راز خوش‌طعم‌کردن غذاهای اصیل ایرانی


به فکر یک شام خوشمزه برای مهمانی یا دورهمی خود هستید؟ خب چی بهتر از یک خورشت قیمه خوشمزه و لذیذ. در این مطلب، دستور پخت انواع خورش قیمه را با تمام نکات و فوت و فن‌های لازم به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید این خورشت خوش‌رنگ و خوش‌طعم را به سادگی در خانه تهیه کرده و یک شام به یاد ماندنی برای مهمانان و اعضای خانواده مهیا کنید.

طرز تهیه خورشت قیمه با سیب زمینی

به‌طور معمول اکثر ایرانی‌ها خورش قیمه را همراه با سیب زمینی می‌پزند چون باب طبع همه است. در ادامه به شما فوت فن‌های طرز تهیه قیمه را آموزش می‌دهیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر):

  • گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
  • لپه: ۱ پیمانه
  • پیاز: ۲ تا ۳ عدد بزرگ
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
  • زعفران دم‌کرده: به میزان لازم
  • لیمو عمانی: ۳ عدد
  • پرک لیمو عمانی: ۲ قاشق غذاخوری
  • گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
  • پودر هل: نوک قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین: ۱ عدد
  • زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه، پودر دارچین و نمک: به میزان لازم

برای تهیه‌ی خورشت قیمه با سیب زمینی به‌تریتب، مراحل زیر را طی کنید:

  1. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و نیمی از آن را با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید تا نرم شود. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. ادویه‌هایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، پودر و چوب دارچین را به گوشت افزوده و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود. در ادامه، آب جوش به قابلمه اضافه کرده و گوشت را به مدت ۲ تا ۳ ساعت با حرارت ملایم بپزید. (توجه: مقدار پودر دارچین و فلفل سیاه را کم در نظر بگیرید تا رنگ خورشت تیره نشود.)
  2. لپه را از شب قبل خیس کرده و سپس با روغن و نمک تفت دهید. لپه تفت داده شده را در ظرفی جداگانه با آب تازه پخته تا کاملا نرم شود.
  3. مابقی پیاز خرد شده را با روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  4. در حین پخت گوشت، لیمو عمانی سوراخ شده را همراه مقداری زعفران دم کرده به خورشت اضافه کنید. (توجه: برای گرفتن تلخی لیمو عمانی، آن‌ها را قبل از استفاده در آب جوش خیس کنید.)
  5. پس از پخت کامل گوشت، چوب دارچین را از خورشت خارج کرده و لپه پخته شده، رب و پیاز تفت داده شده را به آن اضافه کنید. مواد را با هم مخلوط کرده و در صورت نیاز آب جوش اضافه کنید تا به غلظت دلخواه برسد. سپس خورشت را با حرارت کم جا بیندازید تا روغن بیندازد.
  6. پس از روغن انداختن خورشت، پرک لیمو عمانی، پودر هل، گلاب و باقی مانده زعفران را به آن اضافه کرده و نمک غذا را تنظیم کنید. به مدت ۲۰ دقیقه به خورشت زمان دهید تا جا بیفتد و طعم‌ها به خوبی با هم ترکیب شوند.
  7. خورشت قیمه جا افتاده را همراه با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.
بیشتر بخوانید  دعوت از داوطلبان عضویت در هیئت مدیره بیمه سینا(سهامی عام)

طرز تهیه قیمه بادمجان مجلسی

قیمه بادمجان، ترکیبی بی‌نظیر از طعم لذیذ گوشت، عطر دل‌انگیز ادویه‌ها و لطافت بادمجان است که آن را به یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی تبدیل کرده است. در این دستورالعمل، شما را با طرز تهیه قیمه بادمجون آشنا خواهیم کرد.

