طرز تهیه چای خوشمزه
از چای نیمه اصل و نیمه صنعتی استفاده کنید.
توجه داشته باشید که رنگ چای اصل بسیار روشن است و عطر آن به اندازه نوع صنعتی آن نیست پس بهتر است از نصف چای اصل و نیمی از چای صنعتی استفاده کنید تا چای مفید و خوش طعمی داشته باشید.
قبل از دم کردن چای، یک بار آن را با آب سرد بشویید. قبل از دم کردن چای، یک بار آن را با آب سرد بشویید تا رنگ بهتری بگیرد. برای کتری هم بهتر است همین کار را انجام دهید. (نیازی نیست چای را دم بکشید، فقط آن را بشویید).
فقط 2 سوم کتری باید بجوشد توجه داشته باشید که فقط 2 سوم کتری را باید با آب جوش پر کنید. شما چای را درست کنید مانند برنج، برای پختن بخار آن باید بالای چای فضای خالی داشته باشید.
باید بخوانید:
روی کتری را بپوشانید تا سریع چای درست شود. بهتر است یک دسته یا یک دستمال ضخیم روی قوری بگذارید تا چای شما سریعتر دم بکشد و زیباتر شود. دارچین و هل را در قوری یا سماور بریزید.
اگر می خواهید از هل یا دارچین استفاده کنید، بهتر است آن ها را در قوری یا سماور بریزید و سپس با همان آب معطر چای درست کنید. افزودن این مواد به چای باعث کدر شدن رنگ چای می شود.
نگهداری چای دم کرده
برای نگهداری بیشتر چای دم کرده، تفاله آن را از چای خارج کرده و چای را بدون تفاله در قوری برگردانید.
اگر چای جوشید چه باید کرد؟
اگر چای بیش از حد پخت یا به نقطه جوش رسید، می توانید با اضافه کردن 2 حبه قند از بد مزه شدن و جوشیدن آن جلوگیری کنید.
چای داغ در لیوان
قبل از ریختن چای، مقداری آب جوش داخل فنجان بریزید تا بعد از ریختن، فنجان چای گرم بماند.
تهیه چای دورنگ برای مراسم عروسی و خواستگاری
چای دورنگ جنبه تزیینی دارد و معمولا در مجالس عروسی، خواستگاری، عقد، حنابندان و یا سایر مراسم خوش شانس ایرانی استفاده می شود. برای تهیه چای دورنگ کافی است کمی آب جوش و شکر را مخلوط کرده و محلول را اشباع کنید، یعنی آن را شیرین کنید تا شکر در محلول حل شود (از شیرینی هم می توان استفاده کرد).
چای را در قوری جداگانه دم کنید. ماءالشعیر را در لیوانی بریزید و به آرامی چای را اضافه کنید در این صورت چای روی آبجو قرار می گیرد.