طبق گزارشات خبرگزاری مهر، سرهنگ دیوید معظمی گودرزی ، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در توضیح این خبر گفت که این موضوع در دستور کار پلیس فتا در پایتخت قرار گرفت ، هنگامی که یک شهروند به بهانه احراز هویت حساب ارز دیجیتال به دلیل کلاهبرداری به پلیس مراجعه کرد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: شاکی در اظهارات خود اظهار داشت که این لایحه است صبح در جایی که معادل 30 میلیارد ریال ارز دیجیتال داشتم ، مشکلی داشتم ، در فضای مجازی جستجو کردم و با سایتی کار کردم که رمز ارزهای مختلف را توصیه می کند و مشکلات ورود به سیستم و تأیید صرافی های ایرانی خارج از کشور را برطرف می کند. داشتم قرار ملاقات می گذاشتم.
سرهنگ گودرزی اظهار داشت: متقاضی در ادامه توضیح داد که با توجه به اینکه سایت مورد نظر دارای نماد اعتماد الکترونیکی نیز بوده ، بدون تضمین صحت نماد اعتماد و هویت مدیران آن ، به منظور حل مشکل با حساب خود ، کلیه اطلاعات و اسناد هویت به همراه ایمیل ، نام ، نام کاربری و رمز عبور خود را برای آنها ارسال کردم و مبلغی را بابت هزینه واریز کردم ، اما دو روز بعد آنها با من در این سایت تماس گرفتند و اعتراف کردند که امکان تأیید حساب من وجود ندارد. و رمز عبور من تغییر کرده و همه ارزهای دیجیتالی این حساب به سرقت رفته است.
رئیس پلیس فتا گفت: “با جستجوی سرنخ های دیجیتالی و استفاده از روش های جدید برای کشف جرایم سایبری و با وجود استفاده از روش های پنهان ، ضمن شناسایی هویت واقعی متهم و روش ها و تاکتیک های جنایتکارانه وی ، تیم عملیاتی این پلیس پس از انجام مراحل کیفری در تئو مخفیگاه خود را در یکی از مناطق شمالی تهران بزرگ پنهان کرده و با تجهیزات هوشمند تحویل پلیس فتا داد.
این سیاستمدار سایبری گفت که تاکنون بیش از 50 نفر مفقود شده اند و تحقیقات برای شناسایی همه مظنونان و یافتن گوشه های پنهان پرونده ادامه دارد. بیاورید وی به جنایت خود در پلیس اعتراف کرد و گفت که یک سایت تأیید حساب کاربری ارزهای دیجیتالی توسط یک دفتر معتبر ارزی راه اندازی شده است و با درج نماد اعتماد جعلی الکترونیکی اطلاعات محرمانه و اسناد هویتی را برای جلب اعتماد مشتریان دریافت کرده است. و پس از سرقت ، من همچنین حساب کرامت را برای همه ارزهای دیجیتالی موجود در حساب های آنها غیر قابل دسترس کردم.
سرهنگ گودارتسی بر استفاده از ایمیل و رمز عبور منحصر به فرد تاکید می کند آه تو وی برای کیف پول و حساب های ارز دیجیتال بسیار قوی است ، افزود: “اکثر مشکلات مصرف کنندگان فقط به آنها مربوط می شود. خیر مردم از این مشکل آگاه هستند و در نتیجه نکات امنیتی مرتبط با آن را رعایت نمی کنند. اگر به تنظیمات امنیتی کیف پول خود توجه نکنید و از رمزهای شخصی و عمومی خود به درستی محافظت نکنید و … … مردم با خطرات جدی امنیتی روبرو هستند و احتمال دارد که وجوه خود را از دست بدهند.
فرمانده ارشد پلیس FATA در تهران به شهروندان توصیه کرد به هیچ وجه به فضای مجازی اعتماد نکنند و اطلاعات محرمانه خود مانند هویت ، ایمیل ، نام کاربری و رمز عبور حساب های کاربری دیجیتال و اختیار افراد ناشناس را در اختیار افراد قرار دهند. توصیه پلیس فتا را جدی نگیرید و همیشه مراقب ترفندهای کلاهبرداران و برندگان باشید و در صورت مشاهده موارد مشکوک ، پرونده را از طریق وب سایت رسمی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir گزارش دهید.