مواد لازم (برای ۴ نفر):

  • گوشت قرمز: ۳۰۰ گرم
  • لپه: نصف پیمانه
  • بادمجان قلمی: ۳ عد
  • غوره: نصف پیمانه
  • گوجه فرنگی: ۲ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه پوره شده: ۲ عدد
  • آبغوره: به میزان لازم
  • زردچوبه، ادویه‌ی گوشت، پودر و چوب دارچین، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

برای درست کردن یک خورشت قیمه بادمجان خوشمزه به‌ترتیب زیر عمل کنید:

  1. پیازها را ریز خرد کرده و نیمی از آن‌ها را با روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را اضافه کرده و به‌مدت ۵ دقیقه همراه با ادویه‌ها (به جز نمک) تفت دهید.
  2. بعد از تفت دادن گوشت، تا‌جایی که روی گوشت‌ها پوشانده شود، آب جوش اضافه کنید. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید گوشت به‌مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد تا نرم شود.
  3. مابقی پیاز را در روغن تفت داده و سپس رب گوجه فرنگی، گوجه پوره شده و زردچوبه را اضافه کنید. اجازه دهید تا آب اضافی آن تبخیر شود.
  4. لپه‌ها را (که از قبل خیسانده‌اید) در قابلمه جداگانه با آب بپزید تا نرم شود. سپس لپه‌ها را آبکش کرده و کنار بگذارید.
  5. گوشت پخته شده، لپه پخته شده و سس گوجه را با هم مخلوط کنید و اجازه دهید مواد به مدت ۱۵ دقیقه با هم بجوشند. سپس نمک و آبغوره را اضافه کنید.
  6. بادمجان‌ها را پوست کنده و بعد از آنکه حسابی روی آن‌ها نمک زدین بگذارید حدود ۳۰ دقیقه داخل یک ظرف بماند تا تلخی آن‌ها گرفته شود. سپس بادمجان‌ها را شسته، خشک کرده و سرخ کنید.
  7. در تابه‌ای جداگانه، رب گوجه فرنگی را تفت داده و با آبغوره، نمک، فلفل و کمی آب سس درست کنید. بادمجان‌های سرخ شده، گوجه فرنگی و غوره را به این سس اضافه کرده و بپزید.
  8. در آخر خورش قیمه بادمجان را همراه با بادمجان‌های پخته شده سرو کنید.

طرز تهیه قیمه مجلسی با به

خورش قیمه با به، ترکیبی بی‌نظیر از طعم لذیذ گوشت، عطر دلنشین ادویه‌ها و شیرینی ملایم به است که آن را به یکی از محبوب‌ترین خورش‌های ایرانی تبدیل کرده است. این خورش که اغلب در فصل پاییز و زمستان تهیه می‌شود، هم به‌عنوان یک غذای مجلسی برای مهمانی‌های مهم و هم برای دورهمی‌های خانوادگی ایده آل است. در ادامه طرز تهیه قیمه مجلسی با به را به شما آموزش می دهیم.

بیشتر بخوانید  واکنش رسمی اردن بعد از گزارش‌ها دربارهٔ کمک نظامی به تل‌آویو

مواد لازم (برای ۴ نفر):

  • گوشت خورشتی: ۲۰۰ گرم
  • لپه: ۱ پیمانه
  • به: ۲ عدد بزرگ
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده: به میزان لازم
  • کره: ۴۰ گرم
  • لیمو ترش: ۲ عدد
  • زردچوبه، ادویه‌ی گوشت، دارچین، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم

در ادامه مراحل زیر را برای درست کردن این قیمه‌ی خوشمزه طی کنید.

  1. لپه را که از شب قبل خیس کرده‌اید در قابلمه با آب بپزید تا نرم شود.
  2. پیاز را ریز خرد کرده و با روغن در تابه تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. ادویه‌های گوشت، زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده و تفت دهید.
  3. به گوشت تفت داده شده، آب جوش اضافه کنید تا جایی‌که روی گوشت را بگیرد. سپس چوب دارچین را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت ۱ تا ۱.۵ ساعت بپزد تا گوشت نرم شود.
  4. در این فاصله، به‌ها را پوست کنده و به صورت حلقه‌ای برش بزنید. در تابه جداگانه، کره را آب کرده و برش‌های به را به همراه مقداری دارچین تفت دهید تا کمی نرم شوند.
  5. در تابه‌ای که گوشت تفت داده شده، رب گوجه فرنگی را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  6. لپه پخته شده، سس گوجه و به‌های تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید. نمک، زعفران دم کرده و آب لیمو ترش را نیز به مخلوط اضافه کرده و اجازه دهید مواد به مدت ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت با هم بپزند تا به‌ها طعم خورشت را به خود بگیرند و خورش جا بیفتد.

طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ

خیلی از مردم ترجیح می‌دهند که خورشت قیمه را با مرغ بپزند، اگر شما هم خورشت قیمه با مرغ را بیشتر می‌پسندید، در ادامه همراه با ما باشید تا دستورالعمل این مدل قیمه را هم به شما آموزش دهیم.

مواد لازم (برای ۴ نفر):

  • سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
  • لپه: یک پیمانه
  • پیاز: ۲ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی: ۲ عدد
  • زعفران دم کرده: به مقدار دلخواه
  • نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر دارچین: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم
  • سیب زمینی: برای سرخ کردن (اختیاری)

طرز تهیه:

  1. لپه را که از شب قبل خیس کرده‌اید را آبکش کنید.
  2. پیاز را ریز خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سینه مرغ را به صورت مکعبی خرد کرده و همراه با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
  3. زردچوبه، فلفل سیاه و لپه آبکش شده را به گوشت و پیاز اضافه کنید و به‌مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
  4. رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  5. سپس آب جوش، نمک و مابقی ادویه‌ها را اضافه کرده و قابلمه را به مدت ۲ تا ۳ ساعت روی حرارت ملایم قرار دهید تا خورشت بپزد.
  6. حدود ۳۰ دقیقه قبل از پایان پخت خورشت، لیمو عمانی و زعفران دم کرده را اضافه کنید.
  7. سیب زمینی‌ها را به‌صورت خلالی خرد کرده و در روغن فراوان سرخ کنید.
  8. در نهایت خورشت آماده را در ظرف مورد نظر ریخته و با سیب زمینی سرخ شده تزیین کنید.
بیشتر بخوانید  موضع سخنگوی پنتاگون درباره مذاکرات وین

نکات طلایی برای تهیه یک خورش قیمه مجلسی و خوش طعم

برای اینکه خورشت قیمه‌ای خوشمزه و همه‌چیز تمام درست کنید، جوری‌که همه عاشق آن شوند، فقط باید چندتا نکته را رعایت کنید که در ادامه به شما می‌گوییم.

  • خوش‌رنگ شدن خورشت: برای اینکه خورشت قیمه شما رنگ طلایی و جذابی داشته باشد، حتماً رب گوجه فرنگی و زردچوبه را به‌خوبی تفت دهید. افزودن مقداری گوجه فرنگی رنده شده نیز به غلظت و خوش رنگ شدن خورشت کمک می‌کند.
  • لعابدار شدن خورشت: برای لعابدار شدن خورشت، می‌توانید از آب قلم استفاده کنید. همچنین، اضافه کردن سیب زمینی به خورشت هم باعث رقیق شدن سس و لعابدار شدن آن می‌شود. در صورت دلخواه می‌توانید قبل از سرو خورشت، سیب زمینی را از آن جدا کنید.
  • خوش عطر و طعم شدن خورشت: استفاده از چوب دارچین، زعفران دم کرده و پودر زنجبیل به خورش قیمه‌ی شما عطر و طعم بی‌نظیری می‌بخشد.
  • روغن انداختن خورشت: برای اینکه خورشت قیمه شما روغن بیندازد، می‌توانید چند قطعه یخ کوچک به آن اضافه کنید.
  • گرفتن تلخی لیمو عمانی: یکی از دلایل تلخ شدن خورش قیمه، تلخی لیمو عمانی است. برای رفع این مشکل، قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت، آن را در آب گرم بخیسانید و هسته‌های آن را خارج کنید. همچنین می‌توانید از بخش‌های داخلی لیمو به جای لیموی کامل استفاده کنید.
  • رفع تلخی خورشت: درصورتی‌هم که خورشتتان تلخ شده است، یک سیب زمینی یا کمی شکر و یا یک حبه قند به خورشت خود بیفزایید تا تلخی آن گرفته شود.
  • پخت بهتر لپه: برای اینکه لپه‌ها زودتر پخته شوند و نفخ آن‌ها گرفته شود، می‌توانید آن‌ها را از شب قبل خیس کنید.
  • تفت دادن ادویه‌ها: قبل از اضافه کردن ادویه‌ها به خورش، آن‌ها را به همراه روغن تفت دهید تا عطر و طعم آن‌ها بهتر آزاد شود.

در نهایت؛ با رعایت نکات و دستور پخت‌های ارائه شده، می‌توانید خورش قیمه‌ای خوشمزه و با عطر و بوی بی‌نظیر آماده کنید که هر سلیقه‌ای را راضی خواهد کرد. امیدواریم از تهیه و سرو این خورشت دلپذیر در کنار خانواده و دوستان لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید