مجله گردشگری

پربازدیدترین‌ها
لینک های مفید

دستور پخت 6 مدل غذای لذیذ و خوشمزه با گوشت بره

به قلم زود نیوز
به قلم زود نیوز
سرفصل‌های مقاله



روش پخت انواع غذا با گوشت بره


طرز تهیه غذا با گوشت بره موضوع مورد بحث ماست. این غذاها به روش های مختلفی تهیه می شوند و می توان با برنج و نان سرو کرد.


طرز تهیه خوراک گوشت بره


مواد لازم جهت تهیه خوراک گوشت بره:


  • روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

  • گوشت شانه بره بدون استخوان: ۶۰۰گرم

  • پیاز خرد شده: ۲ عدد بزرگ

  • سیر له شده: ۳ حبه

  • پودر زنجبیل: یک قاشق مرباخوری

  • چوب دارچین: ۲ عدد

  • نمک و فلفل: به میزان کافی

  • هل سبز: ۴ عدد

  • پودر کاری: ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری

  • آب گوشت: نیم لیتر

  • گوجه فرنگی خرد شده: ۴۰۰ گرم

  • رب گوجه فرنگی: ۶ قاشق غذاخوری

  • شکر: یک قاشق مرباخوری

  • سیب زمینی پوست کنده و نصف شده: ۴ عدد

  • گشنیز تازه: به اندازه کافی


مراحل تهیه خوراک گوشت بره:


نصف روغن را در قابلمه بریزید و تکه های متوسط گوشت را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. گوشت های سرخ شده را از قابلمه در بیاورید و کنار بگذارید و بقیه روغن را به قابلمه اضافه کنید.


پیاز را در روغن سرخ کنید تا نرم و طلایی رنگ شود. در این مرحله، سیر، زنجبیل، دارچین، نمک و فلفل، پودر کاری و هل را اضافه کنید و به مدت یک تا ۲ دقیقه تفت دهید. سپس تکه های گوشت را اضافه کنید.


گوجه فرنگی، رب گوجه، شکر، سیب زمینی و آب گوشت را اضافه کنید و به جوش بیاورید. پس از به جوش آمدن، حرارت را کم کنید و بگذارید خورشت به آرامی بپزد تا گوشت نرم شود.


گشنیز خرد شده را روی خورشت بریزید و با برنج یا نان سرو کنید.


طرز تهیه غذای نونی با گوشت بره


طرز تهیه خوراک گوچ با گوشت بره


مواد لازم برای تهیه خوراک گوچ:


  • گوشت بره (سر دست) ۱ کیلو

  • روغن مایع یک چهارم لیوان

  • لوبیا سبز نیم کیلو

  • کدو کوچک ۲ عدد

  • سیب زمینی ۲ عدد

  • فلفل کبابی (یا دلمه ای) ۲ عدد

  • گوجه فرنگی ۳ عدد

  • پیاز متوسط ۲ تا ۳ عدد

  • سیر ۲ حبه

  • آویشن ۱ قاشق چایخوری

  • نمک و فلفل سیاه و قرمز به میزان دلخواه


مراحل تهیه خوراک گوچ با گوشت بره:


فر را روشن کنید. گوشت را به اندازه های دو تا سه سانتیمتر ببرید. لوبیاها را بشویید و با اندازه های درشت خرد کنید. سیب زمینی، فلفل، کدو و گوجه فرنگی را درشت درشت ببرید. سیر و پیاز را خلالی کنید. داخل گوچ را با دو قاشق روغن خوب چرب کنید. گوشت را در گوچ بریزید و به آن آویشن اضافه کنید.


روی گوشت به ترتیب اول لوبیا، بعد پیاز، کدو، فلفل، سیب زمینی و گوجه فرنگی را بگذارید. روی سبزیجات روغن، نمک و فلفل اضافه کنید.


در گوچ را ببندید (معمولاً دور تا دور لبۀ بیرون گوچ را با خمیر می بندند که بخار بیرون نرود). گوچ را در ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت یک تا یک و نیم ساعت در کف فر بگذارید.


دقت کنید که اگر بیشتر از دو ساعت بماند غذا می سوزد. غذا را که از فر بیرون می آورید با ظرف خودش سرو کنید.


طرز تهیه غذا با گوشت بره


طرز تهیه آبگوشت با گوشت بره


مواد مورد نیاز برای تهیه آبگوشت ایرانی:


  • گوشت بره با استخوان ۷۰۰ گرم

  • زردچوبه ۱ قاشق چای خوری

  • نخود خیس کرده ۱/۲ فنجان

  • لوبیا سفید ۱/۲ فنجان

  • پیاز بزرگ ۲ عدد

  • رب گوجه فرنگی ۱/۴ فنجان

  • سیب زمینی ۳ عدد

  • لیمو امانی ۳ عدد(اختیاری)

  • نمک و فلفل


مراحل تهیه آبگوشت ایرانی:


از شب قبل گوشت گوسفند را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه دار کرده و با پلاستیک پوشانده و در یخچال قرار دهید. همچنین نخود و لوبیا را به خوبی شسته و با ۳ فنجان آب بخیسانید.


برای پخت یک قابلمه بزرگ را روی حرارت قرار داده و گوشت، پیاز، رب گوجه فرنگی و ۸ لیوان آب جوش را اضافه نموده نخود و لوبیا را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه نمایید. حرارت قابلمه را ابتدا زیاد و سپس کم کرده و به مدت ۲ ساعت اجازه داده تا کاملا گوشت و نخود بپزد.


سیب زمینی و در صورت تمایل لیمو امانی را در این مرحله به آبگوشت افزوده و به پخت ادامه دهید حدود یک ساعت زمان کافی بوده سپس در آخر با ادویه و نمک و فلفل آبگوشت را مزه دار نمایید.


لیمو ها را از آب گوشت برداشته و آب ۲-۱ از آن ها را در آبگوشت بریزید (از انداختن هسته لیمو خودداری نمایید). در کاسه های یک نفره آب گوشت را ریخته و در انتها گوشت ها را در یک کاسه بزرگ قرار داده و تمامی استخوان ها را جدا نمایید.


گوشت، سیب زمینی، نخود و لوبیا را با گوشتکوب کوبیده به معنای واقعی “پوره گوشت” درست نمایید. گوشت کوبیده صاف و نرم را با آب لیمو امانی، کمی آب گوشت، نمک و فلفل مزه دار نمایید.


انواع غذا با گوشت بره/پخت غذا با گوشت بره


طرز تهیه خورش گوشت بره


مواد لازم جهت تهیه خورش گوشت بره:


  • روغن زیتون 2 قاشق غذا خوری

  • آرد 2 قاشق غذا خوری

  • پیاز خرد شده یک عدد

  • گوجه فرنگی خرد شده 800گرم

  • سوپ گوجه 420 گرم

  • آب 6 فنجان

  • جو پوست کنده یک دوم فنجان

  • گوشت استیک خرد شده در قطعات 3 سانتی متری

  • نان تست 150 گرم

  • هویج و کرفس هر کدام ۱۵۰ گرم خرد شده


مراحل تهیه خورش گوشت بره:


روغن را در یک قابلمه کوچک روی حرارت گرم کنید. گوشت خرد شده را در روغن بریزید و هم بزنید تا رنگ آن کمی تیره تر شود. در این هنگام آرد، پیاز، کرفس خرد شده و هویج را اضافه کنید.


بپزید و هم بزنید تا پیازها نرم شوند. سپس گوجه فرنگی ها را بریزید و سوپ را با میزان آبی که در پشت پاکت آن آمده است به مواد اضافه کنید. 2 ساعت با حرارت ملایم در حالی که درب ظرف را گذاشته اید مواد را بپزید.


سپس در ظرف سرو بریزید و روی آن را با تکه های نان تست تزیین کنید.


دستور پخت غذا با گوشت بره/تهیه غذا با گوشت بره


طرز تهیه خورش گوشت بره و سبزیجات در فر


مواد لازم برای تهیه خورش گوشت بره و سبزیجات:


  • یک کیلو گوشت بره بدون استخوان از قسمت ران یا شانه بدون چربی، آن را به قطعات ۱ و نیم اینچی تقسیم کنید.

  • ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک دریا برای بره به علاوه ۱ قاشق چایخوری برای خورش

  • ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه برای بره به علاوه ۱/۲ قاشق چایخوری برای خورش

  • ۱/۴ آرد همه کاره یا آرد بدون گلوتن

  • ۱ عدد پیاز بزرگ زرد

  • ۴ حبه سیر ریز شده

  • ۵ و ۱/۲ پیمانه آب گوشت

  • نیم کیلو قارچ، به صورت قطور اسلایس شود

  • ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه

  • ۲ عدد برگ بو

  • ۱/۲ قاشق چایخوری آویشن

  • ۷۰۰ گرم سیب زمینی زرد کوچک، دو نیم شده یا چهار قاچ شده به قطعات یک اینچی

  • ۴ عدد هویج متوسط، پوست گرفته و به قطعاتی با ضخامت نیم اینچ برش بزنید

  • ۱۵ گرم جعفری خیلی ریز خرد شده برای تزئین

  • مقداری روغن زیتون سبک برای تفت دادن گوشت


مراحل پخت خورش گوشت بره و سبزیجات:


در یک قابلمه بزرگ سرامیکی ضخیم (Dutch oven) روی حرارت متوسط مقداری روغن را گرم کنید. گوشت بره چربی گرفته و تکه تکه شده را با ۱/۲ قاشق غذاخوری نمک و ۱ قاشق چایخوری فلفل سیاه مزه دار می‌کنیم.


۱/۴ پیمانه آرد روی آن می‌پاشیم و بهم می‌زنیم تا آرد روی گوشت را بپوشاند. گوشت بره را در قابلمه و با روغن زیتون روی حرارت متوسط تفت می‌دهیم (۳ تا ۴ دقیقه هر طرف را تفت می‌دهیم) سپس گوشت را از داخل قابلمه در می‌آوریم.


پیاز ریز شده را اضافه کرده و ۲ دقیقه تفت دهید. سیر را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر تفت دهید به طور مداوم بهم بزنید تا نسوزد. ۱ و ۱/۲ پیمانه آب گوشت را اضافه کرده و ته قابلمه را بسایید.


قارچ های درشت خرد شده را اضافه کنید، دما را به حد جوش برسانید و بدون گذاشتن در حدود ۱۰ دقیقه بپزید. فر را تا دمای ۳۲۵ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتی گراد روشن کنید.


گوشت را به قابلمه برگردانید و سپس ۴ پیمانه آب گوشت، ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه، ۱ قاشق چایخوری نمک، ۱/۲ قاشق چایخوری فلفل، ۱/۲ قاشق چایخوری آویشن خشک و ۲ عدد برگ بو را اضافه کنید.


سیب زمینی و هویج را افزوده سپس بهم بزنید تا ترکیب شوند (سیب زمینی‌ها باید در مایع غوطه ور باشند). دما را به جوش برسانید سپس درب آن را بگذارید و با دقت در فر با حرارت ۱۷۵ درجه بگذارید.


حدود ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه بگذارید در فر بماند. وقتی که خورش گوشت بره پخته شد سیب زمینی به راحتی با چنگال سوراخ می‌شود و گوشت بره لطیف خواهد شد. برای اینکه خورش کم چربی داشته باشید چربی روی خورش را بگیرید.


حالا خورش گوشت بره شما آماده است شما می‌توانید آن را با نان یا برنج سرو کنید.


بهترین غذا با گوشت بره


طرز تهیه سوپ جو با گوشت بره


مواد مورد نیاز برای تهیه سوپ جو با گوشت بره:


  • یک پوند گوشت بره

  • دو عدد پیاز بزرگ، خرد شده

  • ۲۸ اونس گوجه فرنگی خرد شده

  • دو پیمانه آب

  • سه پیمانه سوپ گوشت گاو

  • یک سوم پیمانه آب گوجه فرنگی

  • ۴ هویج متوسط، خرد شده

  • سه ساقه کرفس خرد

  • نصف فنجان جو

  • پودر فلفل چیلی ۱ / ۲ قاشق سوپ خوری

  • یک قاشق چای خوری فلفل سیاه


مراحل تهیه سوپ جو با گوشت بره:


ابتدا جو ها را به مدت ۴ الی ۵ ساعت درون اب قرار می دهیم تا کاملا نرم شود. یک قابلمه ی بزرگ اماده کرده و روغن را درونش می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم و گوشت های بره را که تکه تکه کرده بودیم درونش تفت می دهیم تا کاملا قهوه ای شود.


سپس گوجه فرنگی ها و سوپ های گاو، آب گوجه فرنگی، آب، قارچ را درونش ریخته و کاملا هم می زنیم. هویج، کرفس و جو را اضافه کنید و با پودر چیلی و فلفل به مقدار دلخواه طعمش را بسازید و به مدت ۴۵ دقیقه روی حرارت کم اجازه دهید تا کاملا جا بیافتد.


با گوشت بره چی بپزم


دستور پخت 7 مدل غذای لذیذ و خوشمزه با سینه مرغ


طرز تهیه ۵ غذای لذیذ و خوشمزه با گوشت چرخ کرده


بیشتر بخوانید  دستور پخت شامی گوشت کوبیده خوشمزه و دلچسب
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید.
نظرتون رو بنویسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *