راه های تشخیص ارده تاریخ مصرف گذشته



آیا ارده خراب میشود؟


به گزارش دلگرم : اگر از طرفداران صبحانه سلامت و پربار باشید، حتما ارده کنجد را می‌شناسید. محصولی که به طور خالص از دانه‌های کنجد به دست می‌آید و علاوه ‌بر اینکه به دلیل مزه خاص و متفاوتش معروف است، خواص زیادی دارد و به عنوان یک ماده مقوی برای بدن شناخته می‌شود.


به دلیل بافت متفاوت و انرژی بالای ارده، نمی‌توان در هر وعده میزان زیادی از آن را مصرف کرد. به همین دلیل اغلب یک شیشه متوسط آن در مدت زمان کوتاهی به اتمام نمی‌رسد. این موضوع باعث می‌شود که اغلب افراد نگران تاریخ مصرف میزان باقیمانده ارده باشند. اما آیا ارده فاسد می‌شود؟ در این مطلب از دلگرم همه پاسخ‌های این پرسش را برای شما آورده‌ایم.


اغلب اوقات هنگام خرید ارده، به یک شیشه کوچک اکتفا نمی‌کنیم و به مقدار مصرف مدتی طولانی آن را خریداری می‌کنیم. این عامل باعث می‌شود که نگران گذر زمان و خراب شدن ارده باشیم. اما برای جلوگیری از این اتفاق، بهتر است قبل از آنکه درباره سالم یا فاسد بودن ارده اطمینان پیدا کنید، آن را در شرایط مناسب نگهداری کنید.


بهترین مکان نگهداری ارده کجاست؟


بهترین مکان برای نگهداری طولانی مدت ارده کنجد، مکان‌هایی است که دمای پایین‌تری دارند. اگر ارده سفت شده در دمای یخچال را نمی‌پسندید، پیشنهاد می‌کنیم آن را در خنک‌ترین فضای آشپزخانه نگهداری کنید.


همچنین فضاهایی که دارای رطوبت هستند، علاوه بر اینکه می‌توانند باعث کاهش طول عمر ارده شوند، بر طعم و کیفیت آن نیز اثرگذار هستند. به همین دلیل سعی کنید که شیشه ارده را در مکان خشک قرار دهید.


کیفیت و ماندگاری ارده به میزان زیادی به انتخاب درست محصول نیز بستگی دارد. به عبارت دیگر فرایند استخراج ارده با کمک دستگاه‌های پیشرفته، باعث می‌شود که ارده بافتی استانداردتر و در نتیجه ماندگاری بالاتری داشته باشد. به همین دلیل این دستگاه‌های پیشرفته معمولا در مراکز فروش تجهیزات صنعتی پرطرفدار هستند.

بیشتر بخوانید  روش کاشت و نگهداری درخت چنار


از کجا بفهمیم ارده خراب شده است؟


یکی از باورهای غلط رایج میان مردم این است که ارده ماده‌ای فاسدنشدنی و ماندگار است. این باور هرگز صحت ندارد. ارده کنجد یک محصول مقوی با ماندگاری بالا و مقاوم در برابر شرایط محیطی است. اما این عبارت به این معنی نیست که می‌توانید این محصول را تا سال‌ها و بدون نگرانی در برنامه غذایی خود قرار دهید. در حقیقت ارده کنجد با استخراج طبیعی و بدون افزودن مواد نگه دارنده، بین 8 تا 10 ماه قابل استفاده است.


بنابراین اگر ارده را به صورت بسته‌بندی و کارخانه‌ای خریداری کرده‌اید، حتما به تاریخ تولید و انقضای درج شده روی محصول توجه کنید.در صورتی که انتخاب شما خرید ارده بدون مواد افزودنی از فروشگاه‌های مرتبط است، علاوه‌بر نگهداری در شرایط استاندارد، باید از علائم خرابی ارده نیز با خبر باشید تا در صورت فاسد شدن آن، مصرف ارده را قطع کنید.


همچنین بهتر است از فروشنده‌های با سابقه و مطمئن ارده را خریداری کنید. فروشگاه‌های عرضه مواد ارگانیک برای بالا رفتن کیفیت و جذب مشتری دائمی خرید ماشین آلات آماده سازی محصول را با بیشترین وسواس انجام می‌دهند. با این حال هنگام خرید به نوع دستگاه، نظافت آن و بسته‌بندی نیز توجه کنید. قرار دادن ارده در بسته‌بندی پلاستیکی می‌تواند بر کیفیت ارده تاثیر بگذارد.

