معرفی گل های ستاره ای
گل ستاره یا اشرفی از کلمه یونانی cosmos به معنی تزیین آمده است. این گل به سرعت و به راحتی رشد می کند. دارای برگ های سبز بریده و ساقه های نازک است گل های این گیاه در رنگ های مختلف زرد، نارنجی و قرمز است که رنگ های بلندی را نشان می دهد. گل های این گیاه نسبتاً بزرگ و دارای قطر پنج تا هشت سانتی متر است. این گل زیبا در بین پرندگان و پروانه ها نیز محبوب است. برگ های این گیاه نازک و در عین حال نرم است.
گیاه شناسی گل ستاره
گل ستاره ای گیاهی یک ساله است و انواع چند ساله آن نیز وجود دارد. گل های ستاره ای در بسیاری از باغ های تابستانی در رنگ ها و ارتفاع های مختلف یافت می شوند و جلوه ای زیبا و خاص به باغ ها می دهند. نگهداری از فضای کاشت آسان و آسان است. ارتفاع ساقه گل ستاره ای به 30 سانتی متر تا 1 متر می رسد. گل های ستاره ای رنگ های متنوعی دارند و در رنگ های قرمز، صورتی، سفید، بنفش و بنفش موجود هستند. گلبرگ های گل ستاره نازک و ظریف هستند. گل های ستاره ای برای چمنزارها یا حاشیه آنها مناسب هستند. شاخه های متعددی در نزدیکی ریشه این گیاه رشد می کند. یک نوع گل ستاره ای وجود دارد که دورگه است و زودتر از انواع دیگر گل های ستاره ای شکوفا می شود و گلدهی آن تا یخبندان ادامه دارد.
انواع گل های ستاره ای
بیش از 20 گونه از گل های ستاره ای وجود دارد که یک ساله و چند ساله هستند. دو گونه از گیاهان یک ساله وجود دارد که در ابتدا در ایالات متحده رشد کردند، به نامهای مینای مکزیکی و گل ستاره زرد. گل ستاره زرد کمی کوچکتر از گل مینای مکزیکی است.
شرایط نگهداری گل های ستاره ای
سیستم های راهنمایی:
اگرچه برخی از گونه های این گیاهان به خشکی مقاوم هستند، بهترین رشد زمانی رخ می دهد که آبیاری منظم باشد. البته باید توجه داشت که آبیاری باید زمانی انجام شود که سطح خاک خشک است، زیرا خاک مرطوب و رطوبت بیش از حد، باعث ایجاد بیماری های قارچی و پوسیدگی گیاه می شود.
خاک:
این گیاه در خاک های ضعیف به خوبی رشد می کند. تنها چیزی که باید در نظر داشت زهکشی مناسب خاک است تا گیاه خفه نشود. البته تغذیه مناسب خاک به رشد بهتر آن کمک می کند، اما افزایش بیش از حد مواد مغذی منجر به رشد بیش از حد گیاه می شود.
درجه حرارت:
اگرچه گل های ستاره ای می توانند گرما را تحمل کنند، اما باید توجه داشت که گرمای شدید به خصوص در تابستان به گیاه آسیب می زند، بنابراین باید در بعد از ظهر تابستان آن را در سایه نگهداری کرد. از طرفی سرمای شدید را تحمل نمی کند و اگر دما به صفر برسد می میرد.
سبک:
اگرچه می تواند سایه جزئی را تحمل کند، اما بهتر است برای رشد بهتر زیر نور خورشید بمانید.
نحوه کاشت گل ستاره ای
کاشت مستقیم بذر:
- این گیاه به راحتی از طریق بذر تکثیر می شود.
- بذرها را 6-4 هفته قبل از آخرین یخبندان بهاره در محیطی محافظت شده بکارید.
- اگر می خواهید بذرها را در فضای باز بکارید، معمولاً می توانید این کار را در اواسط بهار انجام دهید، زمانی که خاک به خوبی گرم شده است.
- عمق کاشت بذر کمتر از 0.5 سانتی متر و حدود 3 میلی متر است.
- بذرها را می توان در محیط های روشن مانند خاک برگ یا مخلوطی از پیت نارگیل + پرلیت یا محیط های روشن مشابه کاشت.
- دمای ایده آل 18-25 درجه سانتیگراد است و حدود 7-21 درجه سانتیگراد طول می کشد تا بذرها جوانه بزنند.
- در این فاصله بهتر است بذرها را با سمپاشی و سمپاشی آبیاری کنید تا در اثر فشار جریان آب حرکت نکنند.
- اما در زمان جوانه زدن بذرها و به دلیل مستعد بودن گیاهان جوان به بیماری های قارچی از سم پاشی خودداری کنید و طبق معمول به این گیاهان جوان آبیاری کنید.
- آنها حدود 60-50 روز پس از جوانه زنی گل می دهند.
زمان کاشت گل ستاره: اواخر زمستان و اوایل بهار بهترین زمان برای کاشت گل های ستاره ای است.
پرورش نهال:
- ظرف کشت را در دمای محیط بین 20 تا 24 درجه قرار دهید
- بعد از کاشت بذرها را با دست به آرامی روی سطح زمین فشار دهید.
- سپس روی بذرها آب بپاشید.بهتر است قبل از کاشت بذر، محیط کشت مرطوب شود.
- برای حفظ رطوبت، نایلون با رنگ روشن به محیط کشت اعمال می شود تا رطوبت خاک حفظ شود.
- معمولا بذرها در عرض 5 تا 10 روز شروع به جوانه زدن می کنند، پس از جوانه زدن پوشش آن را بردارید.
- گل ستاره خیلی سریع رشد می کند و بعد از اینکه به ارتفاع 6 تا 8 سانتی متر رسید، گیاهان را به گلدان های بزرگتر منتقل کنید. در این مدت، حفظ رطوبت خاک ضروری است.
مشاوره: برای طولانی شدن مدت گلدهی بهتر است گلهای پژمرده را به طور مرتب از گیاه جدا کنید. همچنین در اواسط فصل می توان با کوتاه کردن ساقه های خیلی بلند تا حدودی رشد ساقه های جانبی را تحریک کرد. این ساقه ها نیز گل می دهند و در دوره گلدهی گیاه به آن اضافه می شوند.
ویژگی های گل های ستاره ای
- گل ستاره (شاه اشرفی) با نام علمی «کیهان» از مکزیک و آمریکای مرکزی سرچشمه می گیرد.
- گل ستاره یک ساله و 60 تا 90 سانتی متر ارتفاع دارد. این گل آفتاب کامل را دوست دارد، اگرچه سایه جزئی را تحمل می کند، اما در آفتاب کامل بهتر رشد می کند.
- گل های این گیاه در رنگ های مختلف زرد، نارنجی و قرمز است که رنگ بلندی را نشان می دهد.
- گل های ستاره ای می توانند از بهار تا ابتدای فصل زمستان شکوفا شوند، بسته به گونه، ارتفاع گل های ستاره ای بین 30 تا 150 سانتی متر می رسد. از این گل می توان به عنوان تزیین دسته گل نیز استفاده کرد.
- بذر این گیاه هر ساله در پایه گیاه و فقط به رنگ سبز کاشته می شود، بنابراین با یک بار کاشت این گیاه می توان چندین سال این گیاه را در یک مکان داشت.
- گل های ستاره ای گل های زیبایی می دهند و برای لبه های باغ و فضای باز مناسب هستند. این گل ها پروانه ها و پرندگان کوچک را جذب می کنند.
- ستاره گیاهی در برابر گرما و بلایا مقاوم است و بنابراین قادر است در زمان خشکسالی رشد کند و در شرایط سخت در باغ های شهری و مزارع وحشی زنده بماند.
- با داشتن سطوح آفتابی در هر باغ، این گیاهان سازگار را می توان در گلدان یا روی زمین کاشت.
آفات و بیماری های گل ستاره
آفات رایج این گیاه شته ها هستند که به ویژه به سطوح جوان و جوانه های گل حمله می کنند که در این صورت باید از سموم دفع آفات استفاده شود. بیماری ها همچنین شامل سفیدک پودری، کپک خاکستری و سرطان ساقه هستند که همگی از بیماری های قارچی هستند. کاشت این گیاه در مکان هایی با نور کم و چندین بار خیس کردن برگ ها در زمان آبیاری احتمال ابتلا به این بیماری ها را افزایش می دهد.
هرس گل ستاره
برای طولانی شدن مدت گلدهی بهتر است گلهای پژمرده را به طور مرتب از گیاه جدا کنید. همچنین در اواسط فصل می توان با کوتاه کردن ساقه های خیلی بلند تا حدودی رشد ساقه های جانبی را تحریک کرد. این ساقه ها نیز گل می دهند و در دوره گلدهی گیاه به آن اضافه می شوند.
بیشتر بخوانید:
اصول کاشت و نگهداری آگلومراهای گل در خانه
رنگ دکمه راهنمای نگهداری و پرورش گل های زینتی دکمه ای شکل
اصول کاشت و تکثیر گیاه کالانهو