مرغ مجلسی یک غذای ایرانی است که معمولاً برای مهمانی ها و مراسم رسمی تهیه می شود. این غذا از یک مرغ کامل، زعفران، پیاز، رب گوجه فرنگی، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه تهیه می شود. مرغ مجلسی معمولاً با برنج و سبزیجات سرو می شود.
اولین نکته این است که حتماً از مرغ تازه استفاده کنید. مرغ تازه، آب میان بافتی بیشتری دارد و در نتیجه مرغ پخته شده، خشک و سفت نمیشود.
دومین نکته این است که مرغ را فقط در حدی تفت دهید که سطح آن طلایی شود. اگر مرغ را زیاد تفت دهید، آب میان بافتی آن از دست میرود و مرغ خشک میشود.
سومین نکته این است که پیاز داغ درست نکنید. پیاز داغ باعث میشود سس مرغ تیره و کدر شود. در عوض، پیاز خام را به صورت ورقهای خرد کنید و روی مرغ بچینید. آب پیاز به خورد مرغ میرود و باعث میشود سس مرغ صاف و یکدست شود.
چهارمین نکته این است که به مرغ آب زیادی اضافه نکنید. خود مرغ و پیاز آب زیادی میدهند. فقط مقداری آب به اندازهای که مرغ را بپوشاند، اضافه کنید.
پنجمین نکته این است که مرغ را به مدت حداقل ۴ ساعت بپزید. در این مدت، مرغ کاملاً پخته میشود و آب میان بافتی آن حفظ میشود.
ششمین نکته این است که به سس مرغ، ادویههای مختلفی اضافه کنید. من از فلفل سیاه، زردچوبه، آبلیمو، رزماری، برگ بو، سیر و فلفل دلمهای استفاده میکنم. این ادویهها باعث میشوند مرغ طعم و عطر بهتری داشته باشد.
در نهایت، وقتی مرغ را تفت میدهید، در تابه را نیمه باز بگذارید تا آب مرغ سریع تبخیر نشود.
مرغ مجلسی خوشمزه شبیه رستوران به دلیل رعایت نکات زیر است:
* استفاده از مرغ تازه
* تفت دادن مرغ به اندازهای که سطح آن طلایی شود
* استفاده نکردن از پیاز داغ
* اضافه کردن مقدار کمی آب به مرغ
* پختن مرغ به مدت حداقل ۴ ساعت
* اضافه کردن ادویههای مختلف به سس مرغ
* نیمه باز گذاشتن در تابه هنگام تفت دادن مرغ
نوش جان!