راز خوشمزگی خورش به آلوی اصیل اصفهان رو یاد بگیر! | طرز تهیه خورش به آلو +ویدئو


 

خورش به آلو یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در استان‌های اصفهان، فارس و خراسان جنوبی بیشتر تهیه می‌شود. این خورش با گوشت، به، آلو، رب انار، رب گوجه، زعفران و ادویه‌های مختلف درست می‌شود و طعمی ملس و ترش‌مزه دارد.

با توجه به اینکه این خورش در استان‌های اصفهان، فارس و خراسان جنوبی بیشتر تهیه می‌شود، می‌توان گفت که این خورش اصالتاً متعلق به این استان‌ها است. البته این خورش در سایر استان‌های ایران نیز تهیه می‌شود، اما در این استان‌ها بیشتر تهیه می‌شود.

مواد لازم:

* گوشت گوسفندی: ۴۰۰ گرم

* پیاز: ۲ عدد

* به: ۲ عدد

* آلو: ۱ پیمانه

* رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوری

* رب انار: نصف پیمانه

* ادویه‌ها (نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین): به میزان لازم

* زعفران: ۲ قاشق غذاخوری

* شیره انگور یا خرما یا شکر: ۲ قاشق غذاخوری (به دلخواه)

* گردو: ۵ عدد (به دلخواه)

طرز تهیه:

1. گوشت رو با پیاز خرد شده و ادویه‌ها تفت بدین تا رنگش تغییر کنه.

2. به رو پوست بگیرین و به صورت خلالی خرد کنین و تفت بدین.

3. آلو رو بشورین و به خورشت اضافه کنین.

4. رب گوجه و رب انار رو با هم مخلوط کنین و به خورشت اضافه کنین.

5. مقداری آب جوش به خورشت اضافه کنین و بذارین روی حرارت ملایم جا بیافته.

6. در نیم ساعت آخر پخت، زعفران و شیره انگور یا خرما یا شکر رو اضافه کنین.

7. در صورت تمایل، گردو رو هم اضافه کنین.

نکات:

* این خورشت به صورت ملس سرو میشه، اما طعم نهاییش سلیقه‌ای هست. اگه دوست دارین ترش باشه، شکر یا شیره انگور رو حذف کنین یا مقدار کمتری استفاده کنین.

بیشتر بخوانید  حضور میهمانان داخلی و خارجی در مراسم تحلیف

* اگه از آلو بخارا استفاده می‌کنین، مثل من نیم ساعت اخر اضافه کنین تا وا نره. اگه آلو نوع دیرپزی هست، زودتر اضافه کنین.

* اگه رب انار دوست ندارین، می‌تونین فقط با رب گوجه بپزین.

* بهتره به رو با پوست خرد کنین تا داخل خورشت وا نره.

دیدگاهتان را بنویسید