رئیس سازمان سنجش: سیستم پذیرش دانشجو لازم نیست انحصاری باشد



به گزارش روز شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، صد و پنجاه و دومین جلسه شورای اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

ابراهیم هدایی ، رئیس سازمان آموزش عالی و سنجش کشور در این نشست گفت: “ما با تنوع پذیرش دانشجو موافقیم و معتقدیم که سیستم پذیرش نباید انحصاری باشد ، اما مشکل این است که دانشگاه دانشجو می پذیرد. در چهار زمینه خاص پزشکی به مدت چهار سال “من آموزش مناسب را دیده ام.

وی ادامه داد: اما در ابتدای پذیرش در رشته پزشکی فقط 10 درصد واحدهایی که لیسانس را گذرانده اند برابر می شوند و قبول می شوند. از این نظر ، ایجاد تعامل و هماهنگی بین وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی ضروری است تا این مصوبه به نتایج خوبی برسد.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد: اگر وزارت بهداشت با این مصوبه جدید و ماده 8 و بندهای آن مخالفت کند ، تلاش ها بی نتیجه می ماند.

موفقیت بین رشته ای در پزشکی و بهداشت

سعیدرضا عاملی ، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، درباره اعلام قطعنامه ممنوعیت پذیرش در مناطق خارج از دوره کارشناسی ارشد گفت: همچنین نتایج و نتایج خوبی دارد. وی افزود: همچنین دیده می شود که در زمینه پزشکی و بهداشت بین رشته ها موفقیت کسب کرده است. یکی از نمونه های ایجاد ظرفیت برای تعامل بین رشته ها ، امکان انتقال از رشته های مختلف در دوره کارشناسی به مقطع کارشناسی ارشد است. ترکیب رشته های کارشناسی و کارشناسی ارشد در علوم انسانی و اجتماعی بسیار خوب است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: شورای ارزیابی باید از چنین محدودیت های بین رشته ای جلوگیری کند. تمام محدودیت های رشته برای گذار از لیسانس به کارشناسی ارشد مناسب نیست.

وی افزود: پیوند بین رشته ها از ارزش بالایی برخوردار است و مطلوب تر آن است كه وزارت علوم و شخص وزیر در مصاحبه ای صریحاً تصدیق كنند كه این تصمیم برای بازگرداندن آرامش در جامعه دانشگاهی اشتباه است.

در بخشی از این جلسه ، ارزیابی و پذیرش در مقطع کارشناسی رشته های پزشکی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ماده 8 قانون ارزیابی و پذیرش دانشجو پیش بینی کرده است. حداقل 30٪ از ظرفیت پذیرش پزشکی در هر سال توسط فارغ التحصیلان پذیرفته می شود.

بیشتر بخوانید  حقایقی درباره شخصیت که از دانستن آن‌ها متعجب خواهید شد

در تبصره 1 این مقاله آمده است: وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی موظف است به گونه ای برنامه ریزی کند که حداقل 30٪ ظرفیت رشته های داروسازی و دندانپزشکی از 1402 به بعد در بین فارغ التحصیلان پذیرفته شود.

همچنین ، تبصره 2 این ماده تأکید می کند: وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی موظف است حداکثر ظرف مدت سه ماه و پس از تأیید هیئت سنجش دانشجو ، مقررات پذیرش مناسب را در رشته های مختلف ، به ویژه علوم پایه کارشناسی ، تنظیم کند. پذیرایی آموزش تحصیلات تکمیلی برای اجرای برنامه جامع علمی کشور توسط کمیته راهبری تصویب می شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره این مصوبه گفت: باید مقاله ای به مصوبه ارزیابی و پذیرش اضافه شود تا مناطق غیررقابتی ، داوطلب بتواند بدون کنکور به این مناطق وارد شود و برای ثبت نام در دانشگاه اقدام کند. بدون امتحان

عامل همچنین به ماده 8 قطعنامه ارزیابی و پذیرش اشاره کرد: اگر تبصره ماده 8 با ماده 8 خود ادغام شود ، برخی نگرانی ها در مورد پذیرش دانشجوی پزشکی با مدرک لیسانس از 1402 برطرف می شود. در تبصره 2 همچنین باید تأکید شود که پذیرش از رشته های علوم پایه و رشته های مرتبط با پزشکی امکان پذیر است. پذیرش مدرک کارشناسی 30٪ و موضوع توسعه ظرفیت پزشکی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد تا استراتژی ها و رویکردها در آینده مضر نباشند.

وی ادامه داد: برای توسعه ظرفیت گیرنده های پزشکی باید تدابیری اندیشیده شود ، زیرا در این زمینه با چالشی روبرو هستیم. برای این منظور ، وزارت بهداشت باید طرحی را برای توسعه و افزایش ظرفیت رشته های پزشکی در قالب یک آیین نامه پیشنهاد و ارائه دهد.

انعطاف پذیری در تغییر ظرفیت برای مصرف سالانه

منصور گلمی وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری نیز در این باره گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی قصد ندارد مصوبه ای داشته باشد كه وزارتخانه ها با آن موافق نباشند. به نظر می رسد انعطاف پذیری در این قطعنامه وجود دارد. ظرفیت نباید یک سال کمتر و یک سال بیشتر باشد. این انعطاف پذیری هنگام تغییر ظرفیت سالانه باید در نظر گرفته شود. از طرف دیگر ، رشته هایی که می توانند وارد دارو شوند باید توسط وزارت بهداشت محاسبه شوند. در این زمینه باید مقررات و سیاست هایی نوشته شود تا در روند پذیرش دانشجو دچار مشکل نشویم.

بیشتر بخوانید  کواکبیان: هیچ کس نباید خشونت را راه حل بداند

ضعف شدید در داده های اساسی علمی

محمود نیلی احمدآبادی ، رئیس دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: “با پذیرش رشته پزشکی ، شرایطی وجود دارد که راه حل پیشنهادی برای حل بحران و چالش موجود نیست.” مسیر پذیرش در این رشته از مقطع کارشناسی باید به گونه ای باشد که بیشتر به علوم پایه توجه شود.

به گفته رئیس دانشگاه تهران ، در آینده با ضعف های جدی در سهم علوم پایه روبرو خواهیم شد. یکی از دلایلی که می گوییم دانشجویان باید از طریق دوره های علوم پایه و دوره های کارشناسی در این علوم جذب شوند ، ارزیابی این دوره ها است. کسانی که در علوم پایه قوی هستند و وارد رشته پزشکی می شوند ، می توانند در این زمینه و در حوزه پزشکی تغییراتی ایجاد کنند.

نیلی افزود: از این منظر ، دو هدف باید در نظر گرفته شود. نخست تقویت و توسعه علوم پایه با حضور استعدادهای برتر و دوم توسعه دانش در علوم پزشکی با ورود کسانی که تسلط و دانش بیشتری در علوم پایه جمع کرده اند. همچنین از روسای دانشگاه های علوم پزشکی س askال کنید و تعامل ایجاد کنید.

محمدرضا محبرزفولی ، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در سخنرانی در این نشست گفت: “ما مقدمه ای برای رویکرد ذهنیت ارائه نداده ایم.” به همین دلیل ، کسانی که روی صحنه هستند با هر تغییری مخالف هستند. کشور ما در آخرین رتبه های کشورها برای پذیرش مدرک کارشناسی پزشکی است. اگر این راه بسته شود و به سیاستمداران اجازه داده نشود که به موقع تصمیمات درست بگیرند ، در آینده با ورود پزشکان خارجی به کشور روبرو خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه های بزرگ کشور در اوایل دهه 70 سه برابر دانشجو پذیرفتند ، گفت: با توجه به افزایش امکانات در کشور نسبت به قبل ، از جمله دانشگاه ها ، اساتید ، تخت بیمارستان ، تجهیزات و موارد دیگر. n. ، انتظار می رود که پذیرش فعلی دانشجویان در رشته های پزشکی تغییر یابد تا زمینه ورود جوانان با استعداد به این رشته ها فراهم شود.

شرایط پذیرش حداکثر 30٪ دانشجویان پزشکی غیرممکن است

علی اکبر هاگدوست ، معاون آموزشی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای رفع آسیب های احتمالی به یک بسته جامع نیاز است. پیشنهاد ما این است که پذیرش درجه لیسانس از طریق بررسی بسته گسترده و توضیح در مورد شرایط کارشناسی در پزشکی انجام شود.

بیشتر بخوانید  دامپزشکی فردیس مجوز صادرات 7000 قطعه ماهی زینتی را صادر کرده است

وی افزود: مدیریت این مشکل در انگلستان و ژاپن دهه ها به طول انجامیده است و در حال حاضر لیسانس پزشکی نیز وجود دارد. اما اگرچه 70 درصد دانشگاه های علوم پزشکی آنها پذیرش دانشجو دارند ، اما رسیدن به 10 درصد دانشجویان سه دهه طول کشید.

هاگداست تاکید کرد: دانشگاه ها نباید مجبور به پر کردن این سهمیه شوند. دسترسی به مدرک لیسانس می تواند یک گزینه دفاعی باشد. علاوه بر پذیرش لیسانس ، باید مداخلات دیگری نیز انجام شود. پذیرش 30٪ الزام در سال اول اجرای مصوبه غیرممکن است.

انجام اولین عملیات رباتیک در ایران

در بخشی از این جلسه حسن گوجی پور معاون نظارت بر علوم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از اولین عمل جراحی رباتیک در ایران ارائه داد و گفت: در روز چهارشنبه 2 ژوئیه 1400 اولین عملیات رباتیک توسط Round در ایران با استفاده از یک ربات طبیعی روی سگ از فاصله 7 کیلومتری در بستر شبکه اول همراه انجام شد. توسعه جراح ربات از سال 1992 در دستور کار قرار گرفت و اکنون نمونه ای از این ربات در بیمارستان های امام خمینی ، شریعت و سینا نصب شده است.

وی افزود: اگر ایران این روش جراحی را وارد مرحله تجارت کند ، پس از ایالات متحده دومین کشوری است که از آن در شبکه تجارت استفاده می کند. در اوایل ماه جولای ، یک سگ ربات تحت عمل جراحی قرار گرفت. جراحی رباتیک دارای مزایایی است که بر تعدادی از محدودیت های جراحی غلبه می کند ، از جمله ایجاد حداقل آسیب به بدن بیمار ، کنترل از راه دور ، برگشت پذیری ، کاهش خستگی و خطاها و فیلتر کردن ارتعاشات بازوی جراح.

به گفته قدسی پور ، این عمل ترکیبی از دارو ، رباتیک و فناوری های مدرن و پرسرعت است. به عنوان مثال ، اگر قرار است در بدن بیمار یک برش 15 سانتی متری برای جراحی ایجاد شود ، فقط سه سوراخ 1 سانتی متری ایجاد می شود و این ربات ها توسط جراح در محل عمل کنترل می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید