به گزارش سلام نو به نقل از تجارت نیوز، یک ماه است که مجلس در کنار بازنشستگان تامین اجتماعی قرار گرفته اما همچنان دولت اصرار دارد که افزایش حقوق بازنشستگان این سازمان در همان حد ۱۰ درصد باقی بماند. یک ماه است که مجلس در کنار مستمری بگیران تامین اجتماعی می گذرد، اما دولت همچنان تاکید دارد که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در همان حد 10 درصد باقی بماند.
دلیل این مقاومت سرسختانه در برابر مسئولان چیست؟ برخی دلیل آن را حفظ آبروی دولت در انظار عمومی می دانند موضعی که شاید پس از کناره گیری دولت از افزایش دستمزد کارگران منطقی و قابل قبول باشد. بر اساس این باور خوش بینانه، دور از انتظار نیست که با آب از آسیاب، افزایش دستمزد مستمری بگیران اجتماعی از 10 درصد به 38 درصد تغییر کند.
از سوی دیگر عده ای نیز با نگاهی بدبینانه به ماجرا نگاه می کنند و معتقدند دولت برای پیشبرد برنامه های اقتصادی خود قصد دارد تا حد امکان دستمزد و حقوق کارگران و مستمری بگیران را پایین نگه دارد. این دیدگاه تفاوت بین افزایش بازنشستگان تامین اجتماعی است که حقوقی برابر با سایر بازنشستگان دارند.
افزایش 10 درصدی از کجا آمده است؟
افزایش 10 درصدی حقوق بازنشستگان که دولت بر آن اصرار دارد ریشه در قانون بودجه سال 1401 دارد. اما به نظر می رسد مبنای این افزایش معیوب بوده و نویسندگان قانون بودجه با بی توجهی به شرایط ماده 125 قانون خدمات کشوری تصمیمی اتخاذ کرده اند و در حالی که این ماده قانونی به صراحت تاکید می کند که ضرایب دستمزد واقعی کارمندان است. بر اساس نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی باید افزایش یابد، اما در قانون بودجه سال 1401 این ضریب 10 درصد در نظر گرفته شد در حالی که بانک مرکزی نرخ تورم را 40 درصد تعیین کرد.
علیرضا حیدری نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز در این باره می گوید: در نگارش قانون بودجه از سال 1401 به وظایف قانون مدیریت خدمات کشوری توجهی نشده است و از این نظر نحوه افزایش دستمزد کارمندان و مستمری بگیران دارای مشکلات قانونی است. وقتی نرخ تورم 40 درصد است چگونه باید افزایش 10 درصدی دستمزد کارکنان را تعیین کرد؟