طرز تهیه حلیم گندم با کره محلی
حلیم گندم یک غذای سنتی ایرانی است که از گندم، گوشت، پیاز و ادویه جات تهیه میشود. این غذا معمولاً به عنوان صبحانه یا در ماه محرم یا در ماه رمضان به عنوان افطاری و سحری مصرف میشود.راز کش آمدن حلیم گندم در پخت خانگی، به عوامل مختلفی بستگی دارد که میتوان آنها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:
عوامل مربوط به مواد اولیه
نوع گندم: بهترین گندم برای تهیه حلیم گندم، گندم پوست کنده و نیم دانه است. گندم پوست کنده زودتر میپزد و گندم نیم دانه کش بیشتری دارد.
نوع گوشت: گوشت گوسفند، به ویژه دنده گوسفند، بهترین گوشت برای تهیه حلیم گندم است. گوشت گوسفند دارای چربی بیشتری است که باعث کش آمدن حلیم میشود.
آب: آب مورد استفاده برای پخت حلیم باید ولرم باشد. آب سرد باعث سفت شدن حلیم میشود و آب جوش باعث میشود حلیم به سرعت بجوشد و کش نیاید.
عوامل مربوط به روش پخت
مدت زمان پخت: حلیم باید به مدت طولانی و با حرارت ملایم پخته شود تا گندم کاملاً پخته شود و حلیم کش بیاید.
هم زدن مداوم: حلیم را باید در حین پخت به طور مداوم هم بزنید تا به ته نگیرد و یکدست شود.
کوبیدن حلیم: پس از پختن حلیم، آن را باید با گوشت کوب برقی یا دستی بکوبید تا کاملاً یکدست شود. هرچه حلیم بیشتر کوبیده شود، کش بیشتری خواهد داشت.
در اینجا چند نکته برای کش آمدن بیشتر حلیم گندم در پخت خانگی آورده شده است:
از گندم پوست کنده و نیم دانه استفاده کنید.
گوشت گوسفند، به ویژه دنده گوسفند، استفاده کنید.
آب مورد استفاده را ولرم کنید.
حلیم را به مدت طولانی و با حرارت ملایم بپزید.
حلیم را در حین پخت به طور مداوم هم بزنید.
حلیم را پس از پختن با گوشت کوب بکوبید.
نوش جان!