قطاب یکی از فرآوردههای غذایی سنتی ایران است که در شهر تاریخی یزد تولید میشود که زبانزد خاص و عام بوده و زینتبخش مهمانیها و مکمل شادیهای مردم ایرانزمین است.
دستور پخت قطاب
این شیرینی که از جمله سوغات یزد میباشد، به لحاظ برخی ویژگیها از جمله طعم بسیار عالی آن در نوع خود بینظیر بوده و آن را از دیگر شیرینیها متمایز می نماید و به دلیل وجود مغز بادام و هل در ترکیبات آن، ارزش غذایی مناسبی دارد.
مواد لازم برای تهیه خمیر :
• ماست چکیده ۱٫۲ پیمانه
• روغن مایع ۱٫۲ پیمانه
• آردسفید ۲٫۵ پیمانه
• پودرخمیرترش ۱٫۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای ۴ نفر:
• بادام خام ۱۰۰ گرم
• گلاب ۴ قاشق غذاخوری
• هل ۱ قاشق چایخوری
• شکر۲ قاشق غذاخوری
• پودرقند به میزان لازم برای غلطاندن قطاب
• پودرپسته برای تزئین
• روغن مایع برای سرخ کردن
ابتدا خمیر آرد را الک کرده همراه ماست چکیده و روغن مایع ترکیب می کنیم و با دست شروع به هم زدن می کنیم و به تدریج آرد را اضافه می کنیم و خمیرترش را با مقداری آب گرم مخلوط می کنیم و میگذاریم ۵ دقیقه بماند و بعد به مواد اضافه می کنیم و سپس ورز می دهیم به طوریکه خمیر به دست نچسبد و همچنین لطیف باشد.
حدود نیم ساعت خمیر را ورز می دهیم و در نایلون پیچیده و حدود ۲۰ ساعت در یخچال نگهداری می کنیم که خوب به عمل بیاید. خمیر به عمل آمده را برروی صفحه ای می گذاریم و کمی آرد می پاشیم و بعد با وردنه خمیر را صاف می کنیم.
سپس با دهانه استکان قالب می زنیم مواد داخل قطاب را آماده می کنیم که ابتدا پوست مغزبادام را گرفته و بعد آسیاب می کنیم و گلاب و پودرهل را اضافه می کنیم که بصورت خمیر در می آید.
و با یک قاشق مرباخوری از مواد به داخل خمیر می ریزیم و با دست دورآن را می پیچیم (به صورت کروی) سپس در روغن مایع فراوان سرخ می کنیم و در توری گذاشته و بعد از خنک شدن در پودرقند می غلطانیم و بعد با پودرپسته تزئین می کنیم.
گردآوری: مجله اینترنتی دلگرم