راههای بهبود فراموشی و کاهش حافظه در کودکان


بیماری فراموشی کودکان می تواند علل مختلفی داشته باشد و در بیشتر موارد با تمرینات ساده و کاربردی می توان این مشکل را در مدت زمان کوتاهی در کودکان برطرف کرد. البته اگر علائم فراموشی در کودکان برجسته باشد باید با متخصصان مربوطه مشورت کنید. وی در این مقاله علاوه بر بیان علل فراموشی در کودکان، به درمان فراموشی در کودکان نیز می پردازد;

فراموشی در کودکان چیست؟

کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی دارای برخی اختلالات عملکرد مغز هستند. مثلا حافظه شان قوی نیست و خیلی زود حواسشان پرت می شود. آنها قادر به کنترل برخی از رفتارهای خود نیستند و پردازش مفاهیم در مغز آنها کند است. اگر کودک شما در تمرکز مشکل دارد، ممکن است با این ویژگی ها آشنا باشید.
چنین کودکانی در انجام کارهای مختلف از جمله تکالیف مشکل دارند. آنها نمی توانند آنچه را که از آنها خواسته می شود به طور کامل و دقیق انجام دهند. حتی چیزهایی مانند تمیز کردن اتاق برای آنها سخت است، اما این به معنای تنبلی آنها نیست. برعکس، چنین کودکانی انرژی بسیار زیادی دارند.


کودکان را فراموش کنید

منشا فراموشی در کودکان

علت اول) حافظه

برای یادگیری معمولا از سه حافظه کوتاه مدت، بلند مدت و کاری استفاده می شود. فرآیند یادگیری به این صورت است که ابتدا محتوا در حافظه کوتاه مدت ذخیره می شود، پردازش می شود و توسط حافظه فعال یا فعال استفاده می شود و در حافظه بلند مدت ذخیره می شود. ضعف در هر یک از آنها منجر به یادگیری ضعیف می شود.
اگر کودک در همان ابتدای ارائه در کلاس درس مشکلی داشته باشد، حافظه کوتاه مدت و فعال دارد و اگر در به خاطر سپردن مطالب مشکل داشته باشد، حافظه بلند مدت دارد. ضعف. برای تقویت حافظه کوتاه مدت و فعال می توان از تمرینات شنیداری و دیداری استفاده کرد. مطالب را با عکس یاد بگیرید و از موسیقی و شعر برای تقویت و کمک به حافظه دیداری و شنیداری فرزندتان استفاده کنید.
تقویت حافظه بلند مدت از طریق تکرار و تمرین امکان پذیر است و تنظیم و بازیابی را بهبود می بخشد. هر چه زمان بیشتری را صرف یادگیری کنیم، اطلاعات بیشتری را به خاطر می سپاریم و زمان کمتری را صرف حفظ کردن می کنیم. گاهی اوقات یادگیری قبلی با اطلاعات جدید تداخل می کند. تعیین زمان و فاصله بین مطالب در بهبود حافظه موثر است.

علت دوم) اختلالات رفتاری

گاهی کودکان دچار اختلالات رفتاری و روانی می شوند و این اختلالات مشکلات زیادی را به همراه دارد و می تواند ریشه فراموشی کودک باشد. در اینجا به برخی از انواع رایج این اختلالات اشاره می کنیم.
در اختلالات رفتاری کودک رفتار پرخاشگرانه از خود نشان می دهد و باعث درگیری، تخریب و ارعاب می شود. کودک مبتلا به این اختلال از مشکلات تحصیلی نیز رنج می برد و با توجه به اینکه این کودکان بازخورد منفی دیگران را می بینند و افکارشان درگیر مسائل منفی می شود، در کار خود نیز فراموش می کنند و گاهی وانمود می کنند که خواسته های خود را در کودکان فراموش کرده اند. جستجو کردن. بله همچنین.

این اختلال بر بیماری فراموشی در کودکان نیز تأثیر می گذارد. کودکان مبتلا به این اختلال زیاد با بزرگسالان دعوا می کنند، عمدا درخواست ها و قوانین را رد می کنند، به دیگران توهین و عصبانی می شوند. آنها به راحتی توسط دیگران تحریک می شوند و از کلمات زشت استفاده می کنند. این کودکان نیز فراموشی را عمدا و ناخواسته تجربه می کنند.

بیشتر بخوانید  چه ورزش هایی به رشد قدی کودکان کمک میکند

کودکان مبتلا به اختلالات اضطرابی نگران از دست دادن یا آسیب احتمالی وابستگان خود هستند. آنها نگران چیزهای بد هستند، دائماً تمایلی به رفتن به مدرسه ندارند، از جدایی می ترسند و کابوس های مکرر مربوط به جدایی را می بینند. این کودکان در مدرسه ناآرام هستند و به دلیل درگیری های روانی به حرف های کلاس توجه نمی کنند و خود را فراموش می کنند.
کودکان بیش فعال اغلب پرحرف، ناتوان از تمرکز، کم حوصله، بی حوصله در توجه به جزئیات هستند و مطمئناً در انجام تکالیف درسی و سایر کارهایی که محول شده و فراموش می شوند مشکل دارند.
فوبیا بیماری است که در آن فرد از چیزی غیرعادی و غیرمنطقی می ترسد. اضطراب شدید، تپش قلب، تعریق، لرز، حالت تهوع و خستگی عمیق از علائم این بیماری است. این افراد افکار وسواسی دارند و احساس حقارت می کنند و درگیری های ذهنی آنها باعث فراموشی می شود.
کودکان دارای ناتوانی یادگیری ممکن است در یک یا چند زمینه آموزشی مشکل داشته باشند. اختلال در خواندن، اختلال در نوشتن و اختلال در ریاضیات. این افراد معمولاً با حافظه فعال مشکل دارند و به همین دلیل دروس یا آنچه از آنها خواسته شده است را فراموش می کنند.


حواس پرتی دکا

علت سوم) محیط

گاهی اوقات محیط برای کودک استرس زا و نامطلوب است. این محیط می تواند خانه یا مدرسه باشد. اگر در خانه بین والدین یا فرزندان گرفتگی یا درگیری ایجاد شود، کودک مضطرب می شود و مشغله فکری و استرس باعث فراموشی می شود. اگر محیط مدرسه جذاب و آرام نباشد، کودک نمی تواند بر آنچه از او خواسته می شود تمرکز کند.
توصیه می شود علت فراموشی در کودکان به طور کامل بررسی شود. اگر علت آن اختلال خاص باشد، باید درمان اساسی انجام شود و در صورت وجود ضعف حافظه، تمرینات تقویت حافظه و رفع عامل محیطی را با اصلاح محیط انجام دهید.

پیشگیری از فراموشی در کودکان


1) مکان خاصی را برای وسایل کودک تعیین کنید

مطمئن شوید که کودک فضای مخصوصی برای لباس ها به خصوص برای اسباب بازی ها و کتاب هایش دارد. این مکان های خاص را علامت گذاری کنید و از همان ابتدا به طور مداوم از آنها استفاده کنید. کودک از شما تقلید می کند و در نتیجه مهارت های سازمان دهی او رشد می کند.


2) ستایش

وقتی کودک چیزی را جستجو می کند و آن را در جای خود می یابد، او را به خاطر قرار دادن آن شی در جای مناسب تحسین کنید. وقتی کت می پوشید یا اسباب بازی را در جای خود قرار می دهید، توجه داشته باشید که او چقدر کارآمد است و دفعه بعد چقدر راحت تر می توانید کت یا اسباب بازی او را پیدا کنید. .


3) برنامه ریزی آموزشی

همانطور که فرزندتان بزرگتر می شود، استراتژی های سازماندهی خود را به او نشان دهید (این ممکن است شما را ملزم کند که خودتان چنین مهارت هایی را کسب کنید). یک تقویم به فرزندتان بدهید و در آخر هفته ها بعد از ظهر، برنامه هفته آینده را مرور کنید و به او کمک کنید فهرستی از چیزهایی که باید به خاطر بسپارد تهیه کند.
ساعات و روزهای مهمانی ها و جلسات را در تقویم یادداشت کنید. گاهی اوقات فهرستی از یادآورهای روزانه کمک می کند. آنچه را که از این فرآیند آموخته اید یادداشت کنید. لیست را روی آینه، یخچال یا دفترچه اش بچسبانید و به او یادآوری کنید که به آن نگاه کند!

بیشتر بخوانید  تغذیه کودک در زمان اسهال و استفراغ


4) آموزش یادگیری

راه های مختلفی وجود دارد که می توانید به فرزندتان یاد بدهید به جای فراموش کردن، به یاد بیاورد. این کار را از طریق نقش آفرینی، تمرین مثبت و الگوسازی به او آموزش دهید.


5) به فرزندتان بیاموزید که چک کند

قبل از خروج از خانه، کودک باید بایستد و از خود بپرسد: «آیا چیزی را فراموش کردم؟» جلوی در بایستید، تا ده بشمارید و مطمئن شوید که چیزی باقی مانده است. این کار را با وادار کردن کودک به دنبال بدن خود به پایان برسانید.


6) معاینه فیزیکی

به او بیاموزید که بدنش را از سر تا پا بررسی کند و به دنبال اشیای فراموش شده بگردد. کلاه، عینک، ژاکت، کیف، کتاب، دستکش، سفتی و غیره آورده ام؟


7) اطراف را بررسی کنید

به او نشان دهید که چگونه به دنبال وسایلش بگردد و ببینید آیا می تواند برخی از چیزهایش را که رها کرده است به صورت بصری نشان دهد یا خیر. به او بیاموزید که از آنچه می بیند به عنوان نشانه ای برای یادآوری چیزهای دیگر استفاده کند. به عنوان مثال، تماشای مشق شب روی تخته قبل از ترک کلاس به او یادآوری می کند که چه چیزی را برای شب به خانه ببرد.


بیماری آلزایمر کودکان


8) فهرستی تهیه کنید

فهرستی از چیزهایی که در آن روز به خاطر می آورید تهیه کنید و کودک را در جایی قرار دهید که به راحتی دیده شود تا بتواند چیزهایی را به خاطر بسپارد. تکه های کوچک لیبل برای این منظور مناسب هستند.

درمان فراموشی در کودکان


الف) درمان های غیر بالینی


1- استفاده از پیامدهای طبیعی

مؤثرترین راه برای به خاطر سپردن، به خاطر سپردن پیامدهای فراموشی است. بچه‌ها معمولاً خیلی چیزها را به خاطر نمی‌آورند زیرا والدینشان این کار را برایشان انجام می‌دهند: «ما نمی‌خواهیم جو راکت تنیس‌اش را از دست بدهد، بنابراین او را به خاطر او به یاد می‌آوریم. . چون اگر ببازد، باید موشک دیگری برایش بخریم. «از آنجایی که ما نمی‌خواهیم برای مدرسه کفش‌های کتانی بپوشیم، به ماری یادآوری می‌کنیم که وقتی به کلاس می‌رود، آن‌ها را با خود ببرد. اما این عادت مار یا جو را تغییر نمی دهد. اگر به آنها اجازه دهیم عواقب فراموشی را تجربه کنند، همه چیز درست می شود.


2- مواجهه کودک با مشکلات ایجاد شده

اگر کودک دستکش را فراموش کرد، بگذارید همینطور بماند. شاید نتواند آن روز بازی کند. به مدرسه نروید و آن را برای یک کودک کوتاه نکنید.


3- سخت شدن فراموشی برای کودک

در صورت امکان به او اجازه دهید شی فراموش شده را پیدا کند. او می تواند برای یافتن چیزهای گمشده تماس بگیرد یا در صورت لزوم به جایی برود که بتواند در کنار شما باشد)، اما به تنهایی تلاش های غیرضروری انجام ندهید.


4- استفاده از تصحیح بیش از حد

وقتی فرزندتان چیزی را فراموش کرد یا از دست داد، به او بگویید تکنیک های حافظه را چندین بار در حضور شما تمرین کند. اگر بن عادت دارد ناهار را فراموش کند، می‌توانید درست قبل از خروج از خانه به او یادآوری کنید، اما سپس او را مجبور کنید سه بار غذا را از یخچال خارج کند و در کیف مدرسه‌اش بگذارد. راحت باشید اگر سوزان کتش را در مدرسه رها کرد، او را مجبور کنید نقش جستجوگر بدن را بازی کند (مثلاً وانمود کنید که دوستی در مدرسه یا خانه در حال پخش فیلم است).

بیشتر بخوانید  راهنمای تهیه و نگهداری غذای کودک


5- فعلا خرید نکنید

فرزندتان را وادار کنید تا با انجام کارهای بیشتر در خانه هزینه آن را بپردازد. یا او را مجبور کنید حداقل بخشی از هزینه پس انداز یا کمک هزینه خود را بپردازد.


6- تلاش های طولانی مدت کودک را تحسین کنید

فرزندتان را به خاطر مسئولیتی که پذیرفته است تحسین کنید. تعداد روزهایی که چیزی گم شده یا گم شده است را پیگیری کنید. او را برای استفاده از تکنیک های یادآوری تحسین کنید. بر کارهای خیر تأکید کنید: «می دانی سه هفته است که ناهار را فراموش نکرده ای؟ این کار را ادامه دهید. شرط می بندم که می توانی رکورد را بشکنی.

باید بخوانید:


ب) درمان های بالینی

برای درمان و تشخیص فراموشی در کودکان با استفاده از روش های رفتاری و روان درمانی، کودک می تواند روش های مبارزه با فراموشی و تقویت حافظه را بیاموزد که به عنوان مثال، درمانگر نگرش صحیح و مشاهده بدی را به کودک آموزش می دهد. که برای کودک، آنگاه از کودک خواسته می شود که این رفتارها را به عنوان یک الگوی خاص انجام دهد که می تواند نقش اساسی در آموزش آگاهی و کاهش زوال عقل در کودکان مبتلا به زوال عقل ایفا کند.

اما در درمان این کودکان کارهای دیگر به صورت تخصصی انجام می شود و در این میان مهم ترین نکته این است که والدین از این گونه بیماری ها در کودک اطلاع داشته باشند تا در صورت مشاهده علائم در اولین فرصت بلافاصله واکنش نشان دهند و با روانشناسان و پزشکان مجرب مشورت کنید و آن را بهبود بخشید، زیرا اگر این بیماری تشخیص داده نشود، می تواند برای کودک بسیار خطرناک باشد و تأثیر بسیار منفی بر آینده او بگذارد.


درمان فراموشی

درمان فراموشی کودکان در طب سنتی

والدینی که می خواهند فرزندانشان حافظه و رشد بهتری داشته باشند، می توانند بعد از یک سال اول به وعده های غذایی فرزندانشان عسل طبیعی اضافه کنند. با توجه به اینکه افرادی که از اوایل کودکی عسل می خورند کمتر دچار پیری زودرس می شوند و عمر طولانی تری دارند، باید بدانید که عسل از فشار خون بالا، آرتروز، بی خوابی و افزایش مقاومت جلوگیری می کند، بدن بسیار مفید است.

زردچوبه ماده ای شناخته شده است که دارای خواص ضد التهابی است و یکی از بهترین موادی است که می توانید برای تقویت حافظه کودکان و کنترل زوال عقل به رژیم غذایی کودکان اضافه کنید. زردچوبه حاوی کورکومین است که به عملکرد بهتر مغز در مبارزه با التهاب بافت‌های مغز کمک می‌کند و آن‌ها را در برابر بیماری‌ها و پلاک‌های آلزایمر قوی‌تر و مقاوم‌تر می‌کند.
همچنین طب سنتی برای پیشگیری از فراموشی در کودکان و تقویت حافظه نکات زیر را توصیه می کند، اما برای پیشگیری از عوارض بهتر است قبل از مصرف با پزشک طب سنتی مشورت شود:

روزی 14 عدد بادام را یکی یکی بجوید مانند آدامس.
صبحانه: ارده و شیره، ارده و عسل، مربای سیب، مربای به.
هر روز از رایحه های گرم مانند گل رز، نرگس، مریم گلی و مشک استفاده کنید (البته این رایحه ها برای تابستان مناسب نیستند).
حداقل 20 دقیقه در روز خود را در معرض دود اسفند قرار دهید.
ترکیب عسل و زعفران در حال حاضر بهترین دارو برای بهبود عملکرد مغز است.
ترجیح دهید از سرماخوردگی به خصوص آب سرد و یخ اجتناب کنید.


دیدگاهتان را بنویسید