مجله دلگرم | سوپ لاغری هم خوشمزه است و هم شما را لاغر میکند! چه چیزی بهتر از این؟! وقتی به کاهش وزن فکر می کنید اولین چیزی که به ذهنتان می آید کمتر خوردن است. اغلب کسانی که می خواهند چند کیلو اضافه وزن خود را کم کنند از حجم غذایی رژیم روزانه خود می کاهند اما این کار درستی نیست. اگر بدن شما مواد مغذی کمتری دریافت کند بدنتان ضعیف تر می شود. در این مقاله چند دستور پخت را برای کاهش وزن معرفی کرده ایم که باعث می شود بدنی سالم تر داشته باشید و چربی اضافه بدنتان را کاهش دهید. تمام این دستورالعمل ها سالم و در عین حال خوشمزه اند؛ پس اگر می خواهید بدنی سالم تر و خوش اندام تر داشته باشید از این دستورالعمل های سوپ های سالم استفاده کنید.
1. سوپ گل کلم
مواد لازم:
-
گل کلم- دو عدد (نگینی درشت خرد شده) -
شیر کم چرب- دو فنجان -
روغن- یک قاشق چای خوری -
کرفس: 2 قاشق غذاخوری (نگینی ریز خرد شده) -
پیاز- یک فنجان (نگینی ریز خرد شده) -
فلفل سیاه تازه آسیاب شده و نمک برای طعم دار کردن به میزان لازم
نحوه آماده سازی
مقداری روغن در یک تابه بریزید و اجازه دهید داغ شود؛ سپس پیازها را به مدت دو دقیقه درون آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. حالا گل کلم ها را به آن اضافه کرده و به مدت سه تا چهار دقیقه سرخ کنید تا رنگش تغییر کند. سپس شیر و نصف فنجان آب به تابه اضافه کنید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و به مدت ده دقیقه بپزید. حواستان باشد در حین پخت مواد به مخلوط کردن آن ها ادامه دهید. اجازه دهید کاملاً خنک شوند. سپس آن ها را با مخلوط کن آن قدر مخلوط کنید تا یک دست شوند. حالا مخلوط را به تابه برگردانید و کرفس، فلفل، نمک و نصف فنجان آب به آن اضافه کنید. پس از اینکه مواد را کاملاً با هم مخلوط کردید اجازه دهید به مدت دو دقیقه بپزد. سوپ را دائماً هم بزنید. پس از اینکه پخته شد فوراً آن را آماده کنید. تا سوپ گرم است آن را میل کنید.
2. سوپ سیر و سبزیجات
مواد لازم:
-
روغن- یک قاشق چای خوری -
سیر- دو قاشق چای خوری (نگینی ریز خرد شده) -
جوی پرک شده- دو قاشق غذاخوری -
سبزیجات مخلوط (گل کلم، هویج و لوبیا سبز)- 1 فنجان ( نگینی ریز خرد شده و پخته شده) -
پیاز- 4/1 فنجان (نگینی ریز خرد شده) -
گشنیز- دو قاشق غذاخوری (خرد شده) -
نمک و فلفل به میزان دلخواه
نحوه آماده سازی
ابتدا روغن را در یک تابه گرم کنید؛ سپس سیر و پیاز را به آن اضافه کرده و روی حرارت متوسط چند دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن ها کمی تغییر کند. حالا سبزیجات مخلوط شده را به آن اضافه کنید. سه فنجان آب به همراه نمک و فلفل به آن اضافه کنید. پس از اینکه مواد را کاملاً با یکدیگر مخلوط کردید؛ گاهی آن را هم بزنید تا تَه نگیرد. گشنیز و جوی پرک شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. روی حرارت متوسط و به مدت یک دقیقه آن را بپزید. سپس تا داغ است سوپ را آماده کرده و میل نمایید.
3. سوپ عدس قرمز
مواد لازم:
-
عدس قرمز بدون پوسته با دانه های نیم شده- 2/1 فنجان -
هویج- 4/3 فنجان (نگینی خرد شده درشت) -
برگ نعناع- 4/1 فنجان -
برنج-2/1 فنجان -
پیاز- 4/3 فنجان (نگینی خرد شده درشت) -
گوجه فرنگی- 4/1 فنجان (نگینی خرد شده درشت) -
فلفل قرمز خشک خرد شده- 4/1 قاشق چای خوری -
شیر کم چرب- 4/1 فنجان -
نمک برای طعم دادن به سوپ به اندازه لازم
نحوه آماده سازی
برگ های نعناع را داخل یک تابه که از قبل روی حرارت قرار داده اید بریزید و صبر کنید تا خشک و تُرد شوند. سپس آن را خرد کنید و کنار بگذارید. عدس قرمز را خوب تمیز کنید، با آب بشویید و سپس آب آن را بگیرید. برنج را هم به همین شکل آماده کنید. هر دوی آن ها را داخل زودپز بریزید؛ سپس هویج، پیاز و گوجه را به همراه دو فنجان آب به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا زمانی که زودپز دو بار سوت زد بپزد. سپس آن را با مخلوط کن آن قدر مخلوط کنید تا تمام مواد یک دست شوند. در نهایت شیر، نعناع بو داده ، خرده های فلفل قرمز، نصف فنجان آب و کمی نمک به آن اضافه کرده و بدون اینکه دمایش به نقطه جوش برسد به مدت چند دقیقه بپزید. تا داغ است سوپ را آماده کرده و نوش جان فرمایید.
4. سوپ پیاز قهوه ای
مواد لازم:
(برای توپک های پنیر کُلبه (به کوتاژ یا کاتیج هم معروف است)
-
جعفری- دو قاشق غذاخوری (خرد شده) -
پنیر کلبه کم چرب/ پنیر سویا- نصف فنجان ( لِه شده) -
پودر خردل- 2/1 قاشق چای خوری -
نمک به عنوان چاشنی به میزان لازم
(مواد دیگر)
-
عصاره ی سبزیجات- 3 فنجان -
پیاز- 2/1 فنجان (خرد شده) -
آرد ذرت- 2 قاشق چای خوری -
روغن- 2 قاشق چای خوری -
نمک برای طعم دادن به سوپ به میزان لازم
نحوه آماده سازی
برای تهیه توپک های فلفل و پنیر کوتاژ، تمام مواد را در یک کاسه مخلوط کرده و وَرز دهید. خمیر به دست آمده را به 20 قسمت مساوی تقسیم کرده و با آن های توپک هایی کوچک بسازید. به مدت 20 ثانیه آن ها را در مایکروویو قرار دهید. وقتی از فر بیرون آوردید اجازه دهید چند دقیقه خنک شوند. می توانید برای آماده سازی این توپک ها از بخارپز نیز استفاده کنید. حالا تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید. روی حرارت کم پیازها را به مدت 10 دقیقه سرخ کنید تا طلایی رنگ مایل به قهوه ای شوند. سپس عصاره سبزیجات، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید. آرد ذرت را با یک چهارم فنجان آب مخلوط کرده و به سوپ اضافه کنید. به مدت پنج دقیقه این مخلوط را طوری بپزید که به آرامی قُل بزند. حالا، توپک های پنیر کوتاژ و فلفل را به سوپ اضافه کنید. سپس آن را با جعفری تزیین کرده و نوش جان فرمایید.
5. سوپ کلم برای کاهش وزن
مواد لازم:
-
کلم (یک عدد بزرگ، خرد شده) -
پیاز- 3 عدد (خرد شده) -
کنسرو گوجه فرنگی پوست کنده شده کامل (به همراه سس آن)- دو قوطی ( 450 گرم) -
هویج- 5 عدد (خرد شده) -
سوپ پیاز آماده- 1 عدد (30 گرم) -
فلفل دلمه ای سبز- دو عدد (نگینی خرد شده) -
کنسرو لوبیا سبز- 1 قوطی(425 گرم) (خرد شده و آب کشیده شده) -
عصاره گوشت گاو- یک قوطی (400 گرم) -
آب گوجه فرنگی- دو چهارم پیمانه معادل 2.5 لیتر -
کرفس- 10 ساقه (خرد شده)
نحوه آماده سازی
ظرف بزرگی انتخاب کرده و هویج، فلفل دلمه ای، کلم، پیاز، کرفس، گوجه و لوبیا سبز را به آن اضافه کنید. سوپ آماده، عصاره گوشت گاو و آب گوجه را به آن اضافه کرده و آن قدر درون آن آب بریزید که روی سبزیجات را بپوشاند. مخلوط را روی حرارت قرار داده و بدون آنکه به دمای جوش برسد بپزید تا بافت سبزیجات نرم شود. می توانید این سوپ را چند روز در یخچال نگه داری کنید.
6. سوپ ارزن و سبزیجات
مواد لازم:
-
روغن زیتون- 3 قاشق غذاخوری -
پیاز (یک عدد بزرگ)- خرد شده -
ارزن خشک- یک فنجان -
کرفس- 2 ساقه (خرد شده) -
زنجبیل- یک تکه ی تقریباً 3 سانتی متری (رنده شده) -
هویج- 2 عدد (خرد شده به شکل حلقه ای) -
آب/ عصاره ی سبزیجات کم نمک- 7 فنجان -
سیر- دو حبه ( خرد و لِه شده) -
تخم کرفس- 2 قاشق چای خوری -
جعفری- یک کف دست (خرد شده) -
فلفل قرمز-2/1 قاشق چای خوری -
آب لیمو سبز تازه – 2 قاشق غذاخوری -
زیره سبز آسیاب شده- 1 قاشق چای خوری -
نخود فرنگی (تازه یا منجمد)- 1 فنجان -
گشنیز آسیاب شده- 1 قاشق غذاخوری -
پودر زردچوبه- 1 قاشق چای خوری -
آویشن خشک- 1 قاشق چای خوری -
کمی فلفل سیاه تازه آسیاب شده -
ریحان خشک- 2 قاشق چای خوری -
سس تاماری (سویا)- 5 قاشق غذاخوری -
پودر کاری- 1 قاشق غذاخوری -
ساقه و قسمت های سبز کلم بروکلی- 2/1 1 فنجان (خرد شده) -
قارچ دکمه ای- 6 تا 8 عدد (خرد شده) -
گوجه- یک عدد بزرگ (خرد شده) -
فلفل قرمز یا سبز تند (تازه) 2 تا 4 عدد (خرد شده)
نحوه آماده سازی
ارزن را خوب بشویید و به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید. سپس آن را آبکشی کرده و کنار بگذارید. در یک ظرف کمی روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. کرفس، سیر، پیاز، هویج و زنجبیل را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه هم بزنید. سپس آب یا عصاره ی سبزیجات را به همراه تخم کرفس به آن اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید. یک در روی آن قرار دهید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه روی حرارت کم بدون اینکه به جوش بیاید بپزد. ساقه های بروکلی، فلفل، قارچ، ارزن، گوجه و بقیه ادویه ها را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه روی حرارت کم پخته شود. حواستان باشد ارزن به طور کامل بپزد. حالا، سس تاماری، نخودفرنگی، فلفل سیاه و قسمت های سبز کلم بروکلی را به آن اضافه کنید. آب لیمو سبز را بگیرید و اجازه دهید ده دقیقه دیگر بپزد. آن را با جعفری تزیین کنید و داغ نوش جان فرمایید.
7. سوپ کدو حلوایی در فر
مواد لازم:
-
پیاز زرد- 1 عدد (خرد شده) -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
کدو حلوایی- 6 فنجان (مکعبی خرد شده) -
سیر- 3 تا 4 حبه (له شده) -
کره در دمای اتاق گذاشته شده- 2 قاشق غذاخوری -
برگ بو- 2 عدد -
شیره درخت افرا- 2 قاشق غذاخوری -
فلفل سیاه تازه آسیاب شده- کمی -
عصاره مرغ کم نمک- 2 فنجان -
فلفل تند- 1 قاشق چای خوری -
نمک به میزان لازم
نحوه آماده سازی
فر را با دمای 350 درجه از قبل گرم کنید. در یک کاسه ی بزرگ فلزی پیاز، کدو حلوایی و سیر بریزید. حالا، روغن زیتون، کره و شیره ی درخت افرا را در یک کاسه ی کوچک مخلوط کنید. این مخلوط را روی تخم کدو حلوایی بریزید. کدو را روی سینی فر بگذارید. حواستان باشد تمام مایعات به طور کامل روی سینی پخش شوند. ابتدا هر قطعه مکعبی کدو را به چهار قسمت تقسیم کنید و برگ بو ها را بین آن ها قرار دهید. آن را به مدت نیم ساعت و تا وقتی که قطعه های کدو نرم شوند در فر قرار دهید. سپس، عصاره مرغ سرد و کدوی پخته شده را در یک مخلوط کن ریخته و آن را تا زمانیکه به شکل مورد نظر شما برسد مخلوط کنید. سوپ را در یک قابلمه ریخته و روی حرارت کم بپزید. فلفل تند و نمک را اضافه کنید تا سوپ طعم بگیرد. وقتی به غلظت دلخواهتان رسید آن را با میتوانید با گردوی تزیین کنید.
8. سوپ مارچوبه
مواد لازم:
-
روغن- 2 قاشق چای خوری -
عصاره ی سبزیجات- 2/1 1 قاشق غذاخوری -
مارچوبه- یک فنجان (خرد شده) -
پیاز- 2/1 فنجان (خرد شده) -
شیر کم چرب- 2/1 فنجان -
سیب زمینی- 2/1 فنجان (پوست کنده و خرد شده) -
پودر فلفل سیاه تازه آسیاب شده و نمک برای طعم دار کردن سوپ
نحوه آماده سازی
روغن را در یک تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازها را به مدت چند دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا رنگشان طلایی شود. عصاره ی سبزیجات، مارچوبه و سیب زمینی را به آن اضافه کنید. مخلوط را بجوشانید. در ظرف را بگذارید و روی حرارت کم و به مدت 8 دقیقه در دمای زیر نقطه جوش بپزید. اجازه دهید خنک شود ، سپس آن را به همراه 2 فنجان آب در مخلوط کن قرار دهید و به صورت پوره ای یک دست درآورید. پوره را به تابه منتقل کرده و شیر، فلفل و نمک را به آن اضافه کنید. آن را به مدت 1 تا 2 دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید. گاهی آن را بهم بزنید. این سوپ را با مارچوبه خرد شده تزیین کرده و میل نمایید.
9. سوپ گل کلم و سیب زمینی
مواد لازم:
-
سیب زمینی- 6 فنجان (پوست گرفته و خرد شده) -
روغن- 1 قاشق غذاخوری -
کرفس- 1 ساقه -
قسمت سبز گل کلم-6 تا 8 فنجان (خرد شده) -
پیاز زرد (بزرگ)- 1 عدد (خرد شده) -
سیر- یک حبه بزرگ (خرد و له شده) -
عصاره ی مرغ یا سبزیجات- 5 فنجان -
تره (خرد شده) -
پنیر (رنده شده) -
فلفل سیاه -
خامه ترش -
نمک برای طعم دادن
نحوه آماده سازی
روغن را در یک ظرف بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. به مدت پنج دقیقه و با حرارت پایین پیازها را درون آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. کرفس را به آن اضافه کرده و به مدت 4 تا 5 دقیقه بپزید. حالا، سیر را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه سرخ کنید تا رنگ آن کمی تغییر کند. سیب زمینی، گل کلم و عصاره را به آن اضافه کنید. مواد را خوب به هم بزنید و اجازه دهید بجوشد. حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید. آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه بدون اینکه به نقطه جوش برسد بپزید. وقتی بافت مواد نرم شد سوپ را با مخلوط کن دستی مخلوط کرده تا مواد یک دست شوند. بسته به سلیقه خود به آن عصاره یا آب اضافه کنید. نمک را به آن اضافه کرده و هم بزنید. سپس با خامه ترش، تره، پنیر و فلفل سیاه تزیین کنید.
10. سوپ خیار سرد
مواد لازم:
-
خیار- 2 فنجان (مکعبی خرد شده) و 2/1 فنجان (نگینی درشت خرد شده) -
شیر کم چرب- 2/1 فنجان -
کره کم چرب- 2 قاشق چای خوری -
شیر لبنه کم چرب- 4/1 فنجان -
فلفل دلمه ای- 1 قاشق غذاخوری -
نمک برای طعم دادن به سوپ -
فلفل سیاه تازه آسیاب شده و برگ نعناع برای تزیین
نحوه آماده سازی
یک تابه نچسب تو گود انتخاب کنید؛ خیار و یک و نیم فنجان آب را به آن اضافه کنید. به مدت 10 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید. آن را کنار بگذارید تا خنک شود. خیار، پنیر لبنه، شیر و نمک را در کاسه ای دیگر با یکدیگر مخلوط کرده و آن قدر با مخلوط کن به هم بزنید تا یک دست شوند. این کاسه را هم کنار بگذارید. کره را در یک تابه آب کنید. روی حرارت کم و به مدت 2 دقیقه خیار و فلفل دلمه ای خرد شده را سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد. پس از اینکه از روی حرارت برداشتید مخلوط خیار- شیر را که قبلاً درست کرده اید به آن اضافه کنید و تمام مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. نیم ساعت آن را در یخچال قرار دهید و رویش را با فلفل سیاه و برگ نعناع تزیین کنید و سرد نوش جان فرمایید.
11. سوپ کینوآ لیمویی یونانی
مواد لازم:
-
موسیر (کوچک)- 2 عدد (نگینی ریز خرد شده) -
سیر- 2 حبه (خرد و له شده) -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
هویج- 1 فنجان (نگینی خرد شده) -
عصاره سبزیجات کم نمک- 5 فنجان -
خمیر سویای سفید- 2/1 1 قاشق غذاخوری -
کینوآ 1 فنجان (شسته و آب آن را کامل بگیرید) -
سس کنجدی- 2 قاشق غذاخوری -
آب لیمو (تازه)- 4/1 فنجان -
شوید (تازه)- 4/1 فنجان (خرد شده) یا شوید خشک شده 2 قاشق غذاخوری سر پُر -
نمک به میزان لازم
نحوه آماده سازی
تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید و داخل آن روغن بریزید. هویج، موسیر و نمک را به آن اضافه کنید. به مدت 10 دقیقه و تا زمانی که موسیر ها مات شوند آن ها را بپزید. حالا سیر را اضافه کرده و سرخ کنید تا عطرش درآید. کینو-آ، عصاره ی سبزیجات و کمی نمک به آن اضافه کنید تا طعم بگیرد. وقتی به جوش آمد حرارت را کمتر کنید تا به مدت 20 دقیقه در دمای زیر نقطه جوش بپزد تا هویج و کینو-آ کاملاً پخته شوند. تا آن ها آماده شوند، سس کنجدی، خمیر سویای سفید و آب لیمو را به هم بزنید تا یک دست شوند. وقتی سوپ آماده شد این مخلوط را داخل آن بریزید. همچنین، شوید را نیز باید به آن اضافه کنید. سپس همه مواد را خوب به هم بزنید و میل کنید.
12. سوپ گشنیز و لیمو
مواد لازم:
-
گشنیز- 4/1 فنجان ( نگینی ریز خرد شده) -
فلفل تند سبز- 2 قاشق غذاخوری (نگینی ریز خرد شده) -
آب لیمو- 1 قاشق غذاخوری -
روغن- 2 قاشق غذاخوری -
سیر- 2 قاشق غذاخوری (نگینی خیلی ریز خرد شده) -
پیاز- 4/1 فنجان (نگینی ریز خرد شده) -
عصاره ی سبزیجات- سه فنجان -
کلم- 4/1 فنجان (نگینی ریز خرد شده) -
آرد ذرت- 2 قاشق چای خوری ( حل شده در 2 قاشق غذاخوری آب) -
هویج- 4/1 فنجان -
نمک به میزان لازم
نحوه آماده سازی
روغن را در یک تابه نچسب گرم کنید. روی حرارت متوسط سیر و فلفل تند سبز را به مدت چند ثانیه سرخ کنید. سپس پیاز را به مدت چند دقیقه داخل آن سرخ کنید. حالا کلم و هویج را اضافه کنید و یک دقیقه سرخ کنید. آب لیمو، عصاره ی سبزیجات، آرد ذرت که در آب حل کرده اید و نمک را به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و 2 تا 3 دقیقه بپزید. حین پخت آن را هم بزنید. کمی گشنیز روی آن بریزید و سوپ را فوراً پس از پخت، تزیین و میل کنید.
13. سوپ قارچ و گندم سیاه
مواد لازم:
-
آب گرم- 1 فنجان -
پیاز- 1 عدد (خرد شده) -
قارچ پورچینی یا شیتاکه خشک- 2/1 فنجان -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری (جداگانه) -
فلفل پاپریکا- 1 قاشق غذاخوری -
کرفس- 2 ساقه (خرد شده) -
فلفل قرمز- 4/1 قاشق چای خوری -
قارچ دکمه ای سفید (تازه)- 2/1 1 فنجان -
برگ بو- 1 عدد -
نمک- 1 قاشق چای خوری -
رب گوجه- 1 قاشق غذاخوری -
عصاره گوشت گاو بدون گلوتن- 4 فنجان -
بلغور گندم سیاه- 2/1 فنجان -
فلفل سیاه تازه آسیاب شده- به میزان کم -
جعفری یا شوید- 4/1 فنجان (خرد شده)
نحوه آماده سازی
قارچ ها در آب گرم خیس کنید. تا قارچ ها آماده می شوند یک قاشق غذاخوری روغن را در یک ظرف بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. کرفس و پیاز را به آن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه بپزید. آن قدر آن را هم بزنید تا بافت مواد شروع به نرم شدن کند. بقیه روغن را بریزید و شعله را زیادتر کنید. قارچ های تازه را به مواد دیگر اضافه کرده و کمی نمک به آن بزنید. به مدت 10 دقیقه و تا زمانیکه رنگ قارچ ها شروع به قهوه ای شدن کند آن را بپزید.گاهی آن را هم بزنید. قارچ های خشک را آب کشی کنید و 2/1 1 فنجان از آبی را که قارچ ها در آن خیسانده شده بود نگاه دارید. قارچ ها را خرد کرده و به ظرف اضافه کنید. فلفل پاپریکا، برگ بو، گندم سیاه، فلفل قرمز و رب گوجه فرنگی را با یکدیگر مخلوط کرده و در آن بریزید. 3 دقیقه و تا زمانیکه گندم سیاه و قارچ به مواد دیگر آغشته شوند آن ها را هم بزنید. حالا عصاره ی گوشت گاو و آبی را که قارچ ها در آن خیسانده شده بودند به مخلوط اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا سوپ جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید، در ظرف را کامل نگذارید و اجازه دهید به مدت 15 تا 20 دقیقه و تا زمانیکه گندم سیاه نرم شود در دمای زیر جوش به آرامی بپزد. مجددا کمی سوپ را هم بزنید. حالا نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید تا طعم دار شود.
14. سوپ کلم کولارد سبز و لوبیا چشم بلبلی
مواد لازم:
-
سیب زمینی قرمز (متوسط)- 3 عدد (خرد شده) -
پیاز زرد (متوسط)- 1 عدد (خرد شده) -
روغن زیتون- 1 قاشق غذاخوری -
هویج- 2 عدد متوسط (حلقه ای) -
سیر- 3 حبه (خرد و له شده) -
سیب زمینی شیرین (متوسط)- 1 عدد (خرد شده) -
ریحان خشک- 1 قاشق غذاخوری -
کلم کولارد سبز (بدون ساقه)- 3 فنجان (خرد شده) -
پونه کوهی خشک- 1 قاشق غذاخوری -
لوبیا چشم بلبلی (پخته شده)- 3 فنجان -
عصاره ی سبزیجات- 4 فنجان -
فلفل سیاه تازه آسیاب شده- به مقدار کم -
سرکه ی سیب- 1 قاشق غذاخوری -
نمک دریایی- به میزان کم
نحوه آماده سازی
روغن زیتون را در یک ظرف حرارت دهید. سیر و پیاز را به آن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه بپزید تا رنگ آن مات شود. حالا هویج، سیب زمینی شیرین، لوبیا چشم بلبلی، سیب زمینی قرمز، کلم کولارد سبز، پونه کوهی، عصاره ی سبزیجات و ریحان را به آن اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا جوش آید. در ظرف را بگذارید و حرارت را کم کنید. آن را به مدت 20 تا 25 دقیقه و تا زمانیکه بافت سبزیجات نرم شود بپزید. سرکه سیب را به آن اضافه کرده؛ نمک و فلفل را نیز به عنوان چاشنی اضافه کنید.
15. سوپ ذرت و نخودفرنگی
مواد لازم:
-
پیاز-2/1 (خرد شده) -
نخود فرنگی (تازه)- 2 فنجان -
سیر- 1 حبه (له شده) -
ذرت شیرین- 1 فنجان -
روغن- 1 قاشق غذاخوری -
نمک- 1 قاشق چای خوری به عنوان چاشنی
(مواد لازم برای آماده کردن سوپ قبل از خوردن)
-
گشنیز- 1 قاشق چای خوری -
شیر کم چرب—4/1 فنجان -
برگ نعناع- 1 قاشق چای خوری (خرد شده)
نحوه آماده سازی
ذرت، نخود فرنگی، پیاز، نمک، سیر و 4 فنجان آب درون یک ظرف بریزید. آن را به مدت 10 دقیقه و تا زمانیکه تمام مواد نرم شوند بپزید. اجازه دهید خنک شود. این مواد را داخل مخلوط کن بریزید و آن قدر مخلوط کنید تا شکل پوره به خود بگیرد. قبل از اینکه سوپ را برای صرف غذا آماده کنید شیر، نعناع، گشنیز و نمک به آن اضافه کنید و سپس بجوشانید.
15. سوپ کلم ترش
مواد لازم:
-
پیاز زرد (متوسط)- 1 عدد (خلالی شده) -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
هویج (متوسط)- 1 عدد (پوست گرفته و نگینی خرد شده) -
کلم (نصف یک کلم متوسط)- 4 فنجان سر پُر ( خلالی شده) -
گوجه فرنگی لِه شده ( یک قوطی 794 گرمی) -
فلفل سیاه- 4/1 قاشق چای خوری -
سرکه سیب- 3 قاشق غذاخوری -
فلفل تند هالاپنیو- 2 عدد ( بدون تخم و نگینی خرد شده) -
شکر قهوه ای- 2 قاشق غذاخوری -
نمک- 2/1 قاشق چای خوری -
عصاره ی سبزیجات کم نمک- 4 فنجان -
سینه مرغ بریان شده در جوجه گردان فر- 2 فنجان (ریش ریش شده)
نحوه آماده سازی
در یک قابلمه بزرگ روغن را داغ کنید. هویج، پیاز، فلفل هالاپینو و کلم را به مدت 10 دقیقه در آن سرخ کنید تا بافتشان نرم شود. حالا فلفل، گوجه فرنگی له شده، شکر قهوه ای، نمک، سینه مرغ و سرکه سیب را به آن اضافه کنید. تمام مواد را خوب هم بزنید. به مدت 20 دقیقه سوپ را روی حرارت متوسط بدون اینکه به دمای جوش برسد بپزید. آن را داغ میل کنید.
17. سوپ خامه ای لوبیا سفید و کلم کالی با خمیر سویا
مواد لازم:
برای تهیه سوپ
-
سیر- 2 حبه (خرد و له شده) -
روغن زیتون- 1 قاشق غذاخوری -
هویج (متوسط)- 1 عدد (پوست گرفته و نگینی خرد شده) -
اکلیل کوهی (خشک شده)- 2 قاشق چای خوری -
پیاز زرد (متوسط)- 1 عدد ( نگینی خرد شده) -
عصاره سبزیجات کم نمک- 5 فنجان -
لوبیا سفید (شسته شده و آب آن گرفته شود)- 2 کنسرو 453 گرمی -
نمک و فلفل به میزان لازم
برای تهیه کلم کالی با خمیر سویا
-
روغن زیتون- 1 قاشق غذاخوری -
فلفل قرمز خرد شده- 1 قاشق چای خوری -
خمیر سویای زرد- 2 قاشق غذاخوری -
کلم کالی- 1 دسته (برگ ها خرد شده و ساقه های سفت آن جدا شود) -
سیر- 4 حبه (حلقه ای نازک خرد شده)
نحوه آماده سازی
برای تهیه سوپ، ابتدا لازم است روغن را در یک ظرف بزرگ حرارت دهید. سیر، پیاز، هویج و اکلیل کوهی را به مدت 8 تا 10 دقیقه سرخ کنید. عصاره و لوبیا را به آن اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 20 دقیقه در دمای پایین تر از نقطه جوش بپزد و گاهی آن را هم بزنید. حالا نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. اجازه دهید خنک شود. آن را در مخلوط کن بریزید و سپس مخلوط یک دست شده را به ظرف برگردانید. اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزد و شروع به آماده کردن کلم کالی کنید. روغن زیتون را در یک تابه بریزید تا داغ شود. خمیر سویا را به آن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه یا تا زمانیکه عطر آن پخش شده و شروع به قهوه ای شدن کند سرخ کنید. حالا، فلفل قرمز خرد شده و سیر را به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید و اجازه دهید یک دقیقه بپزد. کلم کالی را به آن اضافه کنید و به مدت 5 دقیقه همه مواد را سرخ کنید. آن را هم بزنید تا یک دست سرخ شوند. سوپ را در 4 کاسه جدا بریزید و با کلم کالی تزیین کنید. سوپ را داغ میل کنید!
18. سوپ هوموس (غذای لبنانی)
مواد لازم:
-
پیاز- 1 عدد (نازک خلال شده) -
روغن زیتون- 1 قاشق غذاخوری -
سیر- 4 حبه (حلقه ای خرد شده) -
تخم زیره سبز- 2 قاشق چای خوری -
نخود- 2 قوطی کنسرو 453 گرمی -
عصاره سبزیجات (کم نمک)- 4 فنجان -
سس تاهینی (سس دانه ی کنجد)- 2/1 فنجان -
آب لیموی تازه- 3 قاشق غذاخوری -
نمک و فلفل به میزان لازم
نحوه آماده سازی
روغن زیتون گرم را داخل یک دیگ آبگوشت پزی بزرگ بریزید. دانه های زیره سبز را به آن اضافه و اجازه دهید تا زمانیکه عطرشان پخش شود و شروع به پریدن کنند سرخ شوند. اکنون سیر و پیاز را به آن اضافه کنید و به مدت 5 تا 10 دقیقه بپزید. سس کنجد، نخود و عصاره ی سبزیجات را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. سوپ را به مدت 5 تا 10 دقیقه بدون اینکه به جوش بیاید بپزید. حالا ظرف را از روی حرارت بردارید و آب لیمو را به آن اضافه کنید. با نمک و فلفل به آن طعم دهید و تا گرم است میل کنید!
19. سوپ کدو گردویی و بادام
مواد لازم:
-
تخم رازیانه آسیاب شده- 2 قاشق چای خوری -
پیاز (متوسط)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
روغن نارگیل- 2 قاشق چای خوری -
آویشن (خشک شده)- 1 قاشق چای خوری -
کره بادام خامه ای- 4/1 فنجان -
کدو (متوسط)- 1 عدد (تخم آن را بگیرید و مکعبی خرد کنید) -
پف فیل- 1 فنجان (بدون استفاده از روغن درست شده)- 1 فنجان -
عصاره سبزیجات کم نمک- 5 فنجان -
نمک و فلفل به میزان لازم
نحوه آماده سازی
روغن نارگیل را در یک دیگ آبگوشت پزی بزرگ بریزید و داغ کنید؛ آویشن و دانه های رازیانه را به مدت یک دقیقه و تا وقتی که عطرشان پخش شود سرخ کنید. کدو و پیاز را به آن اضافه کنید؛ سپس نمک و فلفل را برای طعم گرفتن سوپ به آن اضافه کنید. اجازه دهید 5 دقیقه دیگر بپزد. وقتی بافت سبزیجات شروع کردند به نرم شدن، عصاره ی سبزیجات را به آن اضافه کنید. در ظرف را ببندید و اجازه دهید بجوشد. به مدت 20 دقیقه و تا زمانیکه کدو نرم شود آن را به آرامی بپزید (سوپ نجوشد). اجازه دهید کمی خنک شود. سوپ را داخل مخلوط کن بریزید و کره بادام را به آن اضافه کنید. این دو را آن قدر مخلوط کنید تا یک دست شوند. سوپ را به داخل ظرف برگردانید و دوباره گرم کنید. آن را داخل 4 کاسه جداگانه بریزید و با پف فیل تزیین کنید و تا داغ است نوش جان کنید!
20. سوپ غلیظ سبزی و لوبیا با گندم
مواد لازم:
-
کرفس- 2 عدد کامل (خرد شده) -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
سیر- 2 حبه ( له شده) -
پیاز (متوسط)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
کدو حلوایی- 2 فنجان (مکعبی خرد شده) -
اکلیل کوهی (تازه)- 1 قاشق غذاخوری -
فلفل تازه -
آویشن (تازه)- 1 قاشق غذاخوری (نگینی خرد شده) -
لوبیا قرمز- یک قوطی 425 گرمی ( آب آن گرفته و آب کشی شود) -
نمک- 2/1 قاشق چای خوری -
فلفل قرمز خرد شده- 2/1 قاشق چای خوری -
گندم (نپخته)- 1 فنجان -
گوجه فرنگی له شده- یک قوطی 425 گرمی -
عصاره ی کم نمک سبزیجات- 8 فنجان -
اسفناج منجمد- 283.4 گرم ( آن را داخل پارچه ای نازک قرار دهید و آب آن را به طور کامل بگیرید) -
پوسته سفت و بیرونی پنیر پارمسان- 1 عدد (اختیاری)
نحوه آماده سازی
روغن زیتون را در یک ظرف گرما دهید. کرفس، کدو حلوایی و پیاز را آن قدر در آن سرخ کنید تا بافتشان نرم شود. سپس اکلیل کوهی، آویشن، سیر، فلفل قرمز خرد شده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. یک دقیقه دیگر این مخلوط را سرخ کنید. اکنون گوجه فرنگی له شده، اسفناج منجمد، عصاره سبزیجات، لوبیا قرمز، گندم و پوسته بیرونی پنیر پارمسان را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید سوپ بجوشد. حرارت را کم کنید و به مدت یک ساعت و تا زمانیکه گندم نرم شود اجازه دهید آرام بپزد و قُل بزند. گاهی آن را هم بزنید تا تَه نگیرد.
21. سوپ ماست، جو نیمکوب و شوید
مواد لازم:
-
پیاز زرد (متوسط)- 1 عدد -
جو نیمکوب- 4/3 فنجان -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
سیر- 2 حبه (خرد و له شده) -
ماست کم چرب بدون اسانس های رنگی خوراکی- 2 فنجان -
عصاره سبزیجات کم نمک- 2 فنجان -
شوید (تازه)- 4/1 فنجان (خرد شده) -
آب لیمو (تازه)- 2 قاشق غذاخوری -
جعفری (تازه)- 2 قاشق غذاخوری (خرد شده) -
نمک و فلفل به میزان دلخواه
نحوه آماده سازی
سیر و پیاز را در یک ظرف بزرگ، به مدت 5-7 دقیقه و تا زمانیکه بافتشان نرم شود سرخ کنید. یک و نیم فنجان آب و جو را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید بجوشد. سوپ را نیم ساعت بجوشانید تا بافت مواد داخل آن نرم شود. عصاره سبزیجات، ماست، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید. به مدت 5 دقیقه بدون اینکه بجوشد آن را بپزید. جعفری، شوید و آب لیمو را به آن اضافه کنید.
22. سوپ عدس و گوجه فرنگی با زنجبیل
مواد لازم:
-
هویج (متوسط)- 2 عدد (پوست گرفته و خرد شده) -
پیاز (متوسط)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
زنجبیل (تازه)- 2 قاشق غذاخوری (رنده شده) -
سیر- 2 حبه (خرد و له شده) -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
رب گوجه- 1 قاشق غذاخوری -
گشنیز آسیاب شده- 2/1 قاشق چای خوری -
زیره سبز آسیاب شده- 2 قاشق چای خوری -
دارچین آسیاب شده- 2/1 قاشق چای خوری -
فلفل پاپریکا دودی- 1 قاشق چای خوری -
عدس قهوه ای خشک- 2 فنجان -
عصاره سبزیجات کم نمک- 5 فنجان -
گوجه فرنگی له شده- یک قوطی 793 گرمی -
ماست بدون اسانس رنگی افزودنی کم چرب- برای تزیین (اختیاری) -
نمک و فلفل به میزان لازم
نحوه آماده سازی
در یک دیگ آبگوشت پزی کمی روغن زیتون بریزید تا داغ شود؛ سپس هویج و پیاز را به آن اضافه کنید. به مدت 5 دقیقه و تا زمانی که بافتشان نرم شود در روغن سرخ کنید. رب گوجه، سیر، زنجبیل و ادویه ها را به آن اضافه کنید. آن ها را یک دقیقه و تا زمانیکه عطرشان پخش شود بپزید. حالا گوجه فرنگی له شده، عدس و عصاره ی سبزیجات را به آن اضافه کرده و با دیگر مواد مخلوط کنید. به اندازه ای که مایلید نمک و فلفل بریزید. در ظرف را روی آن قرار دهید و پس از اینکه به جوش آمد حرارت آن را کم کنید. اجازه دهید 45 دقیقه و تا زمانی که بافت مواد نرم شدند به آرامی بپزد. در این حین سوپ را هم بزنید. اگر مایلید روی آن را با ماست تزیین کنید و تا داغ است آماده کرده و نوش جان فرمایید!
23. سوپ بادام هندی و کلم بروکلی خامه ای
مواد لازم:
-
روغن کانولا- 1 قاشق غذاخوری -
بادام هندی خام- 1 فنجان -
پیاز (کوچک)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
عصاره ی کم نمک سبزیجات- 5 فنجان (جداگانه) -
کلم بروکلی (قسمت های سبز گیاه)- 6 فنجان -
سیر- 2 حبه (له شده) -
سس سویای کم نمک- 2 قاشق غذاخوری -
سرکه سیب- 1 قاشق غذاخوری -
نمک و فلفل به میزان لازم
نحوه آماده سازی
برای درست کردن این سوپ ابتدا لازم است بادام هندی ها را در آب داغ بخیسانید؛ سپس آب آن ها را بگیرید و به همراه یک فنجان عصاره ی سبزیجات مخلوط کنید تا مواد یک دست شوند. آن را کنار بگذارید. سیر، پیاز و کلم بروکلی را در روغن کانولا و در ظرفی بزرگ به مدت 4 تا 5 دقیقه سرخ کنید تا بافت پیازها نرم و رنگ کلم بروکلی سبز روشن شود. اکنون، بقیه عصاره ی سبزیجات را به همراه مخلوط بادام هندی و سس سویا به سوپ اضافه کنید. مخلوط را به مدت 10-12 دقیقه بدون اینکه به نقطه جوش برسد بپزید تا بافت کلم بروکلی نرم شود. اجازه دهید کمی خنک شود و سپس آن را با مخلوط کن تا زمانی که یک دست گردد مخلوط کنید. اکنون، سوپ را به ظرف برگردانید؛ فلفل، نمک و سرکه سیب را به آن اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 5 دقیقه با حرارت کم بجوشد (به دمای جوش نرسد) و تا داغ است آن را میل کنید.
24. سوپ تمپه تند
مواد لازم:
-
تمپه (خرد شده)- 226 گرم -
روغن کانولا- 2 قاشق غذاخوری -
فلفل دلمه ای سبز- 1 عدد (تخم آن گرفته شود و سپس نگینی خرد گردد) -
پیاز (متوسط)- 1 عدد ( نگینی خرد شده) -
لوبیای سیاه- یک قوطی 425 گرمی (آب آن را خالی کرده و بشویید) -
فلفل دلمه ای قرمز- 1 عدد (تخم آن را بگیرید و نگینی خرد کنید) -
فلفل قرمز- 1 عدد (تخم آن را بگیرید و نگینی خرد کنید) -
لوبیا چیتی- یک قوطی 425 گرمی (آب آن را خالی کرده و لوبیا رو بشویید) -
پودر فلفل تند- 1 قاشق غذاخوری -
آب- 4 فنجان -
نمک و فلفل برای طعم دار کردن سوپ -
زیره سبز- 2 قاشق چای خوری -
پودر سیر- 1 قاشق چای خوری -
گوجه له شده- 1 فنجان -
پنیر چدار خلالی و آووکادو خرد شده (برای تزیین)
نحوه آماده سازی
روغن کانولا را داغ کنید و تمپه را 5 دقیقه داخل آن سرخ کنید تا رنگ آن شروع به قهوه ای شدن کند. فلفل های قرمز و سبز را به آن اضافه کنید، نمک و فلفل را به میزان دلخواه بریزید. این مواد را 7 دقیقه ی دیگر سرخ کنید. اکنون، ادویه ها، لوبیا، گوجه له شده و آب را به آن اضافه کنید. همه آن ها را خوب هم بزنید. اجازه دهید 20 تا 25 دقیقه با دمای پایین نقطه جوش بپزد تا طعم مواد با یکدیگر ادغام شود. سوپ را با آووکادو و پنیر چدار تزیین کنید و تا داغ است نوش جان کنید!
25. سوپ تورتیلا
مواد لازم:
-
تورتیلای ذرت- 2 عدد (به صورت نواری برش داده شده) -
پیاز- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
فلفل قرمز- 1 قاشق غذاخوری -
روغن کانولا- 1 قاشق غذاخوری -
سیر- 2 حبه (ریز خرد شده) -
عصاره ی مرغ- 6 فنجان -
گوجه فرنگی کامل و پوست کنده شده- یک قوطی 396 گرمی -
سینه مرغ (بدون پوست)- 340 گرم (وزن بدون استخوان) -
آب لیمو سبز -
نمک و فلفل سیاه برای طعم دادن به سوپ -
سس تند (در صورت تمایل) -
پیاز خرد شده، تربچه حلقه ای خرد شده، ترشی فلفل هالاپینو و گشنیز تازه (اختیاری) -
آووکادو- 2/1 (بی هسته، پوست گرفته و مکعبی شکل خرد شده)
نحوه آماده سازی
ظرفی بزرگ انتخاب کنید، به آن روغن اضافه کرده و روی شعله متوسط حرارت دهید. سیر و پیاز را اضافه کنید و تا زمانیکه بافتشان نرم شود سرخ کنید. اکنون آن ها را داخل مخلوط کن بریزید، گوجه فرنگی ها را به همراه آبی که داخل کنسرو بوده به آن ها اضافه کنید. مواد را مخلوط کنید تا یک دست شوند. آن را دوباره داخل ظرف بریزید، عصاره را به آن اضافه کرده و بگذارید به آرامی بپزد (نجوشد). مرغ را با نمک و فلفل مزه دار کنید. حالا سینه مرغ را به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید 10 دقیقه در سوپ بپزد. قبل از مصرف گوشت سینه را درآورید و ریش ریش کنید. فر را با دمای 450 درجه فارنهایت گرم کنید. نوارهای تورتیلا را روی یک کاغذ مخصوص فر قرار دهید و تا وقتی که ترد و کمی قهوه ای شوند درون فر بگذارید. حالا، آب لیمو، نمک، فلفل و سس تند را به سوپ اضافه کنید تا مزه دار شود. سوپ را در 4 کاسه بریزید. با نوارهای تورتیلا، مرغ، آووکادو و دیگر موادی که دوست دارید تزیین کنید.
26. سوپ سبزی و لوبیا با سس ریحان و سیر
مواد لازم:
-
روغن زیتون- 1 قاشق غذاخوری -
آویشن (خشک شده)- 2/1 قاشق چای خوری -
لوبیا سفید- نصف یک کنسرو 396 تا 452 گرمی -
سس ریحان و سیر -
گوجه فرنگی (نگینی خرد شده)- یک قوطی 396 گرمی -
عصاره مرغ کم نمک- 8 فنجان -
پنیر پارمسان (رنده شده) -
سیر- 2 حبه (خرد و له شده) -
پیاز (متوسط)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
سیب زمینی قرمز یا یوکان- 226 گرم (مکعبی خرد شده) -
کدو (متوسط)- 1 عدد (خرد شده) -
هویج (متوسط)- 2 عدد (پوست گرفته و نگینی خرد شده) -
لوبیا سبز- 226 گرم (پاک کرده و نصف شده) -
فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
نحوه آماده سازی
روغن زیتون را در یک ظرف بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. سیر و پیاز را در آن به مدت 3 دقیقه سرخ کنید تا رنگ پیاز مات شود. کدو، لوبیا، هویج و سیب زمینی را به آن اضافه کنید. کمی نمک برای مزه دار کردن سوپ اضافه کنید و به مدت 3 تا 4 دقیقه بپزید و همزمان هم بزنید تا ته نگیرد. تا زمانیکه عطر سبزیجات پخش شود صبر کنید. حالا، آویشن، عصاره و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. حرارت را پایین نگاه دارید. نمک و فلفل را اضافه کنید تا مزه دار شود. آن را به مدت 15 تا 45 دقیقه بدون اینکه به نقطه ی جوش برسد بپزید. لوبیا سفید را داخل سوپ بریزید. آن را با کمی سس سیر و ریحان و پنیر پارمسان رنده شده تزیین کنید.
27. سوپ کلم بروکلی و پنیر چدار
مواد لازم:
-
آرد- 1 قاشق غذاخوری -
هویج (بزرگ)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
سیر- 2 حبه (نگینی خرد شده) -
پیاز زرد- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
کلم بروکلی- 1 عدد (ساقه ها و قسمت سبز آن نازک خرد شده باشد) -
عصاره ی مرغ کم نمک- 1 فنجان -
شیر- 2 فنجان -
فلفل سیاه و نمک برای طعم دار کردن -
کره- 1 قاشق غذاخوری -
پنیر چدار – 1 فنجان (خلال شده) -
تکه های ترد پارمسان- 4 عدد -
سس فلفل تند برای مزه دار کردن سوپ
نحوه آماده سازی
ظرف بزرگی انتخاب کرده و کره را روی حرارت متوسط آب کنید. کلم بروکلی، هویج، سیر و پیاز را به مدت 5 دقیقه سرخ کنید تا سبزیجات نرم شوند. آرد را داخل سوپ بریزید و تا زمانیکه سبزیجات کاملاً در آن غوطه ور شوند بپزید. حالا، عصاره را داخل آن بریزید و آن قدر هم بزنید تا آرد گلوله نشود. چند دقیقه بپزید و سپس آن را با مخلوط کن مخلوط کنید تا شبیه به پوره شود. حالا، سوپ را به ظرف برگردانید و روی حرارت ملایم بپزید. پنیر و شیر را به آن اضافه کنید. سوپ را با فلفل، نمک و سس فلفل تند طعم دار کنید. وقتی می خواهید سوپ را سرو کنید میتوانید یک تکه ی ترد پارمسان را برای تزئین وسط کاسه بگذارید.
28. سوپ سیب زمینی پخته شده
مواد لازم:
-
آرد- 1 قاشق غذاخوری -
گوشت ران گوساله نازک بریده شده- 3 عدد -
سیر- 2 حبه (خرد و له شده) -
سیب زمینی حنایی (متوسط)- 2 عدد پخته شده -
پیازچه- 4 عدد (قسمت های سفید سر و سبز ساقه جداگانه خرد شود) -
عصاره ی کم نمک مرغ- 8 فنجان -
پنیر چدار خلال شده -
فلفل سیاه و نمک برای طعم دار کردن -
سس فلفل تند برای مزه دار کردن -
خامه – 2/1 فنجان
نحوه آماده سازی
یک ظرف بزرگ را روی حرارت متوسط قرار دهید. گوشت ران گوساله نازک خرد شده را به مدت 5 دقیقه و تا زمانیکه ترد شود در آن سرخ کنید. با استفاده از یک قاشق آشپزی شکاف دار آن را از داخل قابلمه بردارید و کنار بگذارید. تنها یک لایه نازک از چربی گوشت را نگه دارید و بقیه را دور بریزید. حالا سیر و قسمت سفید پیازچه را به ظرف اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه سرخ کنید تا رنگ پیازچه ها مات شود. آرد را در آن بریزید و خوب هم بزنید تا تمام مواد را کاملاً بپوشاند. عصاره ی مرغ را داخل آن بریزید و آن قدر سریع هم بزنید که آرد گلوله نشود. یک سیب زمینی پخته شده را پوست بکَنید. آن را خرد کرده و به سوپ اضافه کنید. با استفاده از سیب زمینی له کن، آن را کاملاً له کنید تا با عصاره مخلوط شود. با استفاده از مخلوط کن سوپ را به شکل پوره درآورید تا یکدست تر شود. سیب زمینی دیگری را با پوست به شکل مکعبی خرد کنید و به همراه خامه داخل سوپ بریزید. سپس فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید تا طعم بگیرد. حرارت را کم تر کنید و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه بپزد. سوپ را به داخل کاسه منتقل کنید و با گوشت ران نازک، کمی پنیر چدار خلال شده، ساقه های پیازچه و کمی سس فلفل تند تزیین کنید.
29. سوپ گل کلم و کدو حلوایی
مواد لازم:
-
قسمت سبز گل کلم- 200 گرم -
روغن- 1 قاشق غذاخوری -
کدو حلوایی- یک کنسرو 400 گرمی -
هویج- 170 گرم -
سیر- 2 حبه -
گشنیز- تقریباً 7 گرم -
شیر نارگیل- یک کنسرو 400 گرمی -
موسیر- 50 گرم -
عصاره ی سبزیجات – 1 فنجان -
گشنیز (آسیاب شده)- 1 قاشق غذاخوری
نحوه آماده سازی
فر را با دمای 400 درجه از قبل گرم کنید. گل کلم ها را روی یک کاغذ فر و در یک قاشق چای خوری روغن زیتون، فلفل، نمک و نیمی از گشنیز بغلتانید. نیم ساعت در فر قرار دهید تا رنگ آن قهوه ای طلایی شود. حین پخت آن را زیر و رو کنید. هویج را پوست گرفته و نگینی ریز خرد کنید. موسیر را نصف کنید، پوستش را بگیرید و نگینی خرد کنید. سیر را به صورت حلقه های بسیار نازک خرد کنید و گشنیز را هم خرد کنید. کمی روغن را در یک ظرف بزرگ ریخته و روی حرارت متوسط گرم کنید. هویج، موسیر و بقیه گشنیز را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه آن ها را بپزید و در حین پخت زیر و رو کنید. وقتی بافت آن ها نرم شد، سیر را به آن اضافه کنید و یک دقیقه دیگر بپزید تا عطر آن پخش شود. شیر نارگیل را به ظرف اضافه کرده و بجوشانید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید 5 دقیقه دیگر بپزد. پوره کدو حلوایی و عصاره ی سبزیجات را به همراه آب به آن اضافه کنید. دوباره اجازه دهید به آرامی و روی حرارت کم بپزد و سپس نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. وقتی گل کلم آماده شد، سوپ را در چند کاسه بریزید و قسمت های سبز آن را وسط هر کاسه قرار دهید. در نهایت سوپ را با تخم کدو و گشنیز تزیین کنید. تا وقتی گرم است نوش جان فرمایید.
30. سوپ کلم کالی و سیب زمینی
مواد لازم:
-
کلم کالی (خام)- 4 فنجان -
سینه مرغ- 2 عدد -
هویج- 1 فنجان -
سیر- 8 عدد (خرد و له شده) -
سیب زمینی قرمز- 6 تا 8 عدد (حلقه ای خرد شده) -
پیاز زرد- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
روغن زیتون- 2 قاشق غذاخوری -
نمک و فلفل به عنوان چاشنی -
ادویه مرغ- 2 قاشق چای خوری
نحوه آماده سازی
مرغ را از حالت انجماد درآورید و قیمه ای خرد کنید. ادویه مرغ را به آن اضافه کرده و سپس آن را در یک تابه دسته دار بریزید و روی گاز بپزید. روغن زیتون را در یک تابه متوسط دیگر داغ کنید. پیاز، سیر و هویج را به آن اضافه کنید. کلم کالی را با آب بشویید و آن را به مواد اضافه کنید. چند دقیقه سرخ کنید. یک قابلمه متوسط را پر از آب کنید. سیب زمینی ها را در آن بپزید تا بافتشان نرم شود. تا سیب زمینی بپزد عصاره ی مرغ را به تابه اضافه کنید. وقتی سیب زمینی و مرغ پخته شد آن ها را به ترکیب کلم کالی و عصاره ی مرغ اضافه کنید. به مدت 10 تا 15 دقیقه با شعله کم بپزید. تا سوپ آماده شود آن را هم بزنید و چند بار مزه کنید. هر زمان نیاز بود فلفل و نمک را به آن اضافه کنید.
31. سوپ صدف
-
پیاز (کوچک)- 1 عدد (نگینی خرد شده) -
آرد- 1 قاشق غذاخوری -
آب صدف- 2 فنجان -
گوشت نازک ران گوساله- 4 عدد (خرد شده) -
کرفس- 2 ساقه (خرد شده) -
صدف- یک قوطی کنسرو (183 گرم) (آب آن را گرفته و نگه دارید) -
شیر- 1 فنجان -
آویشن (تازه)- 2 شاخه (اختیاری) -
سیب زمینی (متوسط)- 2 عدد (پوست گرفته و حلقه ای خرد شده) -
نمک و فلفل به میزان لازم
نحوه آماده سازی
گوشت ران گوساله را در ظرف بزرگی قرار دهید و به مدت 5 دقیقه روی حرارت متوسط بپزید تا ترد و قهوه ای شود. وقتی پخته شد، روی یک بشقاب دستمال کاغذی قرار دهید و گوشت را روی دستمال قرار دهید؛ سپس آن را کنار بگذارید. کرفس و پیاز را با چربی گوشت مخلوط کنید و تقریباً 5 دقیقه و تا زمانی که نرم شود بپزید. اکنون، آرد را به آن اضافه کرده و یک دقیقه دیگر بپزید تا مزه خامی آرد از بین برود. آب صدفی را که از کنسرو گرفته اید، شیر و آب صدف را به آن اضافه کنید. به طور مرتب آن را هم بزنید تا آرد کاملاً مخلوط شده و گلوله نشود. این مخلوط را به دمای زیر نقطه جوش برسانید؛ سپس سیب زمینی و آویشن را به آن اضافه کنید. حالا، اجازه دهید ده دقیقه دیگر بپزد تا سیب زمینی ها نرم شوند. سوپ را با نمک و فلفل مزه دار کنید. آب صدف را به آن اضافه کرده و اجازه دهید قبل از مصرف گرم شود. در آخر آن را با گوشت ران نازکی که از قبل آماده کرده اید تزیین کنید.
32. سوپ پیاز فرانسوی
مواد لازم:
-
نمک- 2/1 قاشق چای خوری -
پیاز (متوسط)- 5 عدد ( حلقه ای خرد شده) -
کره- 1 قاشق غذاخوری -
برگ بو- 2 عدد -
عصاره ی کم نمک گوشت گاو- 6 فنجان -
آویشن (تازه)-4یا 5 شاخه (اختیاری) -
خمیر ترش یا نان باگت- 4 عدد -
فلفل- تازه خرد شده -
پنیر سوئیسی خلال شده- 2/1 فنجان
نحوه آماده سازی
در یک ظرف بزرگ کره بریزید و روی شعله کم، آب کنید. نمک و پیاز را به آن اضافه کرده و در ظرف را بگذارید. پیازها را حدوداً 30 دقیقه بپزید تا نرم و قهوه ای رنگ شوند. هر ده دقیقه یک بار پیازها را مخلوط کنید و ببینید پخته اند یا نه. آویشن (اگر مایلید)، عصاره و برگ بو را به آن اضافه کنید. مخلوط را به مدت 15 دقیقه روی حرارت کم بپزید. به آن فلفل اضافه کرده و برگ بو ها را از داخل سوپ بردارید. هر کاسه سوپ را با کمی پنیر و یک تکه نان باگت تزیین کنید. به آن حرارت دهید تا پنیر روی آن کاملاً آب شده و حالت حبابی شکل به خود بگیرد.
33. سوپ لپه
مواد لازم:
-
کرفس- 2 ساقه (خرد شده) -
هویج (متوسط)- 2 عدد (پوست گرفته و خرد شده) -
روغن زیتون- 1 قاشق چای خوری -
پیاز (کوچک)- 1 عدد (خرد شده) -
سیر- 2 حبه (خرد وله شده) -
سیب زمینی قرمز- 2 عدد (پوست گرفته و خرد شده) -
لپه- 1 فنجان -
گوشت گاو – 182 گرم -
عصاره ی سبزیجات یا مرغ کم نمک / آب- 10 فنجان -
برگ بو- 2 عدد -
سس تند ( در صورت تمایل) به عنوان چاشنی -
نمک و فلفل سیاه به عنوان چاشنی
نحوه آماده سازی
روغن زیتون را در یک قابلمه یا تابه بزرگ بریزید و روی حرارت متوسط داغ کنید. هویج، پیاز، کرفس و سیر را به روغن داغ اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه و تا زمانی که سبزیجات نرم شوند سرخ کنید. حالا، سیب زمینی، برگ بو، لپه، گوشت، آب یا عصاره را به آن اضافه کنید. حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید به مدت 40 دقیقه بپزد. حواستان باشد لپه ها نرم شوند و شکل خود را از دست بدهند چون باعث می شود سوپ تان غلیظ تر شود. گوشت را از سوپ درآورید، ریش ریش کرده و دوباره به آن اضافه کنید. برگ های بو را از سوپ در آورید؛ نمک، فلفل و سس تند را به آن اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.
34. سوپ رشته گوساله
مواد لازم:
-
روغن بادام زمینی یا روغن کانولا- 2/1 قاشق غذاخوری -
یک عدد انیسون (نوعی گیاه) کامل -
رشته برنجی یا ماکارونی نواری- 339 گرم -
زنجبیل (تازه)- 2.5 سانتی متر (پوست گرفته و به صورت حلقه های نازک خرد شده) -
برگ کلم- 1 عدد (برگ ها به قطعات 2.5 سانتی خرد شده و ساقه ها نازک خلالی شوند) -
گوشت گردن گوساله- 680 گرم (خرد شده به صورت قطعات یک سانتی) -
آب- 6 فنجان -
پیاز (متوسط)- 2 (نگینی درشت خرد شده) -
عصاره ی گوشت گاو کم نمک- 4 فنجان -
سیر- 4 حبه (بدون پوست) -
سس سویای کم نمک- 4/1 فنجان -
سس هویسین، سیراچا، برگ گشنیز و / یا ریحان تازه برای تزیین -
فلفل سیاه و نمک برای مزه دادن به سوپ
نحوه آماده سازی
روغن را در یک ظرف بزرگ بریزید و روی حرارت بالا گرم کنید. روی گوشت فلفل و نمک بریزید تا طعم بگیرد. گوشت را به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا تمام قسمت هایش قهوه ای شود. سپس آن را به آرام پز منتقل کرده و عصاره، سس سویا، سیر، آب، زنجبیل، بادیان خطایی و پیاز را اضافه کنید. حالا سوپ را روی شعله کم به مدت 6 ساعت بپزید تا گوشت کاملاً نرم شود. همچنین می توانید تمام مواد را در یک ظرف بزرگ روی شعله بسیار پایین به مدت 2 تا 3 ساعت بپزید (نجوشد). وقتی گوشت تقریباً آماده شد، رشته ها را با توجه به دستورالعمل موجود روی بسته آماده کنید. حالا برگ کلم را به سوپ اضافه کرده و به مدت 10 دقیقه بپزید تا نرم شود. نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید تا مزه دار گردد. رشته ها را در 8 کاسه بزرگ بریزید. عصاره و برگ کلم را به همراه گوشت درون آن بریزید و با مواد دلخواه تزیین کنید.
35. سوپ گوشت و جو
مواد لازم:
-
کرفس- 4/1 فنجان (خرد شده) -
گوشت گاو- 2 فنجان (خورشتی) -
هویج- 2/1 فنجان (خرد شده) -
روغن زیتون- 23 قاشق غذاخوری -
سیر- 3 حبه (خرد و له شده) -
جو- 2 فنجان -
پودر پیاز- 4/1 قاشق چای خوری -
نمک و فلفل به میزان لازم -
عصاره گوشت گاو کم نمک- 2 فنجان ( 906 گرم)
نحوه آماده سازی
یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه دسته دار بزرگ بریزید و روی شعله متوسط حرارت دهید. گوشت را داخل روغن داغ بریزید و تا زمانی که بافت آن رنگ قرمز خود را از دست بدهد سرخ کنید. تا گوشت آماده می شود جو را مطابق با دستورالعمل روی بسته بپزید. یک تابه دیگر بردارید و بقیه روغن را در آن بریزید. کرفس و هویج را به آن اضافه کرده و به مدت 5 دقیقه بپزید. حالا، سیر را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه دیگر مواد را سرخ کنید و سپس عصاره و پودر پیاز را به آن اضافه کنید. وقتی گوشت کاملاً پخته شد آن را به مواد داخل تابه اضافه کنید. گاهی سوپ را هم بزنید. مخلوط آماده شده را درون کاسه های بزرگ بریزید. وقتی جو آماده شد آن را به کاسه اضافه کنید. تمام مواد را با یکدیگر مخلوط کنید. نمک و فلفل را به آن اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد. حالا می توانید این سوپ خوشمزه را نوش جان فرمایید.
چنانچه این مطلب را مفید میدانید با لایک کردن و به اشتراک گذاشتن آن، از ما حمایت کنید. نظرات، پیشنهادات و مقاله های درخواستی خود را از طریق قسمت دیدگاه ها برای ما ارسال کنید.