دیوار آتشین اینترنت ایران را محاصره می کند؟


در سال 1400 خبر قرارداد 25 ساله ایران و چین به حاشیه رانده شد. توافقی که جزئیات آن همچنان محرمانه است. تا به امروز گمانه زنی های غیررسمی در مورد همکاری ایران و چین در صحنه وجود دارد فن آوری مطرح شد. محمد صالح جوکار، نماینده مجلس نیز در مصاحبه ای از تدوین سند 25 ساله همکاری ایران و چین خبر داد. اینترنت تیم ملی ایران از همکاری با چین یاد می کند. در ایران با یکی از اعضای هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران گفت و گو کردیم. اخبار گسترش را دنبال کنید.

صادق فرامرزی، نایب رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران به گسترش نیوز گفت: ایران قبل از تحریم می توانست ادعا کند که در لبه فناوری قرار دارد. ما در دوران تحریم از این پیشرفت فاصله گرفته ایم. تحریم کردن ارزها و شرایط بر بحث فناوری در کشور تأثیر گذاشته است. از سوی دیگر ارتباط ما با شرکت های تاثیرگذار بین المللی قطع شده است. متأسفانه نیروهای نخبه در حوزه فناوری نیز در شرایط فعلی مهاجرت کرده اند. در نتیجه ایران با کمبود نیروهای قدرتمند در این حوزه مواجه است.

فرامرزی

ارتباط انحصاری با دولت اشتباه است

فرامرزی تصریح کرد: در این شرایط نیازمند مشاوره کشورهای خارجی هستیم. البته رابطه انحصاری با کشوری مانند چین جای سوال دارد. در سیستم بانکی چین تصمیماتی گرفته می شود که نه توسط اتحادیه اروپا و نه از سوی ایالات متحده تایید نشده است. اساساً تصمیمات چینی با مفهوم فضای باز فاصله دارد. در کوتاه مدت با این روند مواجه خواهیم شد.

بیشتر بخوانید  ۱۱۳۹ کیلو شمش طلا در بورس کالا معامله شد

وی افزود: وی در پاسخ به این سوال که توانایی بومی سازی همیشه وجود دارد، گفت: در دنیا قابلیت های فناورانه ابعاد خود را دارد. شاید سرمایه، زمان و نیروی انسانی لازم را داشته باشیم. شاید بتوانیم به قول دوستان پرمشغله این توانایی را بومی سازی کنیم. مهم استفاده از توانایی است. توانایی باید صرف رشد و نوآوری شود.

نایب رئیس هیئت مدیره نظام صنفی رایانه ای استان تهران تاکید کرد: بخشی از این بومی سازی محدودیت هایی را به دنبال دارد. تعادل بین بومی سازی و نوآوری ضروری است. تنبلی اینترنتی و شبکه اجتماعی من دوست ندارم. البته این به معنای محدودیت نیست. باید بین این دو فضا تعادل برقرار شود.

فرامرزی خاطرنشان کرد: پس از لغو تحریم ها و ارتباط با دنیا بسیاری از این مشکلات حل می شود. این روند با ورود شرکت های بین المللی به ایران بهبود خواهد یافت. در حال حاضر مسائل امنیتی و داده های زیادی وجود دارد. متاسفانه پاسخ صحیحی به این سوالات داده نشده است.

مردم ایران بازگشت را نمی پذیرند

وی با اشاره به بومی سازی چینی ها در ابتدا و بومی سازی ایران پس از استفاده از فناوری های جهانی، گفت: فرهنگ ایرانی عقبگرد را نمی پذیرد. اکنون زمان چنین اقداماتی نیست. شایسته نیست مردم و دولت در این شرایط با هم روبرو شوند. ما به همدلی بیشتری نیاز داریم.

نائب رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران در پایان گفت: بهتر است از دیوار شیشه ای خارج شویم. باید باور کنیم که جوانان به هر دلیلی از کشور می روند. ما باید این را به عنوان یک نگرانی جدی در نظر بگیریم. هنگامی که این باور را پذیرفتیم، می توانیم به دنبال اقدامات جدید باشیم. شکاف بین جوانان و دولت نخبگان را از کشور بیرون می کند.

بیشتر بخوانید  راه حل جدیدی که باشگاه استقلال را به فرهاد مجیدی نزدیک کرد !

آتش دیوار

آیا طرح حفاظت از فایروال دوم خواهد شد؟

چون طرح مقدسین و یک قرارداد 25 ساله بین ایران و چین راه اندازی شده است، سوال اینجاست که آیا ایران به دنبال فایروال دیگری مانند چین است؟ دیواره آتش چین نیز مانند طرح حفاظتی مدعی حمایت از کاربران است، اما «فیلتر کردن» در عمل اجرا می شود. در واقع فایروال چینی یک سیستم فیلترینگ آنلاین است. این سیستم ترافیک اینترنت را کند می کند و دسترسی به تعداد زیادی از سایت های خارجی را هنگام عبور از مرزهای چین مسدود می کند.

دیدگاهتان را بنویسید