به گزارش سلام نو، از تعقیبات مهم جهت برآورده شدن حوایج، آن است که وقتی از نماز فراغت پیدا کرد، بخواند دعایی را که ادریس بن عبداللَّه میگوید: از امام صادق (علیه السلام) شنیدم می فرمود: وقتی از نماز فراغت پیدا کردی بگو:
أَللّهُمَّ، إِنّی أَدینُکَ بِطاعَتِکَ وَ وِلایَتِکَ وَ وِلایَةِ رَسُولَکِ وَ وِلایَةِ الاَْئِمَّةِ مِنْ أَوَّلِهِمْ وَ [یا: إِلی] آخِرِهِمْ.
و همه ائمه [(علیهم السلام)] را یکایک نام میبری، سپس می گویی:
أَللّهُمَّ، أَدینُکَ بِطَاعَتِهِمْ وَ وِلایَتِهِمْ وَ الرِّضا بِما فَضَّلْتَهِمْ بِهِ غَیْرَ مُتَکَبِّرٍ [یا: مُنْکِرٍ] وَ لا مُسْتَکْبِرٍ عَلی مَعْنی ما أَنْزَلْتَ فی کِتابِکَ عَلی حُدُودِ ما أَتانا فیهِ وَ مالَمْ یَأْتِنا، مُؤْمِنٌ مُعْتَرِفٌ مُسَلِّمٌ بِذلِکَ، راضٍ بِما رَضیتَ بِهِ، یارَبِّ، أُریدُ بِهِ [وَجْهَکَ الْکَریمَ وَ] الدّارَ الْآخِرَةَ مَرْهُوباً وَ مَرْغُوباً إِلَیْکَ فیهِ، فَأَحْیِنی عَلی ذلِکَ وَ أَمِتْنی إِذا أَمَتَّنی عَلی ذلِکَ، وَ ابْعَثْنی عَلی ذلِکَ. وَ إِنْ کانَ مِنّی تَقْصیرٌ فیما مَضی، فَإِنّی أَتُوبُ إِلَیْکَ، وَأَرْغَبُ إِلَیْکَ فیما عِنْدَکَ، وَ أَسْأَلُکَ أَنْ تَعْصِمَنی بِوِلایَتِکَ عَنْ مَعْصِیَتِکَ، وَ لا تَکِلْنی إِلی نَفْسی طَرْفَةَ عَیْنٍ أَبَداً وَ لا أَقَلَّ مِنْ ذلِکَ وَ لا أَکْثَرَ، إِنَّ النَّفْسَ لاََمّارَةٌ بِالسُّوءِ إِلّا ما رَحِمْتَ، یا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ، وَ أَسْأَلُکَ بِحُرْمَةِ وَجْهِکَ الْکَریمِ وَ بِحُرْمَةِ اسْمِکَ الْعَظیمِ وَ بِحُرْمَةِ رَسُولِ اللَّهِ (صلی الله علی و آله و سلم) وَ بِحُرْمَةِ أَهْلِ بَیْتِ رَسُولِکَ (علیهمالسلام) و آن بزرگواران را [یک به یک] نام می بری – أَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ أَنْ تَفْعَلُ بی کَذا وَ کَذا.
خدایا، من به طاعت و ولایت و دوستی تو ولایت رسولت و ولایت امامان از اوّل تابه آخرشان، از تو اطاعت نموده و میپرستمت. خداوندا، من به واسطهی اطاعت و ولایت و دوستی آنان، و خشنودی از آنچه که ایشان را به آن برتری دادی، بدون اینکه تکبّر نموده [یا: انکار نموده] و یا گردنکشی نمایم، بر اساس آنچه که در کتابت فرو فرستادی، و بر اساس احکام و حدودی که در آن به ما رسیده و یا نرسیده، از تو اطاعت نموده و میپرستمت. و به آن ایمان آورده و معترف و تسلیم آن هستم، و به هرچه که تو بدان خشنودی، خرسندم، پروردگارا، مقصودم از این [روی و اسماء و صفات – گرامیات و رضای تو و ]دار آخرت میباشد، در حالی که در این باره هم از تو هراسانم و هم به سوی تمایل و رغبت دارم. پس مرا بر همین [اعتقاد] زندهبدار، و هنگامی که می میرانی بر همان بمیرانم، و بر همان [در قیامت] مبعوثم بدار، و اگر در گذشته تقصیر و کوتاهی از من سرزده [از آن] به سوی تو توبه مینمایم، و نسبت به آنچه در نزد توست میل و رغبت دارم، و از تو درخواست می کنم که مرا به سرپرستی خود از نافرمانیات نگاه داری، و هیچگاه به اندازهی چشم برهم زدنی مرا به خود وامگذار، نه کمتر از این و نه بیشتر از آن، زیرا نفس بسیار بدفرماست، مگر اینکه تو رحم آری. ای مهربانترین مهربانان، و از تو درخواست مینمایم به حرمت روی [و اسماء وصفات ]گرامیات، و به احترام اسم بزرگت، و به حرمت رسول خدا (صلی الله علی و آله و سلم) و به احترام اهل بیت رسولت (علیهمالسلام) – و ایشان را نام می بری – اینکه بر محمّد و آل او درود فرستی، و به من چنین و چنان کنی.
ذکر “یا سمیع” برای برآورده شدن حاجات
بخواند “یا سَمیعُ یا بَصیر”هرگز به هیچ چیز محتاج نشود و رسوا نگردد و دعاهای او مستجاب شود و صفای باطن او را حاصل گردد.
برای استجابت دعا قبل از اذان صبح یا بعد از نمازنافله صبح (بعد از اذان) ۱۸۰ مرتبه ذکر “یا سمیع” خوانده شود.
تعداد کبیر این ذکر ۱۸۰ و تعداد وسیط آن ۱۸ وتعداد صغیر آن ۹ میباشد.
اگر کسی اسم مبارک “یا سمیع” راروز پنجشنبه بعد از نماز ۵۰۰ بار بخواند هر دعا و حاجتی که خواهد روا گردد. و اگرقاری به این قیام کند مستجاب الدوةگردد.
و هرروز به طریق اوراد چهارصد و دو نوبت بخواند “یا سَمیعُ یا بَصیر”هرگز به هیچ چیز محتاج نشود و رسوا نگردد و دعاهای او مستجاب شود و صفای باطن او را حاصل گردد.
دعا جهت رفع حاجت :
از سید کائنات رسول گرامی اسلام محمد مصطفی صل الله علیه و آله نقل شده است که اگر کسی را مشکلی پیش آید و دو رکعت نماز بخواند و بعد از آن سر به سجده گذارد و سی مرتبه بگوید :
بسم الله الرحمن الرحیم اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِاسْمِکَ الْعَظِیم َ الْأَکْبَرِ الْأَکْبَرِ الَّذی إِذَا دُعِیتَ بِهِ أَجَبْتَ وَ إِذَا سُئِلْتَ بِهِ أَعْطَیْتَ أَنْ تَقْضِیَ حَاجَتِی بِحُرمَةِ مُحَمَّدٍ وَ عَلِیٍّ وَ فاطِمَةَ وَ الحَسَنِ وَ الحُسَین
حاجتش برآورده شود .
ذکر «یا وهاب» برای برآورده شدن حاجت
اگر کسی بعداز فراغ از نماز دستها را بردارد و هفت نوبت این اسم مبارک “یا وهاب” رابخواند و حاجت بخواهد البته دعای او مستجاب است.
گردآوری: بخش مذهبی بیتوته