حتماً بخوانید:


علائم خرابی ارده؛ چگونه ارده فاسد را تشخیص دهیم؟


یکی از دشواری‌های تشخیص ارده سالم از فاسد، این است که ارده هنگام خراب شدن تغییر ظاهری چندانی ندارد. بنابراین تشخیص سالم بودن آن از روی بافت ارده کار آسانی نیست. به همین دلیل بهتر است راه‌هایی را برای تشخیص ارده سالم و باکیفیت از ارده فاسد بدانید. علائم خرابی ارده می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

بیشتر بخوانید  روز طراحان وب در سال ۹۹ چه روزی است ؟


1-تغییر رنگ ارده کنجد؛ اولین زنگ خطر سالم نبودن محصول


اولین تغییری که ممکن است هنگام بازکردن در شیشه ارده به چشم شما بیاید، تغییر رنگ آن است. برای تشخیص این تغییر باید رنگ قبلی ارده را به خاطر داشته باشید. هرچند رنگ نهایی محصول به نوع کنجد مصرف شده در دستگاه ارده گیر بستگی دارد، اما به طور معمول محصول نهایی به رنگ کرم تا قهوه‌ای درمی‌آید. ارده فاسد رنگ متفاوتی از حالت معمول دارد و می‌توان آن را زرد مایل به کهربایی دانست.


2-بوی ارده؛ تغییر بوی آشنای کنجد


اگر ارده تازه و باکیفیت را بو کنید، رایحه خوشایندی از ترکیب روغن و کنجد را احساس خواهید کرد. تشخیص فاسد شدن ارده از روی بو، ساده‌ترین و البته بهترین راه برای تست سلامت این محصول است. ارده فاسد و غیرقابل استفاده، بوی مشخصی ندارد و نمی‌توان رایحه کنجد را به آسانی از آن استشمام کرد.


بوی ارده بی کیفیت و البته غیر قابل خوردن، بسیار تند است و رایحه‌ای صابونی دارد. به همین دلیل اگر بعد از استشمام ارده، احساس تندی در بینی خود دارید، بهتر است آن را مصرف نکنید.


تاریخ انقضا ارده


3-تغییر مزه ارده؛ قطعی‌ترین راه تشخیص ارده خراب


چشیدن ارده آخرین راه و البته قطعی‌ترین روش برای اطمینان از سالم یا فاسد بودن ارده کنجد است. پیش از آنکه ارده را مزه کنید، به سطح ظرف توجه کنید. ارده فاسد معمولا حالتی بسیار چسبنده‌تر از معمول دارد. اگر این نشانه‌ چندان قابل لمس نبود، میزان بسیار کمی از ارده را مزه کنید.


ارده سالم بافتی نرم و سبک دارد و نیازی به جویدن ندارد. همچنین نباید حالتی از سوزش را ته گلوی شما باقی بگذارد. عدم حضور این نشانه‌ها به همراه طعم تلخ و غیرقابل تحمل، به شما می‌گوید که ارده کنجد نشانه‌های خرابی را در خود دارد.

بیشتر بخوانید  نام های پسرانه اسلامی و قرآنی که با ن شروع می شوند + معنی


گاهی مزه تلخ ارده به دلیل وجود اشکال در فرایند ارده گیری است. به همین دلیل به فروشندگان توصیه می‌شود همانگونه که برای خرید دستگاه روغن گیری و بررسی استاندارد آن زمان صرف می‌شود، برای خرید ارده گیر هم وقت کافی بگذارند تا نتیجه مطلوب‌تری از محصولات نهایی خود داشته باشند.


علت ته نشین شدن ارده چیست؟ آیا ارده دوفاز لزوما فاسد است؟


یکی از پرسش‌های رایج میان افراد این است که چرا مدتی بعد از مصرف نکردن ارده، این محصول حالتی دو فاز پیدا می‌کند؟ آیا این تغییر حالت نشانه فاسد شدن ارده است؟


پاسخ این است که ته نشین شدن ارده فرایندی کاملا طبیعی است. در حقیقت این اتفاق به دلیل بافت خاص ارده و طی فرایند ارده گیری ایجاد می‌شود و ارتباطی با کیفیت ارده و یا فاسد شدن آن ندارد. برای جلوگیری از دوفاز شدن این ماده می‌توانید در صورت عدم مصرف، هرچندوقت یک بار آن را با قاشق هم بزنید.

حتماً بخوانید:


تشخیص ارده خوب چطور ممکن است؟


یکی از کارهای سخت هنگام خرید ارده کنجد، تشخیص ارده خوب است. ارده خوب و مرغوب بیش از همه به کنجد و دستگاه ارده گیری با کیفیت بستگی دارد. کنجد‌های موجود در بازار به دو دسته ایرانی و خارجی تقسیم بندی می‌شوند. کنجدهای خارجی شامل کنجدهای وارداتی از کشورهای پاکستان، لیبی و افغانستان است. ارده کنجد ایرانی کیفیت بهتر و قیمت بالاتری نسبت به رقیب‌های خارجی خود دارد.


علاوه بر این موارد توجه به بو و رنگ ارده ساده‌ترین و مهم‌ترین راه برای تشخیص ارده خوب است. رنگ ارده طبیعی و اصیل در طیف رنگی کرم روشن تا قهوه‌ای روشن قرار دارد. بوی ارده موغوب نیز دقیقا بوی کنجد تازه است. ماندگی و خرابی ارده از بوی ابتدایی که از آن به مشام می‌رسد، به سرعت قابل تشخصی است.


دیدگاهتان را بنویسید