درست کردن دسرهای میوهای جز لذیذترین کارهایی است که میتوانید انجام دهید؛ از دسر با توتفرنگی گرفته تا دسر انبه و دسرهای زردآلو و دسر انجیر و حتی دسر گلابی داغ. یکی از محبوبترین میوههای تابستانی شاتوت است که خوشطعم و پرخاصیت بودنش باعث شده جز بهترین انتخابها برای درست کردن دسرهای تابستانه باشد.
دسر شاتوت
چیزکیک مربعی شاتوتی
این چیز کیک خوشمزه در کل یک ساعت زمان برای تهیه نیاز دارد و طعم لذیذ آن ساعتها زیر زبان شما میماند.
مواد لازم | |
شاتوت تازه | ۴ پیمانه |
ویفر وانیلی | یک بسته (تقریبا ۳۰۰ گرم) |
گردو خرد شده | ½ فنجان |
کره ذوب شده | ½ فنجان |
پنیر خامهای | ۲۲۰ گرم |
شکر | دو و نیم فنجان |
وانیل | ½ قاشق چایخوری |
تخم مرغ | ۴ عدد |
خامه ترش | ½ فنجان |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذاخوری |
روغن پخت و پز | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
- فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- برای کراست چیز کیک: یک قالب مستطیلی را با فویل بپوشانید و روی فویل روغن بمالید.
- ویفرهای وانیلی و گردو را در غذاساز بریزید و آنقدر مخلوط کنید تا مخلوط به صورت خرده نان درآید. کره ذوب شده را اضافه کنید و دوباره آن را مخلوط کنید تا یکدست شود. مخلوط را در ظرف آماده شده بریزید و خردههای آن را در کف تابه فشار دهید. (اگر از کناره کف تابه بالا بیایند، اشکالی ندارد!)
- برای فیلینگ: پنیر خامهای، یک و نیم فنجان شکر و وانیل را در یک کاسه متوسط با همزن برقی بزنید تا یکدست شود. تخم مرغها را یکی یکی اضافه کنید و در انتها خامه ترش را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
- فیلینگ را روی کراست ریخته و روی آن را صاف کرده و در فر گذاشته و بگذارید به مدت ۵۰ دقیقه بپزد. فر را خاموش کنید، در فر را باز کنید و اجازه دهید ظرف به مدت ۱۵ دقیقه در فر بماند. ظرف را از داخل فر بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
- برای تاپینگ: شاتوت، یک فنجان شکر و ۱/۴ فنجان آب را به یک قابلمه یا تابه اضافه کنید و روی حرارت متوسط رو به بالا بجوشانید و بین ۴ تا ۵ دقیقه بپزید تا آب آن کمی غلیظ شود.
- در یک کاسه کوچک، با هم زدن نشاسته ذرت و ۲ قاشق غذاخوری آب، یک دوغاب درست کنید تا یکدست شود. دوغاب را به شاتوت اضافه کنید، دوباره به جوش بیاورید و ۱ تا ۲ دقیقه دیگر بپزید. حرارت را خاموش کرده و مخلوط را خنک کنید.
- شاتوت را روی چیزکیک بریزید و ظرف را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و حداقل ۲ ساعت بماند (چند ساعت بهتر است).
- وقتی آماده سرو شد، چیزکیک را با بلند کردن لبههای فویل از قالب خارج کنید. با یک چاقوی دندانه دار بلند به ۱۵ قطعه برش دهید و سرو کنید.
بستنی شاتوتی
در روزهای گرم تابستان، این بستنی خوشمزه به کمک شما میآید که داغی هوا را بتوانید تحمل کنید.
مواد لازم | |
شاتوت تازه | ۲ پیمانه |
شکر | یک و یک چهارم فنجان |
آب لیموی تازه | نصف یک لیموی تازه |
خامه زده شده | یک و نیم فنجان |
زرده تخم مرغ | ۵ عدد |
خامه غلیظ | ۱ و نیم فنجان |
شکلات تختهای | ۱۰۰ گرم |
دستور تهیه
- شاتوت، ۱/۴ فنجان شکر و آب لیمو را در یک قابلمه با هم مخلوط کنید و حدود ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
- مخلوط را از طریق یک صافی در یک کاسه بریزید، با استفاده از یک لیسک یا قاشق تا جایی که میتوانید تمام مخلوط را داخل کاسه ریخته و سپس کاسه را کنار بگذارید تا خنک شود. تفاله و دانههای شاتوت را دور بریزید.
- شکر باقیمانده را در قابلمهای روی حرارت متوسط رو به پایین گرم کنید. در همین حین، زردههای تخم مرغ را در ظرفی با همزن بزنید تا زرد کمرنگ و غلیظ شود.
- زردههای تخم مرغ را با ریختن مقدار بسیار کمی از خامه زده شده در حالی که مدام هم میزنید، رقیق کنید.
- زردهها را به آرامی به همراه باقیمانده خامه زده شده داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط رو به پایین بپزید و مدام هم بزنید تا به اندازهای غلیظ شود که به پشت قاشق بچسبد، حدود ۵ دقیقه.
- خامه غلیظ را با مخلوط شاتوت در کاسهای بریزید، سپس مخلوط تخم مرغ را بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند. طبق دستور سازنده در بستنی ساز بریزید.
- شکلات را به تکههای کوچک خرد کنید و داخل بستنی هم بزنید. به ظرف مناسب در فریزر منتقل کنید و چند ساعت یا یک شب در فریزر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر توت فرنگی با بیسکوییت اوریو (پارفه توت فرنگی)
میلکشیک شاتوت
میلکشیک شاتوت یک خوراکی سریع و آسان است که با شاتوت تازه (منجمد هم اشکالی ندارد!) درست شده و عاشق طعم آن خواهید شد.
مواد لازم | |
بستنی وانیلی | ۵۰۰ گرم |
شاتوت تازه | ۱۲۵ گرم |
خامه غلیظ | ۲ قاشق غذاخوری |
شیر | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
بستنی، شاتوت، خامه غلیظ و شیر را به پارچ مخلوط کن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. شیر بیشتری اضافه کنید تا قوام رقیقتری پیدا کند و سپس سرو کنید.
ماست یخزده شاتوتی
فقط در چند دقیقه این دسر خوشمزه را درست کنید و از طعم خامهای و میوهای آن لذت ببرید. دلیل استفاده از ماست یونانی در این دستور این است که در فرایند تهیه، ماست یونانی چندین بار صاف شده و با این کار بیشتر آب خود را از دست میدهد و غلیظ و خامهای میشود و علاوه بر این، تقریبا دو برابر ماست معمولی پروتئین دارد.
مواد لازم (برای چهار نفر) | |
شاتوت یخ زده | ۲۵۰ گرم |
ماست یونانی | ۲۵۰ گرم |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه
شاتوت، ماست یونانی و عسل را در غذاساز به مدت ۲۰ ثانیه با هم مخلوط کنید تا بافت بستنی یکدستی حاصل شود. مخلوط حاصل را داخل کاسه بریزید و پس از تزیین سرو کنید.
کاسه اسموتی شاتوت و موز
این اسموتی خوشمزه با طعم خامهای، علاوه بر کاربردی که به عنوان دسر دارد، به عنوان صبحانه هم انتخابی بسیار خوشمزه و عالی است و شاید خوشمزهترین روش استفاده از شاتوت در زمان رسیدنش باشد.
مواد لازم (برای دو نفر) | |
شاتوت | یک فنجان |
موز | ۱ عدد |
ماست کم چرب | ½ فنجان |
آب | ¾ فنجان |
دستور تهیه
- یک فنجان شاه توت، یک عدد موز یخ زده، ½ فنجان ماست کم چرب و ¾ فنجان آب یا شیر را در مخلوط کن بریزید.
- حدود ۱ دقیقه مواد را در مخلوط کن هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
- در صورت نیاز و تمایل کمی شکر اضافه کنید.
شما چه میوهای را سراغ دارید که جای آن در دسرهای میوهای ستاره خالی است؟
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع دسر به (دسر ساده، دسر به اناری، پای به، کیک به)
لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در انتهای همین مطلب با ما و کاربران محترم سایت ستاره به اشتراک بگذارید.