گز خانگی نوعی گز است که در خانه تهیه میشود. این گز با استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت تهیه میشود و طعم و کیفیت آن به مراتب بهتر از گزهای صنعتی است.
گز خانگی معمولاً به صورت لقمهای یا رولتی تهیه میشود. برای تهیه گز خانگی باید از سفیده تخم مرغ، شکر، گلوکز، گلاب و هل استفاده کرد.
گز یک شیرینی سنتی ایرانی است که اصالت آن به شهر اصفهان برمیگردد. این شیرینی از سفیده تخم مرغ، شکر، گلوکز، گلاب و هل تهیه میشود. نوقا نیز یک شیرینی سنتی ایرانی است که از شکر، گلاب، هل و مغزهای مختلف تهیه میشود.
در دستوری که در این پست ارائه شده است، از سفیده تخم مرغ، شکر، گلوکز، گلاب، هل و مغزهای مختلف استفاده شده است. بنابراین، این شیرینی میتواند هم گز باشد و هم نوقا.
با توجه به اینکه گز اصالتاً اصفهانی است و در این دستور از گلاب استفاده شده است، میتوان گفت که این شیرینی بیشتر به گز شباهت دارد. البته، با توجه به اینکه از مغزهای مختلف نیز در این دستور استفاده شده است، میتوان آن را نوقا نیز نامید.
به هر حال، این شیرینی بسیار خوشمزه است و با این دستور بسیار راحت و آسان میتوان آن را تهیه کرد. توصیه میکنم حتماً این دستور را امتحان کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات مهم:
* برای تهیه این شیرینی، سفیده تخم مرغ باید کاملاً تمیز و خشک باشد تا سفیده فرم بگیرد و از طرف نریزد.
* شهد باید کاملاً غلیظ شود و حتماً بین دو انگشت تست کنید تا مطمئن شوید که حاضر است. اگر شهد شل باشد، گز شما شل میشود.
* شهد را داغ داغ به سفیده اضافه کنید تا سفیده خام نماند.
* سفیده و شهد را خوب با همزن بزنید تا کاملاً سفت شوند و از قاشق نیفتند.
* موقع درست کردن شهد، دور ظرف را چند بار با دستمال خیس یا قلموی خیس بکشید تا ذرات شکر دور ظرف نمونه و حل شوند. شعله نیز باید ملایم باشد.
* قالب را بیست در بیست بردارید تا ضخامت گز زیاد نشود.
* حتماً گز را قبل از برش، چهار پنج ساعت در یخچال استراحت دهید.