طور کامل رشد کند و این به این معنی است که ممکن است ناهنجاری‌هایی در ناخن رخ دهد که نتیجه یک مشکل یا اتفاق در ماه‌ها قبل باشد.


امروزه ناخن‌ها جنبه‌ زیبایی بسیاری پیدا کرده‌اند، اما در واقع وظیفه اصلی آن‌ها محافظت از بافت نوک انگشتان و کمک به برداشتن اجسام است. ناخن‌ها از پروتئینی به نام کراتین تشکیل‌ می‌شوند که در موها نیز یافت می‌شود و دارای لایه‌های سختی هستند که تحت شرایطی می‌توانند از هم جدا شوند.


این مسئله می‌تواند منجر به نازکی و ضعیف شدن ناخن‌ها و در نتیجه جدا شدن آن‌ها از یکدیگر شود که در اصطلاح پزشکی آن را اختلال انیکوشیزیا ( Onychoschiza) می‌ نامند.


علت لایه‌ لایه شدن ناخن چیست ؟


تروما (ضربه) یا آسیب‌ به ناخن می‌تواند منجر به لایه‌ لایه شدن آن شود. استفاده از آب داغ به هنگام شستن ظروف و قرار گرفتن طولانی مدت دست‌ها و ناخن‌ها در معرض آب می‌تواند باعث خشکی و در نتیجه لایه‌ لایه شدن آن‌ها شود.


عوامل دیگری که می‌ توانند باعث لایه‌ لایه شدن ناخن‌ ها شوند عبارت‌اند از:


  1. هرگونه فشار به ناخن

  2. استفاده ابزاری از ناخن‌ها

  3. روش نادرست لاک زدن و پاک کردن آن

  4. استفاده از ناخن مصنوعی و اکریلیک


در صورتی که قادر به تشخیص داخلی یا خارجی بودن علت لایه لایه شدن ناخن‌ های خود نیستید، با استفاده از مقایسه کردن ناخن‌های دست و پا می‌توانید به این موضوع پی ببرید.


اگر تنها ناخن‌های دستتان لایه‌ لایه شده است، این نشانگر یک آسیب خارجی است. اما اگر ناخن‌های دست و پا هر دو به این عارضه دچار شده‌اند، واضح است که این اختلال از یک مشکل داخلی سرچشمه می‌گیرد.


عوامل داخلی متفاوتی‌ وجود دارد، اما گاهی اوقات خشکی و لایه‌ لایه شدن ناخن‌ ها ناشی از کمبود ویتامین‌ها و معمولاً کمبود آهن است.


راه های درمان لایه لایه شدن ناخن


بهترین درمان لایه لایه شدن ناخن جلوگیری از مرطوب نگه داشتن و خشک کردن ناخن ها است. به هنگام انجام کارهای خانه که شامل داشتن دست های خیس است از دستکش های لاستیکی پنبه ای استفاده کنید.


ایده خوبی است که لوسیون شامل اسیدهای آلفا هیدروکسی مانند Neostrata یا لانولین حاوی لوسیون ها مانند Elon را قبل و بعد از خیس شدن دست ها، به ناخن ها بمالید.


افرادی که ناخن های زیبا دارند را ببینید. توجه کنید که چگونه آن ها با استفاده از دست ها یا پدهای انگشت به جای استفاده از ناخن هایشان کارهای ساده را انجام می دهند.


هرگز یک گوشی را با ناخن شماره گیری نکنید. از یک مداد استفاده کنید. ناخن ها نباید به عنوان ابزار استفاده شوند. اگر ناخن ها مرطوب هستند استفاده از انگشتان را عادت خود قرار دهید. اگر نمی توانید از ضربه به ناخن ها جلوگیری کنید، ناخن هایتان را کوتاه نگه دارید.


همیشه در هوای سرد و هنگامی که کاری انجام می دهید که ممکن است ناخن هایتان را زخم کند، دستکش بپوشید. هرگز پوست ناخن هایتان را نکنید و خراش ندهید. ناخن هایتان را به شکل خوب و بصورت یک منحنی ملایم فرم دهید.


سوهان کردن روزانه بی نظمی های ناخن از شکستگی های بیشتر جلوگیری می کند. هرگز از ابزار فلزی بر روی سطح ناخن به منظور عقب راندن پوست استفاده نکنید، زیرا این خراش سلول های محافظ میکروسکوپی سطح ناخن را از بین می برد.


هنگامی که ناخن ها براق هستند این کار را در همان جهت رشد ناخن ها انجام دهید نه در یک حرکت جلو و عقب. زیرا می تواند باعث فتق ناخن شود. سوهان کردن ناخن ها می تواند از سطح ناخن محافظت کند.


استفاده روزانه از یک روکش بالا از ناخن محافظت خواهد کرد. جلا دهنده های ناخن با الیاف نایلونی می توانند باعث استحکام و جلوگیری از شکستن ناخن ها کمک کند. استفاده از حذف کننده های جلای ناخن به ندرت ممکن است. زیرا ناخن ها را خشک می کند.


یک مطالعه نشان داده است که بیوتین (یک ویتامین) ۲.۵ میلی گرم در روز که توسط دهان گرفته شده است مفید است. اگر حامله هستید این کار را انجام ندهید.


برخی بیماران متقاعد می شوند که یک بسته از ناکس ژلاتین مخلوط با آب پرتقال و خوردن روزانه آن می تواند ناخن ها را به حالت جوانی باز گرداند. هیچ اطلاعات علمی که با استفاده از ژلاتین ناخن ها استحکام شان بالا می رود، وجود ندارد.


نشان داده شده است که مصرف روزانه مواد معدنی کلوئیدی و مولتی ویتامین رشد ناخن را افزایش می دهد که منجر به ناخن های سالم می شود.


مراقبت‌های خانگی برای بهبود لایه‌ لایه شدن ناخن‌ ها


اگر گمان می‌کنید که لایه‌ لایه شدن ناخن‌ هایتان می‌تواند از کمبود آهن باشد، چند نوع ماده غذایی وجود دارند که سرشار از آهن هستند:


  • سیب‌زمینی پخته شده با پوست

  • سریال (غلات) صبحانه

  • گوشت بدون چربی

  • عدس

  • اسفناج

  • لوبیا سفید


همچنین می‌توانید به صورت روزانه از مکمل‌های آهن استفاده کنید و اگر از مولتی‌ ویتامین‌ها استفاده می‌کنید به برچسب روی ظرف توجه کنید زیرا همه‌ مکمل‌ها حاوی مقدار استاندارد آهن نیستند.


به گفته متخصصان مصرف روزانه بیش از ۲۵ میلی‌گرم آهن باعث کاهش توانایی بدن در جذب روی می‌شود. برای جلوگیری از این عوارض جانبی، از مصرف بیش از حد مجاز مکمل‌های آهن خودداری کنید.


علاوه‌ بر اضافه کردن آهن به رژیم غذایی خود از پزشک خود بخواهید تا در صورت امکان بیوتین نیز برایتان تجویز کند. زیرا بیوتین باعث تقویت و استحکام ناخن‌ها می‌شود. همچنین همیشه ناخن‌هایتان را مرطوب نگه دارید و دستان خود را به مدت طولانی در معرض آب قرار ندهید.


اگر دستانتان به واسطه انجام کارهای منزل و تمیزکاری مرتباً در معرض آب و مواد شوینده قرار می‌گیرد از دستکش‌های کتان لاستیکی برای محافظت از دست‌ها و ناخن‌هایتان استفاده کنید.


اگر فعالیت‌هایی مثل شنا کردن انجام‌ می‌دهید که با آب سر و کار دارد از لوسیون و کرم‌های مرطوب‌کننده برای دست‌ها و ناخن‌ هایتان استفاده کنید.


روش های جلوگیری از لایه لایه شدن ناخن


اگر از ناخن‌ های مصنوعی استفاده می‌کنید، این مهم است که تمام پوشش‌های روی ناخن‌ ها را با ملایمت و بدون کشیدگی از بین ببرید و اگر مجبورید که همیشه از لاک ناخن استفاده کنید بهتر است بدانید که ممکن است منجر به نازکی و شکنندگی ناخن‌ها، لایه‌ لایه شدن و شکاف در بستر ناخن‌ها شود.


برای مراقبت از ناخن‌ ها از یک سوهان ناخن برای صیقل دادن اطراف آن‌ها استفاده کنید. ناخن‌ها باید به صورت گرد سوهان کشیده شوند نه به صورت زاویه‌دار و تیز، زیرا از ترک‌ خوردگی، شکستگی و لایه‌ لایه شدن آن‌ها جلوگیری می‌کند.


بافر کردن ناخن‌ ها می‌تواند ظاهری سالم برای آن‌ها به ارمغان بیاورد. البته توجه داشته باشید که ناخن‌ها را در یک جهت بافر کنید؛ حرکت رفت و برگشتی می‌تواند باعث نازکی سطح ناخن شده و ناخن‌هایتان را بیشتر در مرض لایه‌ لایه شدن قرار دهد.


خیس نگه داشتن و یا خشک‌ کردن دائم ناخن‌ ها می‌تواند منجر به کمبود رطوبت یا رطوبت بیش از اندازه شود که در نتیجه باعث لایه‌ لایه شدن ناخن‌ ها نیز خواهد شد. شما می‌ توانید با شست‌ و شوی اصولی و تمیز نگه داشتن ناخن‌ هایتان از این مشکل جلوگیری کنید.


قرارگیری دست‌ها و ناخن‌ها در معرض آب و صابون و یا مواد شوینده، باعث نرم‌ شدن بیش از اندازه ناخن‌ها می‌گردد که می‌تواند منجر به لایه‌ لایه شدن یا پوسته پوسته شدن آن‌ها نیز شود.


می‌توانید با استفاده از یک برق ناخن به ویژه نمونه‌هایی که حاوی الیاف نایلون هستند و می‌توانند باعث تقویت و استحکام ناخن‌ها شوند، از ناخن‌ هایتان محافظت کنید.


روش دیگری که از لایه‌ لایه شدن ناخن‌ها جلوگیری می‌کند، خودداری از استفاده ابزاری از آن‌ها است که از ضعیف‌ شدن ناخن‌ها جلوگیری خواهد کرد. در عوض می‌توانید از پدهای مخصوص برای انگشتان خود استفاده کنید تا فشار کمتری به ناخن‌ها وارد شود.


بیشتر بخوانید:


پوسته شدن ناخن ها + درمان


درمان پوسته شدن ناخن ها


از کجا بفهمیم به قارچ ناخن مبتلا شده ایم ؟


حساسیت به کاشت ناخن چیست ؟


بیشتر بخوانید  ضرر های ریمل چشم

دیدگاهتان را بنویسید