بعد از دعوا با همسر هرگز این کارها را نکنید
بعد از دعوا با همسر نیاز به زمان دارید تا دوباره به روحیه و حال و هوای طبیعی خود بازگردید پس با رعایت نکاتی زندگی را برای خود و همسرتان بعد از دعوا به حالت عادی برگردانید.
بعد از دعوا با همسر هرگز این کارها را نکنید!با این بخش از دلگرم همراه باشید.
چرا زن و شوهرها دعوا میكنند؟
دلیل اصلی و عمده اختلافات و جروبحثهای زناشویی را باید در اختلافات فرهنگی دانست و اینكه تعریف ارزشها از دید هر كدام از زن و شوهرها متفاوت است. بسیار زیاد شاهد هستیم كه سردرگمی بین سنت و مدرنیته، محل اختلاف در زندگی زناشویی است. از دیگر عواملی كه میتوان به آن اشاره كرد، نداشتن مهارتهای ارتباطی و حل مسئله در زن و شوهر است. با دانستن مهارتهای زندگی، همسران میتوانند یكدیگر را به راحتی درك كنند. یكی دیگر از علل مشاجره و دعوا بین همسران، تلاش برای تغییر دادن رفتارهای یكدیگر است، وقتی یكی از همسران درصدد تغییر رفتار شریك زندگیاش برمیآید، ناخودآگاه باعث میشود كه شریكش از خود مقاومت نشان دهد كه این مقاومت و سپر دفاعی در دست گرفتن باعث جرو بحث در زندگی میشود.
كی دعوا كنیم؟
نمیشود یك زمان مشخص را بهعنوان مناسبترین زمان جر وبحث و مشاجره ذكر كرد، زیرا این بستگی به نوع سبك زندگی و تفاوتهای فردی دارد و نمیتوان برای همه زوجها نسخه واحدی پیچید و مثلا گفت جرو بحث در صبحها بهتر از شبهاست یا برعكس. مثلا ممكن است همسر تا دیر وقت سركار باشد در نتیجه مسلما نمیتوان در ساعات شب یا نیمهشب مشكلات را با او مطرح كرد یا اینكه اگر شریك زندگیمان علاقهمند به بازیهای فوتبال یا سریالهای تلویزیونی باشد، نمیشود در حین تماشای برنامههای مورد علاقه با او مشاجره كرد اما باید این مسئله را یادآوری كرد كه زن و مرد در صورت امكان در حضور والدینشان، در مهمانیهای خانوادگی و دوستانه، مقابل فرزندانشان، در اماكن عمومی و در زمانی كه سر كار هستند از مشاجره دوری كنند و اجازه ندهند كه مسائل و مشكلات زندگی از حریم خصوصیشان تجاوز كند.
من نه تو
هنگام جر و بحث تلاش كنید از جملات «پیام من» استفاده كنید تا از جملات « پیام تو.» جملات در بردارنده« پیام من» یعنی اینكه از احساسات و هیجانات خودتان صحبت كنید، مثلا من حالا احساس خوبی ندارم، زمانی كه از جملاتی استفاده میكنیم كه همسرمان را مورد خطاب قرار میدهیم مانند تو درست رفتار نمیكنی این بلافاصله باعث میشود كه شریكمان در حالت دفاعی قرار بگیرد و از خود مقاومت نشان دهد و به جای آنكه اوضاع آرام شود، بیشتر به سمتتنش پیش رود.
بعد از دعوا بنویسید
نامه نوشتن بعد از پایان دعوا و مشاجره در برخی از مواقع برای آرام شدن سنگین جو حاكم در خانه بسیار مفید است. از آن جهت كه قبل از خواندن نامه توسط همسرمان، خودمان چند بار احساسات و عقایدمان را كه روی كاغذ نوشتهایم، میخوانیم و جملاتی را كه بار منفی دارد، اصلاح میكنیم و هنگامی كه همسرمان مشغول خواندن نامه است به دلیل حضور نداشتن ما، او خودش را جای ما میگذارد كه این كار به حل مسئله و پایان مشاجره كمك میكند.
گاهی اوقات تنها گذاشتن همسرمان بعد از جروبحث (بهاصطلاح روانشناسان به غار خود فرو رفتن) در آرام كردن اوضاع مفید است، به خصوص در برخی از مشاجرهها كه بعد از آن زن و شوهر نیاز به زمان دارند، باید این اجازه را داد كه مدتی تنها باشند نه اینكه یكی از طرفین فضا را ترك كند و به خانه والدینش برود بلكه به بهانه خرید كردن یا پیادهروی مدتی از فضای خانه دور شوند. البته این پیشنهاد همیشه مفید نیست، زیرا ممكن است برخی از همسران دوست نداشته باشند كه بعد از دعوا تنها باشند، زیرا آن را دلیل بیتوجهی بهخود میدانند و میخواهند با لحن آرامتر و به دور از تنش با شریك زندگیشان گفتوگو كنند.
كی آشتی كنیم؟
آنچه بعد از مشاجرهها باید در نظر گرفت، زمان مناسب برای آشتی كردن است. زن و شوهر ابتدا باید بهخود اجازه دهند تا هیجاناتشان فروكش كند زیرا وقتی در اوج هیجانات هستند، رابطه بین قشر عالی مغز(كورتكس) با قسمت مغز میانی(مغز اولیه) قطع میشود كه در این مواقع فرد رفتارهای بدون فكر میكند در این اوقات هیچ كدام از زوجها نباید به آشتی كردن رو آورد بلكه باید بهخود و همسرشان زمان دهند و خود را آرام كنند و بعد از فروكش كردن احساسات با در نظر گرفتن مواضع طرف مقابل، مصالحه و مذاكره را آغاز كنند.
قهر نكنید
زنان به دلیل آنكه نسبت به مردان جزئینگر و ریزبین هستند، احتمال آنكه مشكل را زودتر ببینند و شروعكننده بحث باشند، بیشتر است اما اینكه بگوییم همیشه زنها آغازكننده دعوا و مشاجرات هستند، تفكر قالبی است كه متاسفانه جامعه به این مسئله دامن زده است. ما در فیلم و سریالها بارها دیدهایم كه زنان جر وبحث را راه انداختهاند اما در واقعیت همیشه به این صورت نیست، زیرا در مراجعان ما دیده شده كه خیلی از آقایان نیز شروعكننده بحث و مشاجرهها هستند. شیوه عصبانیت زن و مرد در گذشتههای بسیار دور متفاوت بوده اما امروزه میبینیم كه واكنشهای زنان و مردان حین و بعد از دعوا و مجادله چندان تفاوتی ندارد. البته باید توجه داشت زنان از خشونت روانی بیشتری نسبت به مردان استفاده میكنند. قهر كردن از شیوههایی است كه زنان بعد از جروبحث به كار میگیرند كه در واقع سنگینترین نوع خشم همین قهر كردن است، زیرا قهر رابطه را به سمت سردی و سنگینی میكشاند.
بحث را دوباره باز نکنید
اگر چند دقیقه پس از بحث دوباره بخواهید در مورد آن با هم حرف بزنید ایرادی ندارد. اما اگر چند روز پس از آن دوباره این مساله باز شود و بخواهید صحبت کنید، چندان جالب نیست. اگر در دعوایی خود را مقصر می دانید، نزد همسرتان بروید و از او عذرخواهی کنید. اگر حرفی زده اید که او را ناراحت کرده است، آن را تصحیح کنید.
مساله را خیلی ادامه ندهید
وقتی در مورد مساله ای با همسر خود دعوا یا بحث می کنید، سعی نکنید پس از تمام شدن دعوا، به طور غیرمستقیم و بی نیش و کنایه موضوع دعوا را با یاد او بیاورید. به طور مثال، اگر سر هزینه های سفر با هم بحث کرده اید، لازم نیست وقتی عکس های مسافرت دوستان خود را می بینید در مورد هزینه هایی که کرده اند و مکان هایی که رفته اند به همسر خود طعنه بزنید. بهتر است به جای این کارهای بچه گانه، در فرصتی که هر دو آرام هستید در مورد این مشکل با هم حرف بزنید.
اگر دوست ندارید، پس از دعوا نزدیکی نداشته باشید
پس از دعوا هر دو از یکدیگر عذرخواهی کرده اید و شرایط کمی آرام شده است. در این مواقع مردها دوست دارند نزدیکی داشته باشند و این کار را برای نزدیکی بیشتر به همسرشان انجام می دهند. اما زنان شاید این کار را دوست نداشته باشند. اگر شما هم این طور هستید، با مهربانی و آرامش به مرد خود بگویید: می دانم برای بهتر شدن رابطه این درخواست را داری اما اکنون من در فاز چنین کاری نیستم. او را در آغوش بگیرید و محبت صادقانه خود را به او نشان دهید. هرگز بدون توضیح از این کار امتناع نکنید. او باید احساسات قلبی و واقعی شما را بداند تا موجب ناراحتی بیشتر نشود.
بر دلیل آغاز دعوا تمرکز نکنید
بهتر است انرژی خود را برای یافتن راهکار صرف کنید. نه برای فکر کردن به اینکه چه چیزی باعث دعوا شد. تفاوت میان یک دعوای خوب و دعوای بد این است که بتوانید برای مشکل خود راهکار مناسب بیابید. به طور مثال، اگر همسرتان فراموش می کند در جاهایی که باید پول نقد با خودش بیاورد، به جای داد و بیداد، با هم یک عابر بانک پیدا کنید و پول بردارید. به همین سادگی می توانید مشکل را حل کنید و لازم نیست یک دعوای طولانی راه بیندازید.
نگویید: «منظورم این نبود»
این جمله همچون استفاده از پاک کن برای پاک کردن ماژیک یا خودکار است. حرفی که بیان کرده اید را گفته اید. همسر شما هم در پاسخ خواهد گفت: «ولی تو همین را گفتی!» کلید کردن روی حرف ها و اینکه من این را گفته ام یا نگفته ام، یا منظورم از این حرف این بوده یا نبوده است، مرور گذشته ها است، مرور اتفاق هایی که افتاده و آبی که ریخته شده است. باید سعی کنید مشکل را برطرف کنید.
از بحث و دعوا ناراحت و ناامید نشوید
باید بدانید دعوا کردن زن و مرد با هم نشانه این است که می خواهند رابطه خود را درست کنند. آنها هنوز به بهبود امید دارند و در نتیجه بحث می کنند تا به یک راهکار مناسب دست پیدا کنند. نباید این بحث ها موجب ناامیدی شما از همسر یا رابطه تان بشود.
خواهشمنديم اگر سوال يا نکتهاي براي مطلب بعد از دعوا با همسر هرگز این کارها را نکنید
در ذهن شما باقي مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و ساير کاربران به اشتراک بگذاريد.
————————————————————————–
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی