یکی از معروف ترین غذاهای فرانسوی راتاتویی است. این غذای خوشمزه به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی در اکثر رستوران های دنیا سرو می شود. جالب است که این غذا شباهت زیادی به یتیم ایرانی دارد و در پخت آن از گوشت استفاده نمی شود و کاملا گیاهی است.
به همین دلیل، این یک پیشنهاد ویژه برای افرادی است که رژیم دارند یا نمی خواهند گوشت بخورند. راتاتوی به روش های مختلفی تهیه می شود و در برخی از دستور العمل ها از گوشت استفاده می شود. این غذا در گذشته مانند پاپریکاش پخته می شد و امروزه به روشی مدرن درست می شود گوجه فرنگی، سیب زمینی، سیر، سیب، کدو سبز، پیاز، فلفل و بادمجان استفاده می شود. در این مطلب طرز پخت راتاتوی را در قابلمه به شما آموزش می دهیم و به راحتی می توانید آن را طبق دستورهای مختلف و بدون استفاده از فر تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه راتاتویی:
1. بادمجان: 5 عدد
2. کدو سبز: 5 عدد
3. گوجه فرنگی: 5 عدد
4. پیاز: 2 عدد
طرز تهیه تاتو:
تهیه سبزیجات:
ابتدا انتهای کدو سبز و بادمجان را پوست بگیرید و به صورت ورقه های نازک برش دهید. پیاز را به صورت حلقه ای خرد کنید.
تفت دادن سبزیجات:
پس از خرد کردن بادمجان، کدو سبز و پیاز، لازم است هر کدام را مدتی تفت دهید تا از حالت خام خارج شود.
ترتیب مواد در تابه حصیری و کباب:
ابتدا یک عدد گوجه فرنگی، یک عدد بادمجان، یک عدد کدو حلوایی و یک عدد پیاز را در تابه یا شرپا بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود. در آخر سس مخصوص را روی سبزی ها بریزید که در زیر به آن اشاره خواهد شد، حدود 90 درصد سبزی ها را باید در سس آغشته کنید. حالا حدود 30 دقیقه بگذارید تا مواد روی حرارت ملایم خوب بپزند و سس داخل آن غلیظ شود.
مواد لازم برای تهیه سس حصیری
- پیاز: 1 عدد کوچک
- هویج: 3 عدد
- سیر: 3 حبه
- روغن زیتون: 1/2 فنجان
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز: 1 عدد
- فلفل دلمه زرد: 1 عدد
- رزماری یا ریحان: 1/2 فنجان پودر
- زیره: 3/4 قاشق چایخوری
- کرفس: 1 ساقه
- فلفل تند: 2 عدد
- سس کچاپ: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه سس حصیری
ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. هویج و کرفس را نگینی خرد کرده و پیاز را اضافه کنید و برای طعم بهتر فلفل ابتدا آن را روی حرارت گاز تفت دهید سپس خرد کرده و به مخلوط اضافه کنید. برای افزودن سیر باید ابتدا آنها را رنده کنید و در این مرحله به مواد اضافه کنید.
کل مخلوط را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود. با بوی سیر می توانید سس کچاپ، رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به همراه پودر زیره و زردچوبه اضافه کنید. برای خوشبو شدن این سس بهتر است از کمی رزماری یا ریحان تازه استفاده کنید. اکنون می توانید از این سس رویه حصیری استفاده کنید.