دوش در اینستاگرام؛ سرپوش گذاشتن بر تعارضات درونی افراد



ایسنا / خراسان رضوی یک روانشناس گفت: شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام فرار از تنهایی ، دری برای به تصویر کشیدن زیبایی هایی است که واقعاً وجود ندارند ، سرپناهی برای زوج های شکسته ، رکود نگرانی های حل نشده ، پوششی برای علم غیر مستحق و … است. . ”

آتیه تقویه بجنوردی در گفت وگو با ایسنا اظهار داشت: تصویر یک شام و ناهار مفصل که با همسر و دوستانش گذرانده ، لباس های جدید ، کافه های شیک و رستوران های مجلل که اخیراً تهیه شده ، تصویر سفرهای خارجی ، لحظات عاشقانه و خلوت شخصی ، رشد روند طبیعت و شیطنت های کودکان و غیره این خودنمایی ها و تمایل به توجه در بیشتر موارد نشان دهنده مشکلات نگران کننده ای است. خوشبختی واقعی و حتی فراز و نشیب های طبیعی زندگی عادی اجازه نمی دهد افراد دارای سلامت روان لحظات تلخ یا شیرین زندگی را نشان دهند. گاهی اوقات افراد مجبور می شوند برای برخورد سطحی و یا سرپوش گذاشتن بر اضطراب ، افسردگی و سایر مشکلات روانی به دنبال تأیید و توجه باشند. پسندیدن ها و نظراتی که به طور موقت احساس رضایت و خوشبختی می دهند و واقعیت ها یا تعارضات درونی ، اضطراب وجودی ، عدم اعتماد به نفس ، احساس عدم کفایت یا تعارضات پیچیده و حل نشده در روابط را می پوشانند.

وی با بیان اینکه انسان عصر مدرن به دنبال راه حل های سطحی ، سریع و موقتی برای حل مشکلات است ، گفت: انسان عصر مدرن از مواجهه با کنه های واقعیت و آسیب می ترسد و گاهی مضطرب می شود. شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام دروازه ای به بن بست ، دری برای به تصویر کشیدن زیبایی هایی است که در حقیقت وجود ندارند ، خانه ای برای زوج های شکسته ، رکود در مراقبت های غیر مجاز ، پوششی برای علم غیر مستحق و غیره است. توانایی ایستادن ، درک ، پذیرش و در نهایت بهبود زخم ها و رنج های زندگی در عصر جدید مهارتی است که همه ما به آن نیاز داریم و البته کمک روانشناسان ضروری است.

تقوی بونوردی ضمن بیان اینکه گذراندن وقت در فضای مجازی بسیار بیشتر از گذشته و به ناچار وارد زندگی روزمره ما می شود ، گفت: همه ما می دانیم که افراد موجودی اجتماعی هستند و باید با دیگران تعامل و ارتباط برقرار کنند. دنیای امروز و برنامه شلوغ ، توانایی کافی برای برقراری ارتباط و تعامل را از ما گرفته بود تا اینکه با فوران تاج ، کوچکترین فرصتی از دست رفت. به همین دلیل ، فضای مجازی بسیار بیش از هر زمان دیگری و به ناچار وارد زندگی روزمره ما می شود.

بیشتر بخوانید  بورانی لبو با اون رنگ صورتیش بهترین طعم پاییزیه! | طرز تهیه بورانی لبو +ویدئو

وی گفت: در همین حال ، اینستاگرام بستر بهتری نسبت به سایر بسترها برای برقراری ارتباط ، به اشتراک گذاری تصاویر ، بررسی بازخورد و ایجاد طیف گسترده ای از سرگرمی های سرگرم کننده برای اوقات فراغت خود فراهم کرده است ، در حالی که ما را از وضعیت اطراف خود بی خبر نمی گذارد.

وی در مورد مزایای شبکه اجتماعی اینستاگرام گفت: از جمله مزایای اینستاگرام می توان به تبلیغات با کمترین قیمت ، امکان بازاریابی ، فروش آنلاین ، تبلیغات مشاغل خانگی ، معرفی و نمایش استعدادها و فرصت ها و بسیاری اشاره کرد. چیزهای دیگر “در همین حال ، صفحات آموزشی نیز با پر كردن اوقات فراغت مخاطبان فضا ایجاد می كنند تا بتوانیم از آموزه های آنها به صورت رایگان بهره مند شویم.

این استاد دانشگاه افزود: اینستاگرام مانند هر برنامه اجتماعی دیگر برای مدتی در دنیای مجازی افراد را دعوت کرده و آنها را به سازوکار خود دعوت می کند و اگر از نحوه استفاده صحیح از این ابزار غفلت کنیم ، به زودی دچار کمبودها و کاستی های آن خواهیم شد. . “

وی با تأکید بر اینکه یکی از اشکالات اصلی این برنامه ایجاد راهی برای نشان دادن سبک زندگی است ، گفت: در ابتدا ممکن است به نظر برسد که این ویژگی یکی از اهداف چنین برنامه ای است و میلیون ها کاربر در فضای مجازی از ویژگی اشتراک گذاری استفاده می کنند عکس ها در اینستاگرام یکی از نیازهای طبیعی آنها را برآورده می کند ، که نیاز به توجه دارد و در مورد آسیب محلی و انتقاد از اعراب صحبت نمی کند ، اما سوال این است که آیا این روش پاسخگویی به نیازهای عموم مردم با مخاطبان زیاد سالم است؟ بلند مدت؟

تقوی بجنوردی افزود: علی رغم تعمیم این ابزار و استفاده اکثریت افراد ، به ویژه جوانان و نوجوانان و حتی کودکان ، آگاهی و انتقاد از ارائه برخی از صفحات از نظر روانشناسی و جامعه شناسی کاملاً ضروری و مفید است. “

بیشتر بخوانید  مفهوم و معنی شعر جهان جمله فروغ روی حق دان

حقیقت زندگی عمیق تر از عکس های اینستاگرام است

وی گفت: بیشتر مردم جنبه های مثبت ، مجلل و مجلل زندگی خود را در قالب فیلم ، نشریه و داستان منتشر می کنند. وی این کار را انگیزه ای برای عملکرد خود می داند: “بعضی اوقات ، پس از دریافت بازخورد مثبت گسترده ، از جمله پسندیدن و نظرات از حساب های مختلف ، به آنها توجه مثبت می شود.” با این حال ، این اجرا فقط قسمت کوچکی از زندگی روزمره را به تصویر می کشد و مطمئناً حقیقت زندگی بسیار عمیق تر از این تصاویر است. به دلیل جلب توجه ، این افراد هنوز در راه پذیرش بیشتر هستند و پس از مدتی فقط جنبه های مثبت ، مجلل و مجلل زندگی خود را در قالب فیلم ، نشریه و داستان منتشر می کنند. عکسی از شام و ناهار مفصل با همسر و دوستان ، لباس های تازه ساخته شده ، کافه های شیک و رستوران های مجلل ، تصویری از سفرهای خارجی ، لحظات عاشقانه و تنهایی برای دو نفر ، روند رشد طبیعی و شیطنت های کودکان و … این خودنمایی ها و تمایل به دیده شدن اغلب مشکلات اضطراب آور دیگری را نشان می دهد.

“مسئله خودنمایی و به اصطلاح اصطلاحات اصطلاحات صرف فقط مصرف گرایی و تجمل گرایی یا نشان دادن رابطه بین والدین و فرزندان و زوجین نیست. ” خیلی اوقات ، کارمندان یا متخصصان در زمینه های مختلف فقط با اعتراض نمادین ، ​​انتقاد مجازی یا آموزش های سطحی مورد توجه پیروان قرار می گیرند و در واقع در یک لایه محافظه کار و منفعل در رابطه با وقایع واقعی اطراف خود زندگی می کنند.

وی خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که فضای اینستاگرام بستری را فراهم می کند تا افراد با آرامش روحی به یک آرامش کاذب برای نشان دادن قسمتهای خوشایند زندگی خود برسند. در این میان پیروان تأثیرگذار نیز با مقایسه زندگی خود با دیگران احساس ناکافی و نارضایتی می کنند و اگر از این فضای ویرانگر فاصله نگیرند قطعاً قربانی دنیای بصری افراد مجازی می شوند. افرادی که ناخودآگاه بیشترین تأثیر را در زندگی خود دارند کسانی هستند که حتی یک بار در دنیای واقعی تعامل نداشته اند.

بیشتر بخوانید  ایالات متحده بار دیگر ضرب الاجل دستیابی به توافق را تغییر داد

تقوی بجنوردی با بیان اینکه تأثیر این فضا در روابط زوجین نیز بسیار مهم است ، اظهار داشت: زوجین به ویژه در سال های اولیه زندگی با چالش های زیادی روبرو هستند که در هر زندگی کاملاً جنسیت و ماهیتی منحصر به فرد دارند اما در یک جو مانند اینستاگرام ، جایی که افراد با بازخورد خود ارتباط برقرار می کنند ، فرصتی را فراهم می کند تا فقط بخشهای خوشایند روابط دیگران را بدون تحقیق دقیق در مورد جزئیات رابطه و مشکلات ، و تشویق آنها به بحث و نمایش زندگی روزمره مشاهده کنید. فضایی که در آن مردم ترجیح می دهند صمیمیت ، شادی و عشق را به طور کامل در معرض دید عموم قرار دهند و هر روز از روابط واقعی و با کیفیت دور شوند.

“یکی دیگر از زمینه های مخرب رفتارهای نمایشی در اینستاگرام استفاده از عکس یا فیلم کودکان است. والدین این کودکان درک درستی از حقوق کودکان ندارند و آنها را بخشی از دارایی خود می دانند.” روان كودكاني كه قبل از بلوغ به فضاي مجازي دسترسي دارند و توسط والدين توانمند مي شوند بسيار مستعد ابتلا به اختلالات شخصيتي به ويژه اختلالات شخصيتي چشمگير و خودپسند هستند. ذهن کودک و همچنین والدین او ارتباط خیالی بین دوست داشتن را درک می کنند و بیشتر با این واقعیت که قابل قبول و دوست داشتنی است دنبال می کنند. چنین رفتاری علاوه بر غیراخلاقی و غیرقانونی بودن در اکثر جوامع ، می تواند در آینده به شخصیت فردی و اجتماعی کودک آسیب جدی برساند.

وی افزود: “بهتر است از ابزارهای اجتماعی كه وقت زیادی را در آنها می گذرانیم آگاهی بیشتری داشته باشیم ، از خطر جدی آسیب های روحی روانی برای خود و دیگران جلوگیری كنیم و گیج ، مضطرب ، كناره گیر یا معتاد به استفاده از آن شویم.” این برنامه ها نباید بی تفاوت باشند و از کمک متخصصان برای آگاهی و درمان استفاده کنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید